Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024, 3:34:22 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

erithros-staurosΗ Επιτροπή Γουμένισσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  τιμώντας τους εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Μητέρας, διοργανώνει σχετική εκδήλωση, την Κυριακή 8 Μαΐου 2011, ώρα 7.30 μμ, στο πνευματικό κέντρο της πόλης μας.
Πέμπτη, 05 Μαϊος 2011 16:41

Αίθουσα «Πρόδρομου Αθανασιάδη Μποδοσάκη»

Συντάκτης:
mpodosakiΗ διεύθυνση του Γυμνασίου – Λυκείου Ν. Αγιονερίου, στα πλαίσια μιας προσπάθειας εξεύρεσης πόρων, με σκοπό να βελτιώσει την παρεχόμενη εκπαίδευση στους/στις μαθητές/τριες, ώστε κάποια στιγμή οι υποδομές του σχολείου να εκσυγχρονιστούν και να μην υπολείπονται αυτές των Ευρωπαϊκών ή Αμερικανικών, απευθύνθηκε στο Ίδρυμα Μποδοσάκη, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα με τη χορηγία 15 ηλεκτρονικών υπολογιστών τελευταίας γενιάς.
kilkis-mauroneriΈνα πολύ σημαντικό οδικό έργο όχι μόνο για το δήμο Κιλκίς, αλλά και για ολόκληρο το νομό, βρίσκει το “δρόμο” του τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για το τμήμα “Κόμβος Μαυρονερίου-Είσοδος πόλης του Κιλκίς” της Νέας Εθνικής Οδού Κιλκίς- Θεσσαλονίκης, η κατασκευή του οποίου σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Δημάρχου Κιλκίς κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2007- 2013.
adedy-kilkis«Η κατάθεση της ρύθμισης για την αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο από τις 37,5 στις 40 ώρες, εκτός από τις νέες δυσμενείς επιπτώσεις στο εργασιακό, οικογενειακό, κοινωνικό περιβάλλον των εργαζομένων στο Δημόσιο και των οικογενειών τους και τη νέα μείωση εισοδήματος, διευρύνει με νέους, ακραίους τρόπους, την κυβερνητική επίθεση στα πλαίσια του «ενδιάμεσου σχεδίου δημοσιονομικής προσαρμογής 2012-2015» για την ανατροπή όσων κατακτήσεων και δικαιωμάτων έχουν απομείνει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς.
ergatiko_kentroΗ πολιτική υποκρισία στην αποκορύφωσή της ή το «θέατρο των αγώνων δια ανακοινώσεων» . Κάπως έτσι μπορεί ν αποδοθεί η απαράδεκτη και πέρα από κάθε συνδικαλιστική δεοντολογία πρακτική των διοικούντων το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς. Μόλις λίγες ημέρες αφότου έλαμψαν δια της απουσίας τους από την κεντρική και κορυφαία του έτους εκδήλωση, αυτή της εργατικής πρωτομαγιάς, επιλέγοντας προφανώς τα μπάρμπεκιου στην εξοχή, η ίδια διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση πρόσκληση με την οποία καλεί τους εργαζόμενους σε συμμετοχή και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο των πανελλαδικών πρωτοβουλιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την προσεχή Τετάρτη 11 Μαίου!
protomagiaΗ Πρωτομαγιά τιμήθηκε δεόντως κι αν δεν τα χαλούσε η βροχή που έπεσε σχεδόν σε ολόκληρο το νομό η φετεινή θα ήταν από τις πλέον μαζικές σε συμμετοχή πανηγυριωτών. 
Στον Άγιο Μάρκο φερ’ ειπείν περισσότεροι από 400 πανηγυριώτες απόλαυσαν την οργιαστική φύση και φυσικά τα εδέσματα, τα ποτά και τη μουσική στο τοπικό πανηγύρι που οργανώθηκε από τον σύλλογο κι ας συνωμότησε εναντίον τους ο καιρός.
Ανάλογα πανηγύρια στήθηκαν σε πολλά σημεία του νομού, με κύριο γνώρισμα τη μεγάλη συμμετοχή.
Τρίτη, 03 Μαϊος 2011 23:51

Επιτέλους! Αρχίζει η κατασκευή

Συντάκτης:
dromos_kilkis_salonikiΣχεδόν δυο χρόνια καθυστέρησε η εγκατάσταση του εργολάβου για την κατασκευή του υπολειπόμενου τμήματος (Νέας Σάντας – Εγνατίας) του αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει το Κιλκίς με τη Θεσσαλονίκη.  Το Ελεγκτικό Συμβούλιο ενέκρινε   τον φάκελο της δημοπράτησης και ήδη η ανάδοχος εταιρεία υπέγραψε τη σύμβαση με το δημόσιο.
Τρίτη, 03 Μαϊος 2011 23:46

Σε αδιέξοδο οι δήμοι με την καθαριότητα

Συντάκτης:
dimos_kilkis2Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου, στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Κιλκίς, λόγω της καθυστέρησης που σημειώνεται στην πρόσληψη των 28 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις με υπαιτιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και της λήξης της σύμβασης 49 συνολικά εργατών καθαριότητας δίμηνης και δεκαοκτάμηνης απασχόλησης στις 30 Απριλίου.
Δευτέρα, 02 Μαϊος 2011 15:20

Είδες ο ΟΣΕ; Έκοψε στα δυο το Σ. Μουριών!

Συντάκτης:
ose-mourionΑπό το κακό στο χειρότερο βαδίζει η λειτουργία του ΟΣΕ στον οικισμό του Σ.Σ. Μουριών. Εκεί που για δεκαετίες η λειτουργία του σταθμού στις Μουριές αποτελούσε βασικό στοιχείο ανάπτυξης και επικοινωνίας, το τελευταίο διάστημα μόνο προβλήματα δημιουργεί στην πορεία του οικισμού!
drosatoΣε εστία μόλυνσης έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια ο τσιμενταύλακας του αντιπλημμυρικού έργου, που εφάπτεται το νότιο τμήμα του οικισμού Δροσάτου! Υποτίθεται πως ένα αντιπλημμυρικό έργο γίνεται για να βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων. Αυτό και έγινε από τον αείμνηστο κοινοτάρχη Δροσάτου και δήμαρχο Δοϊράνης, Θεόφιλο Περτσινίδη, ο οποίος κατασκεύασε έναν μεγάλο τσιμενταύλακα στο νότιο άκρο του Δροσάτου, προκειμένου να οδηγήσει τα νερά της Μεγάλης Βρύσης έξω από τον οικισμό.