Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024, 7:43:41 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:38

Χάλκινο μετάλλιο η Παναγιωτίδου

Συντάκτης:
Με μια συνολικά εξαιρετική εμφάνιση των αθλητών και αθλητριών του  ΓΑΣ Κιλκίς ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α’ που διεξήχθη αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών των υποψηφίων για εισαγωγή στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίζεται από 01/07/2008 έως 15/07/2008.  Για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση τους, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να τηρήσουν το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα προσέλευσης στην οικεία Επιτροπή: Δ.Δ.Ε. Κιλκίς, 21ης Ιουνίου 141, 1ος όροφος, αίθουσα ΚΕ.ΣΥ.Π.
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Κιλκίς (ΕΝΩΠΚΑ) με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς, κο Παύλο Τονικίδη, προκειμένου να γίνει μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας και να τεθούν ζητήματα που απασχολούν τους καταναλωτές τις τελευταίες ημέρες. Στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου επιδόθηκε επιστολή της ΕΝΩΠΚΑ, που υπογράφεται από τον πρόεδρό της Β. Μάτσκο και τη γ.γραμματέα Γεωργία  Κυρλαγκίτση  που έχει ως εξής:
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:17

Τον χάρτη της Τ.Α. θα σχεδιάσει η ΤΕΔΚ

Συντάκτης:
Στις τοπικές κοινωνίες αφήνει τον αποφαςτικό λόγο για τη διαμόρφωση του νέου διοικητικού χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης η κυβέρνηση με τη δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου. Από το βήμα του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ ο κ. Παυλόπουλος δημοσιοποίηση τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα σεβαστεί την τελική πρόταση της ΤΕΔΚ επί του νέου χάρτη της Τ.Α, του Καποδίστρια 2, όπως αποκαλείται.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:16

Νεκρός 30χρονος από τις Καστανιές

Συντάκτης:
Βαρύς ο φόρος αίματος σε νέο τροχαίο δυστύχημα στα όρια του νομού. Ο 30χρονος Ε.Λ.  από τις Καστανιές έχασε τη ζωή του όταν το Ι.Χ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο επιβατικό που οδηγούσε η Ε.Π 25 ετών από το Μαυρονέρι. Από τη σφοδρή σύγκρουση που σημειώθηκε στο δρόμο Μαυρονερίου - Μικροκάμπου ανασύρθηκε νεκρός ο 30χρονος ενώ η οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Κιλκίς, βαρύτατα τραυματισμένη και οι γιατροί έδιναν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή.Η Αστυνομία διενεργεί έρευνα για να εντοπιστούν τα αίτια του δυστυχήματος.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:04

Επιτέλους, ακαδημίες και αθλητικό κέντρο

Συντάκτης:
Αυτό που έπρεπε να γίνει εδώ και πολλές δεκαετίες, αυτό που όφειλαν να πράξουν προγενέστερες διοικήσεις του Κιλκισιακού, ακόμα κι όταν κάποιες από αυτές είχαν παχυλότατη επιχορήγηση από την Πολιτεία (επί υφυπουργού Πολιτισμού Γ. Φλωρίδη), το πράττει η διοίκηση του κ. Στανημερόπουλου. Οργανώνει σε επιστημονική βάση ακαδημίες ποδοσφαίρου στον Κιλκισιακό και κατασκευάζει πλήρες αθλητικό κέντρο για την προπόνηση των παιδιών και των ομάδων του ιστορικού συλλόγου.
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:41

…και τώρα το λόγο έχει Ο Κώστας Κιλτίδης

Συντάκτης:
Η μεγάλη πρόκληση για το νομό αλλά και για τον Κώστα Κιλτίδη είναι προ των πυλών. Ενόψει του ΕΣΠΑ (2007-20013) η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς, «αποδεικνύοντας τη βούλησή της να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις του Ε.Σ.Π.Α. (2007-2013) και βασιζόμενη στις ανάγκες των αγροτών του νομού μας για κατασκευή νέων έργων» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, υπέβαλλε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ολοκληρωμένη πρόταση για ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης έργων συνολικού προϋπολογισμού 26.470.000 Ευρώ.
 Στην Ελλάδα ταξίδεψε o Σύνδεσμος Δημοτικών Γραμματέων Κύπρου (καθώς και Δημοτικοί Μηχανικοί, Υγειονομικοί Επιθεωρητές και Ανώτεροι Διοικητικοί Λειτουργοί), για τις ανάγκες του προγράμματος κατάρτισης με θέμα «Κοινωνία της Πληροφορίας: Τομείς Εφαρμογής».
Το πρόγραμμα εγκρίθηκε και επιχορηγήθηκε από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου και είχε διάρκεια 32 ωρών. Στο πρόγραμμα συμμετείχε και η επόπτρια-λειτουργός κα Γεωργία Κλεοβούλου, λόγω της μεγάλης σημασίας που έδωσε η ΑνΑΔ για την υλοποίησή του.
Σταθερές στις θέσεις τους παρέμειναν όλες οι πλευρές του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου  καθώς η μεν διοίκηση έφερε προς ψήφιση αρκετά έργα με τη διαδικασία του προφορικού διαγωνισμού (τα 45άρια) η δε μειοψηφία τα καταψήφισε.
Ειδικότερα ο κ. Γ. Συμπιλίδης και οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας καταψήφισαν όλα τα 45άρια πλην εκείνου που αφορούσε στην ενίσχυση του ΝΗΡΕΑ η δε πλευρά του κ. Γ. Φραγγίδη καταψήφισε όλα πλην όσων αναφέρονταν σε έργα σχολικής και υποδομής σε άτομα  ειδικών αναγκών.
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:35

Τίμησαν τη μνήμη του Ήρωα Αντώνη Καμπάνη

Συντάκτης:
 Στα πλαίσια της 95ης επετείου από την ιστορική μάχη και απελευθέρωση του Κιλκίς και κατ΄ επέκταση του οικισμού Καμπάνη, ο Δήμος Γαλλικού πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή, 22 Ιουνίου 2008, την καθιερωμένη εκδήλωση του προς τιμήν του Συνταγματάρχη του Πεζικού Αντώνη Καμπάνη,.
Ο Αντώνιος Καμπάνης, τραυματίσθηκε θανάσιμα στη μάχη του Κιλκίς στις 21-6-1913 και άφησε την τελευταία του πνοή στην περιοχή του σημερινού ομώνυμου δημοτικού διαμερίσματος, που φέρει τιμητικώς το όνομά του.