Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024, 1:40:30 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 14:31

Ομιλία Κιλτίδη στη Γουμένισσα

Συντάκτης:
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, το Σάββατο 21 Ιουνίου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Ποια Δασική Πολιτική και Γιατί» σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στη Γουμένισσα Ν. Κιλκίς, στο πλαίσιο παρουσίασης του προγράμματος «Έμφαση στα Δάση» που υλοποιεί η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος.
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 14:25

Αμαξοστάσιο Δήμου Κιλκίς

Συντάκτης:
 Ελάχιστες παρεμβάσεις, στον εξωτερικό κυρίως χώρο, απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το έργο κατασκευής του Αμαξοστασίου του Δήμου Κιλκίς. Το σημαντικό αυτό έργο, που είχε αρχικό προϋπολογισμό 638 χιλ. ευρώ και τελικά κόστισε λόγω των εκπτώσεων της εργολαβίας 554 χιλ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα εγκαινιαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
 Με τη λαμπρότητα που ταιριάζει, στην ξεχωριστή για την πόλη του Κιλκίς ημέρα της 21ης Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο οι εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στη Μάχη του Κιλκίς και στην απελευθέρωση της πρωτεύουσας του Νομού μας, το 1913.
Στην επίσημη δοξολογία στη Μητρόπολη χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κιλκίς κ. Απόστολος, ενώ παρόντες ήταν ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης (Υ.ΜΑ.Θ) Μαργαρίτης Τζίμας, ο υφυπουργός Κ. Κιλτίδης, οι βουλευτές Σ. Τσιτουρίδης και Γ. Φλωρίδης, ο νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας, ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου μας, καθώς και αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου με το Κιλκίς Δήμου Λατσιών Κύπρου.
 Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ η Ν.Ο. Κιλκίς του ΚΚΕ σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας της Κ.Ε. του Κόμματος διοργανώνουν την παρουσίαση του Βιβλίου:
«Οι ‘Έλληνες στην διαδικασία οικοδόμησης του Σοσιαλισμού στην Ε.Σ.Σ.Δ».
Το έργο αποτελεί μια διεισδυτική και αναλυτική ματιά στην διαδικασία οικοδόμησης του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, ειδικότερα μέσα από τη συμμετοχή των Ελλήνων της Υπερκαυκασίας και της Νότιας Ρωσίας (Ποντίων, Θρακών και άλλων Ελλήνων που διέμεναν στις νότιες περιοχές της Ρωσίας).
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 14:13

Αργυρό μετάλλιο η 4Χ100 του ΓΑΣΚ

Συντάκτης:
 Τη δεύτερη θέση στον τελικό του αγωνίσματος της σκυταλοδρομίας 4 Χ 100 των Εφήβων του Πανελληνίου πρωταθλήματος Εφήβων και Νεανίδων που έγινε το Σάββατοκύριακο στο Δημοτικό Αθλητικό Στάδιο της Κατερίνης  κατέλαβε η ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς αποτελούμενη από τους Χάρη Μηναρετζή, Λευτέρη Κεσίδη, Ανατόλι Μοσχβίδη και Γιώργο Καπέτη με επίδοση 43''55.
Το αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των Εφήβων συνιστά τεράστια επιτυχία για την ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς , αφού διεκδίκησε μέχρι το τελευταίο μέτρο της κούρσας ακόμη και το χρυσό χάνοντάς το τελικά στις λεπτομέρειες και για πέντε εκατοστά του δευτερολέπτου από την ομάδα του Κύδωνα Χανίων.
 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γνωστή πλέον ετήσια συνάντηση των Ελλήνων οινοποιών που έχουν παιδιά δίδυμα.
Φέτος η συνάντηση οργανώθηκε από τον Βορειοελλαδίτη οινοποιό Αϊδαρίνη Χρήστο καθώς ήταν η σειρά του και έγινε στο οινοποιείο του στην Γουμένισσα. Οι πολυπληθείς οικογένειες των διδυμότεκνων  γέμισαν τον προαύλιο αλλά και τον εσωτερικό χώρο σκορπίζοντας γέλια και φωνές σε μια ατέλειωτη γιορτή που είχε πολλές εκπλήξεις. Τα παιδιά παρακολούθησαν ένα θεατρικό έργο του βραβευμένου συγγραφέα παιδαγωγικών βιβλίων Κώστα Χαραλά, «Το μυστΗ2ριΟ της ανομβρίδας», ενώ οι γονείς ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σύγχρονου οινοποιείου  του Αϊδαρίνη όπου λειτουργούσε παράλληλα έκθεση ζωγραφικής του γνωστού ζωγράφου Κων/νου Παλιάν.
 Περιοδεία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαπα είχαμε στο Κιλκίς στα πλαίσια της πανελλαδικής εξόρμησης του κόμματος για την ακρίβεια στην αγορά.
Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά την περιοδεία στη λαϊκή και στην αγορά του Κιλκίς, ο κ. Πρωτόπαπας προχώρησε σε δήλωση με νόημα, για την ανάγκη ενότητας του κόμματος μετά την αποπομπή Σημίτη και  την κάθαρση του πολιτικού συστήματος μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο siemens.
«Την πλήρη ικανοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου Κρουσσών προκάλεσε η παρουσία και οι δεσμεύσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδη», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Κρουσσών.
«Ο κ. Κιλτίδης ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του δημάρχου Νεόφυτου Παπαδόπουλου και παραβρέθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κρουσσών της Δευτέρας 9 Ιουνίου. Την παρουσία του κ. υφυπουργού χαιρέτησε τόσο η δημοτική αρχή όσο και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 15:03

Σκληρή απάντηση Μπαλάσκα σε ΤΕΕ

Συντάκτης:
Σχετικά με όσα υποστηρίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο Κ. Μακεδονίας για το θέμα της ανάθεσης εκπόνησης και υπογραφής μελετών έργων σε συνταξιούχο υπάλληλο της Νομαρχίας, ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, δήλωσε τα εξής:
«Για μια ακόμη φορά διαπιστώνω την εμμονή ορισμένων κύκλων να επαναφέρουν με διάφορες αφορμές και κίνητρα το ζήτημα των πρόχειρων διαγωνισμών έργων προϋπολογισμού μέχρι του ποσού των 45.000 Ευρώ.
 Στο Βούπερταλ της Γερμανίας βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις του Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων μετέφερε τους θερμούς  χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την επιτυχία των στόχων του Φεστιβάλ και τόνισε ιδιαιτέρως τη θέση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να δοθεί στους Έλληνες της Διασποράς το δημοκρατικό δικαίωμα συμμετοχής τους στις εκλογικές διαδικασίες της χώρας μας με την ψήφο τους.