Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024, 4:25:57 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κωνσταντίνου Κιλτίδη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σύσκεψη στο Δημαρχείο Κερκίνης ν. Σερρών για την αξιοποίηση του οικοσυστήματος Μπέλλες - Κρουσίων - Κερκίνης – Δοϊράνης το οποίο συνδέει τους νομούς Σερρών – Κιλκίς, ως μιας ενιαίας περιοχής.
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 13:28

Κάντε γρήγορα αιτήσεις για να αποζημιωθείτε

Συντάκτης:
 Τις χαλαζόπληκτες περιοχές του Δήμου Χέρσου επισκέφθηκε το Σάββατο ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί οι σιτοκαλλιέργειες.
Ο κ. Κιλτίδης είχε συνάντηση  με τους αγρότες της περιοχής στην Κορομηλιά, οι οποίοι του διεκτραγώδησαν την κατάσταση και  ζήτησαν να αποζημιωθούν με τη διαδικασία της εξατομικευμένης ζημίας από τον ΕΛΓΑ καθώς το χαλάζι που έπεσε με σφοδρότητα στα σταροχώραφά τους την περασμένη Δευτέρα, έχει καταστρέψει ολοσχερώς την παραγωγή η οποία  εξαιτίας των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, προοιωνιζόταν φέτος πλούσια.
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 13:22

Διάλογος Τσιτουρίδη με Αυτοδιοικητικούς

Συντάκτης:
 Με την πρωτοβουλία του βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού, Σάββα Τσιτουρίδη, άνοιξε ο διάλογος στο νομό μας για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, που προανήγγειλε το υπουργείο Εσωτερικών, μιας και μέχρι τώρα έχουν γίνει μόνο δυο συνεδριάσεις της ΤΕΔΚ σε επίπεδο δημάρχων.
Ο κ. Τσιτουρίδης κάλεσε το πρωί του Σαββάτου όλους τους Αυτοδιοικητικούς του νομού, για να έχει, όπως είπε, «την καλύτερη ενημέρωση για τις απόψεις των ανθρώπων της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τώρα που η κυβέρνηση διαμορφώνει την πρότασή της, γιατί θα κληθούμε να νομοθετήσουμε και οφείλουμε να πάρουμε τις καλύτερες αποφάσεις».
 Ένα μεγάλο έργο για το Κιλκίς κι ολόκληρο το νομό μας έχει ήδη ολοκληρωθεί κι αναμένεται σύντομα η λειτουργική αξιοποίησή του. Ο λόγος, για το σύγχρονο κτήριο του Κέντρου Στήριξης Ατόμων με Αναπηρίες, που έχει κατασκευασθεί σε δημοτικό οικόπεδο, δίπλα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.
Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.218.569 ευρώ, με χρηματοδότηση απ’ τη Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κιλκίς. Το κτήριο, που εντυπωσιάζει με την αισθητική του, έχει κατασκευασθεί έτσι ώστε να’ ναι φιλικό προς τους εξυπηρετούμενους απ’ αυτό, με ισόγεια ανάπτυξη, καθώς και εργονομική διευθέτηση και οργάνωση των χώρων με χρήση όλων των βοηθητικών εξαρτημάτων. Πρόκειται για ένα οικοδόμημα που εκφράζει κι ενσωματώνεται σύγχρονες αρχιτεκτονικές αντιλήψεις και υλικά.
Τους τελευταίους μήνες  το θέμα της ακρίβειας οξύνεται όλο και περισσότερο, και απασχολεί πλέον το σύνολο σχεδόν των καταναλωτών.
Ασφαλώς, η ακρίβεια, δεν είναι μόνον ελληνικό ούτε καν μόνον ευρωπαϊκό, είναι παγκόσμιο φαινόμενο.
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 13:09

Εμείς και οι άλλοι

Συντάκτης:
- Μιχάλη έλα έξω, γρήγορα, ήρθαν οι Τούρκοι, φώναξε στον άνδρα της η κυρία Ελένη Κάτογλου Τερζή. Και αυτός με ανάμεικτα αισθήματα βγήκε έξω με ένα μεγάλο ερωτηματικό μέσα του, τι Τούρκοι και  κουραφέξαλα, αυτοί έφυγαν με την ανταλλαγή..
Αυτά πρόλαβε να σκεφθεί και νάσου μπροστά σ’ ένα λεωφορείο με τούρκικες πινακίδες και μια ομάδα ανθρώπων, και ήταν πράγματι Τούρκοι.
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 13:07

Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων

Συντάκτης:
Από τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς ανακοινώνονται  τα εξεταστικά κέντρα στα οποία θα διενεργηθούν οι εξετάσεις, το πρόγραμμα και η κατανομή των υποψηφίων  για τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους απόφοιτους και τελειόφοιτους Γενικού Λυκείου  και για τους  απόφοιτους Β’ κύκλου ΤΕΕ  , έτσι όπως έχουν οριστεί από  το ΥΠΕΠΘ.
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 13:05

Το μέλλον του Κιλκισιακού

Συντάκτης:
Η πορεία και το μέλλον του ιστορικού Κιλκισιακού συζητήθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε η διοίκηση της ομάδας με συμμετοχή φορέων του νομού Κιλκίς στο Δημαρχείο Κιλκίς. Στην σύσκεψη πήραν μέρος ο νομάρχης Ε. Μπαλάσκας, ο δήμαρχος Δ. Τερζίδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Π. Τονικίδης, οι πρόεδροι του νομ. και δημ. Συμβουλίου Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς και Δ. Φωτιάδης, ο δημ. σύμβουλος και πρόεδρος της ΑΝ.ΚΙ. Π. Πασσαλίδης, το μέλος του ΔΑΚ Κ. Παπανικολάου, ο πρόεδρος των βετεράνων του Κιλκισιακού Ν. Χαλκίδης και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Χρ. Τομπουλίδης. Προηγήθηκαν επαφές της διοίκησης με τον Υφυπουργό Κ. Κιλτίδη και τον Βουλευτή Σ. Τσιτουρίδη, οι οποίες κρίθηκαν ικανοποιητικές και αποδοτικές.
 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Ευρωπού με ομόφωνη απόφαση-ψήφισμά του, διαμαρτύρεται έντονα για την υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας και την εν γένει λειτουργία τόσο του Περιφερειακού Ιατρείου της Ευρωπού   όσο και του Αγίου Πέτρου. Οι ημέρες επίσκεψης των ιατρών έχουν περιοριστεί στις τρεις εβδομαδιαίως, ενώ πριν δύο χρόνια, η παρουσία των αγροτικών ιατρών ήταν καθημερινή. Δυστυχώς, παρά τις υποσχέσεις των υπευθύνων, η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται και οι ουρές και διαμαρτυρίες των δημοτών στα αγροτικά ιατρεία είναι καθημερινό φαινόμενο.
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 04:38

Ασφαλείς παιδικές χαρές στο Κιλκίς

Συντάκτης:
 Μια εξαιρετικά χρήσιμη και ουσιαστική παρέμβαση στις παιδικές χαρές του Δήμου Κιλκίς ξεκίνησε ήδη κι ολοκληρώνεται σύντομα. Πρόκειται για τοποθετήσεις ειδικών δαπέδων σ’ επιλεγμένα σημεία, τα οποία παρέχουν πλήρη προστασία στα παιδιά σε περίπτωση που πέσουν στο έδαφος. Τα δάπεδα ασφαλείας διαθέτουν τις προδιαγραφές που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και αντικαθιστούν τα σημεία με άμμο, η οποία ως υλικό προστασίας θεωρείται πλέον ξεπερασμένη.