Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024, 7:43:48 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 04:33

«Ανοιχτό Διήμερο» για τα ΤΟ.ΣΥ.Ν.

Συντάκτης:
Στην Αθήνα πραγματοποιείται το τρίτο προγραμματισμένο «Ανοιχτό Διήμερο» της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς που στόχο έχει την ενημέρωση των εκλεγμένων μελών των Τοπικών Συμβουλίων των Νέων ( ΤΟ.ΣΥ.Ν), σχετικά με τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την αξιοποίηση των προγραμμάτων και δράσεων που προτείνει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Τα προγράμματα και οι δράσεις αυτές συγχρηματοδοτούνται από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους.
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 04:32

Σ.Β.Β.Ε. : Συνέδριο για εταιρική κοινωνική ευθύνη

Συντάκτης:
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008 και ώρα 18.30, στην κεντρική αίθουσα του κινηματογράφου Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη, συνέδριο με θέμα: «Κοινωνικώς Επιχειρείν ’08. Αξίες και Πρακτικές Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας».
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 04:31

Μέλος του Ελληνικού Δικτύου Global Compact η Allumil

Συντάκτης:
Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Global Compact (Οικουμενικό Σύμφωνο) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι πλέον η ALUMIL. Η ίδρυση του Ελληνικού Δικτύου Global Compact αναγγέλθηκε σε ειδική εκδήλωση στην οποία έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Global Compact Networks & Global Compact Partnerships, κ. Soren Petersen, ο επικεφαλής του UNDP Programme Management Office στην Αθήνα κ. Giuseppe Belsito κι ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη κ. Νικόλαος Αναλυτής.
Κυριακή, 08 Ιουνίου 2008 08:11

Αναβολή εγκαινίων Βοτανικού Κήπου

Συντάκτης:
 Από το Γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη ανακοινώνεται ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη, για την Κυριακή 8 Ιουνίου, εκδήλωση των εγκαινίων λειτουργίας του οικίσκου του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσίων. Η ακριβής ημερομηνία  των εγκαινίων του οικίσκου θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως.
Κυριακή, 08 Ιουνίου 2008 08:05

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κ. Πουντζουκίδης

Συντάκτης:
Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Κώστας Πουντζουκίδης του “ΑΘΛΟΥ” στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kick Boxing της W.A.S.C.O. (Worid All Style Compact Organization) στην Ιταλία. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, αφού συμμετείχαν 36 χώρες από όλο τον κόσμο. Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχαν αθλητές σε όλες σχεδόν τις κατηγοείς δυναμικότητας από πολλά σωματεία της Ελλάδας.
Κυριακή, 08 Ιουνίου 2008 08:04

Πρώτα Αυτοδιοίκηση και μετά μεταρρύθμιση

Συντάκτης:
Χωρίς «είδηση» ήταν ουσιαστικά η διευρυμένη σύσκεψη της ΤΕΔΚ, την περασμένη Τρίτη,  με την παρουσία των δημάρχων του νομού και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού η ατζέντα της συζήτησης για τη διοικητική μεταρρύθμιση δεν είναι ακόμη γνωστή και ο διάλογος διεξάγεται μέσω… δημοσιευμάτων και διαρροών στα ΜΜΕ. Αυτή ήταν και μια από τις βασικές ενστάσεις των δημάρχων, οι οποίοι εμφανίστηκαν υποστηρικτές της διοικητικής μεταρρύθμισης, συνολικά του κράτους και όχι μόνο της Αυτοδιοίκησης, αφού λυθεί όμως πρώτα το κρίσιμο σημείο της οικονομικής αυτοδυναμίας των δήμων.
Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2008 04:44

Η Αστυνομία συντονίζει Δήμους κατά πυρκαγιών

Συντάκτης:
 Στα χέρια της Αστυνομίας περνά η εκπόνηση σχεδίου επίτευξης ταχείας κινητοποίησης και συντονισμένης δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καταστροφών που προκαλούνται από τις δασικές υπηρεσίες. Το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται πως δεν εμπιστεύεται τους Δήμους στο θέμα και ενεργοποίησε την Αστυνομία, η οποία πλέον ανήκει στο μηχανισμό του Υπουργείου. Η Αστυνομία, λοιπόν, ζητά, από τους Δήμους τα παρακάτω στοιχεία, για να προχωρήσει στο σχεδιασμό της.
Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2008 04:43

Επίσκεψη Σεβαστή στο Κιλκίς

Συντάκτης:
 Στα πλαίσια της επίσκεψης του στα «Αλεξάνδρεια» όπου πραγματοποιούνται στην Έδεσσα, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής επισκέφθηκε το Κιλκίς όπου ξεναγήθηκε στους αθλητικούς χώρους του ΔΑΚ Κιλκίς από τον πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας-Κιλκίς Νίκο Σερασκέρη. Ενημερώθηκε τόσο από τον κ. Σερασκέρη όσο και από τον αντιδήμαρχο Κιλκίς Λουκά Ναλμπάντη για το «πάγωμα» των έργων και σε ότι αφορά τον στίβο, το κλειστό προθερμαντήριο όπου βρίσκεται στην θεμελίωση εδώ και πολύ καιρό.
Στην πρώτη θέση στην Ελλάδα αναρριχήθηκε το Νομαρχιακό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Κιλκίς μεταξύ των Νομαρχιακών Κ.Ε.Κ. έπειτα από την πρόσφατη αξιολόγηση όλων των δημόσιων και ιδιωτικών Κ.Ε.Κ. από τον αρμόδιο εθνικό φορέα πιστοποίησης (ΕΚΕΠΙΣ). Η συνολική βαθμολογία (85,27) που συγκέντρωσε το Κ.Ε.Κ. το κατατάσσει στην πρώτη θέση, επίσης, μεταξύ όλων των Κ.Ε.Κ. που δραστηριοποιούνται στο νομό Κιλκίς.
Φιλικό αγώνα με την ομάδα παλαιμάχων του Κιλκισιακού έδωσε ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Ακρίτα, γιορτάζοντας με τον τρόπο αυτό την παραμονή της ομάδας στη Β’ Κατηγορία. Ο αγώνας έγινε στο πανέμορφο γήπεδο του Ακρίτα, που θύμιζε Αλπικό τοπίο, με τους παλαιμάχους να κερδίζουν στο σκορ με 5-3 και τους ανθρώπους του Ακρίτα να κερδίζουν στη... φιλοξενία.