Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024, 1:30:50 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 07:33

Νερό, πολύτιμο αγαθό

Συντάκτης:
 «Αποτελεί  πλέον κοινή διαπίστωση όλων μας , ότι το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό, που μέρα με την μέρα γίνεται ολοένα και πιο έντονη η ανεπάρκειά του. Όσο αφορά την περιοχή του Δήμου μας , μια τέτοια έλλειψη άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή κατά τις Καλοκαιρινές περιόδους των τελευταίων ετών,  εξαιτίας κυρίως των λίγων χιονοπτώσεων και βροχοπτώσεων της χειμερινής περιόδου που επηρεάζουν άμεσα τις πηγές του Πάϊκου , αλλά και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από το τέλος της Άνοιξης μέχρι και τον Οκτώβριο, γεγονότα που συμβάλλουν τόσο στη μείωση της προσφερόμενης , όσο και στην αύξηση της ζητούμενης ποσότητας νερού.
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 07:29

Αθωώθηκε ο Δήμαρχος Δοϊράνης Γ. Καλπακίδης

Συντάκτης:
Από το Δήμο Δοϊρανης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
“Το τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε, με ομόφωνη απόφασή του, αθώο το δήμαρχο Δοϊράνης Γιώργο Καλπακίδη, ο οποίος παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της πλαστογραφίας.
Ο κ. Καλπακίδης κατηγορείτο για σύνταξη πλαστής απόφασης κοινοτικού συμβουλίου το 1997, όταν ήταν γραμματέας της τότε κοινότητας Δροσάτου, με σκοπό, τον διορισμό του υιού του στην κοινότητα ως υπαλλήλου με σύμβαση αορίστου χρόνου.
Αποφάσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα έλαβε κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλλικού. Συγκεκριμένα, ενέκρινε ομόφωνα την ένταξη του δήμου σε προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού, αλουμινίου και πλαστικού, αλλά και ηλεκτρικών συσκευών. Στην πρώτη περίπτωση ο δήμος Γαλλικού θα συνεργαστεί με την «Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.)» και στη δεύτερη με την «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε».
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 07:10

Καλά μαντάτα

Συντάκτης:
 Άμεσα και ιδιαίτερα θετικά ήταν τα αποτελέσματα των επαφών που είχε ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Μπαλάσκας, την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αβραμόπουλο, και τον Υφυπουργό, κ. Παπαγεωργίου, για την κατασκευή νέας Νοσηλευτικής Πτέρυγας στο Νοσοκομείο Κιλκίς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομαρχίας.
Ύστερα από εντολή του κ. Αβραμόπουλου, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε., κ. Στάντζος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο συνεργατών του, συναντήθηκε την Τετάρτη 21 Μαίου  στη Νομαρχία με τον κ. Μπαλάσκα και το Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς, κ. Ασημακίδη, οι οποίοι του έθεσαν διεξοδικά την αναγκαιότητα κατασκευής νέας Νοσηλευτικής Πτέρυγας.
 Με την συμμετοχή 305 αθλητών και αθλητριών από 30 Σχολεία του νομού μας διεξήχθησαν οι νομαρχιακοί αγώνες του Σχολικού Πρωταθλήματος Δημοτικών Σχολείων Κλασσικού Αθλητισμού τη Δευτέρα 19 Μαΐου στο ΔΑΚ Κιλκίς. Η Διοργανώτρια Αρχή, υπό την εποπτεία του Προϊσταμένου του Γραφείου Φυσικής Αγωγής κ. Γεώργιου Χατζηιωάννου, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν ομαλά και χωρίς προβλήματα. Μισθωμένα λεωφορεία του ΚΤΕΛ μετέφεραν τους μαθητές και τις μαθήτριες από τα σχολεία τους στο Στάδιο και τους επέστρεψαν στα σχολεία τους με τη λήξη των αγώνων, σε όλη τη διάρκεια διεξαγωγής των αγώνων υπήρχε γιατρός και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 07:06

Ναι σε άμεση λύση

Συντάκτης:
Συντάσσονται στον αγώνα των δικαστικών υπαλλήλων με αίτημα την κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου οι δικηγόροι του νομού  και συμμετέχουν στην αποχή που κήρυξαν για την Τετάρτη 28 Μαίου.
Υπενθυμίζουμε ότι ο σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων ζητεί την άμεση έναρξη της κατασκευής του Μεγάρου στον χώρο των δίδυμων καπναποθηκών, υπενθυμίζοντας την περαίωση της παραχώρηση της έκτασης. Θέτει επίσης χρονικό περιθώριο δυο ετών για την αποπεράτωση της κατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου.
Από το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση - απάντηση σε δημοσίευμά μας.
κε Διευθυντά,
Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Κιλκίς, ένας σύλλογος εργαζομένων σε συνθήκες ‘τριτοκοσμικού χαρακτήρα’, αγωνίζεται με όσες ενέργειες του αναλογούν για την πραγματική λύση του προβλήματος, στηριζόμενος στις ήδη υπάρχουσες καταστάσεις που ίσως δεν έγιναν κατανοητές εδώ και πολλά χρόνια. Δηλαδή στο ‘χαρτί μεταγραφής του Υποθηκοφυλακείου Κιλκίς’ με το οποίο επιβεβαιώνεται η ιδιοκτησία του ΤΑ,Χ,ΔΙ.Κ στο χώρο των ‘Δίδυμων Καπναποθηκών’. Αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για άλλη λύση θα παρακαλούσαμε τους φορείς του τόπου να μας το επιδείξουν.
 Συμβολικό αποκλεισμό του στρατοπέδου της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στη Νέα Σάντα πραγματοποίησαν το πρωί της περασμένης Κυριακής οι Επιτροπές Ειρήνης Κιλκίς και Θεσσαλονίκης. Τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς σχημάτισαν αυτοκινητοπομπή, διασχίζοντας όλα τα χωριά μέχρι τη Ν. Σάντα, ενώ σταμάτησαν και στο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο της Κρηστώνης, φωνάζοντας συνθήματα αντιΝΑΤΟϊκά.
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 06:45

Διακρίθηκαν στην Κύπρο 3 Κιλκισιώτες

Συντάκτης:
 Υπερήφανους για άλλη μια φορά έκαναν τους Κιλκισιώτες, οι τρεις αθλητές με ειδικές ανάγκες από το νομό μας που συμμετείχαν στην Εθνική Ομάδα Special Olympics Hellas. Πρόκειται για τους Αδάμ Αμοιρίδη, Χαρίτων Χαραλαμπίδη και Κωνσταντίνο Πουμπουρίδη, με τη συνοδεία της προπονήτριας Κωνσταντίνας Μπουρλούκα, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και διακρίθηκαν στους Κυπρο-Ελλαδικούς αγώνες που διεξήχθησαν από τις 12 έως και τις 17 ΜΑΪΟΥ 2008  στην ΛΕΥΚΩΣΙΑ της Κύπρου.
 Προηγήθηκε η Κοινωνία Πολιτών που κινητοποίησε τις ευαισθησίες δεκάδων – κι εκατοντάδων – συμπολιτών μας με πρακτικό αποτέλεσμα τη συλλογή τεσσάρων τόνων σκουπιδιών από το λόφο του Αη Γιώργη. Ο τόπος μας  είναι όμορφος, αλλά από καθαριότητα ξεχωρίζουμε μόνο στους ιδιωτικούς χώρους. Οι δημόσιοι παραμένουν στο έλεος κακών συνηθειών και κατάφορτοι σκουπιδιών. Ετούτο το κακό όμως πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει αν αλλάξουμε εμείς.