Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024, 2:17:51 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 04:26

Το Κύπελλο στο Πάϊκο

Συντάκτης:
 Ο Κιλκισιακός έχει κατακτήσει το Κύπελλο της ΕΠΣ Κιλκίς πολλές φορές. Μάλιστα από το 2005 ως το 2007 το κατέκτησε συνεχόμενα. Μόνο που στον φετινό τελικό δεν τα κατάφερε, καθώς ηττήθηκε στα πέναλτι από το Πάϊκο Γουμένισσας με 5-4. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε χωρίς τέρματα όπως και η παράταση. Για το Πάϊκο είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία του που αναδεικνύεται Κυπελλούχο. Από το 1979 είναι ο έβδομος τελικός Κυπέλλου που κρίνεται στην διαδικασία των πέναλτι.
Κύριε Διευθυντά,
Η Β Νομαρχιακή Επιτροπή της Νομαρχίας Κιλκίς με την από 19-12-2007 και  αριθμό πρωτοκόλλου 725 ανακοίνωσή της μας έκανε γνωστό ότι στο Δήμο μας και στο αγροτεμάχιο 245 του Δημοτικού Διαμερίσματος Μικροκάμπου πρόκειται να εγκατασταθεί εργοστάσιο παραγωγής βιοκαυσίμου με γεώτρηση της εταιρίας «ΛΙΒΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Μ. ΕΠΕ – Δ.Τ. GREEN OIL», την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Β Ν.Ε. Αναστάσιος Αμανατίδης.
Η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος. Οι αλλαγές που προωθούνται αποβλέπουν στη σωτηρία ενός συστήματος, που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Οι αλλαγές είναι επιτακτικές, διότι όσο καθυστερεί η μεταρρύθμιση, τόσο μεγαλώνει το αδιέξοδο.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 04:21

Προγράμματα ΕΟΜΜΕΧ για την επιχειρηματικότητα

Συντάκτης:
Πάνω από 4.500 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν σε 3.873 νέες επιχειρήσεις που επιδοτήθηκαν με δημόσια δαπάνη 140 εκατομμυρίων ευρώ μέσω των Προγραμμάτων Επιχειρηματικότητας του ΕΟΜΜΕΧ από το 2002 μέχρι το 2008.
Τα παραπάνω εντυπωσιακά μεγέθη ανακοινώθηκαν σε Ημερίδα με θέμα «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ - Η Κοινωνική Διάσταση - Η θέση μας η προοπτική μας», που διοργάνωσε ο ΕΟΜΜΕΧ σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:29

Πέρασε και από το Αξιοχώρι

Συντάκτης:
 Νικηφόρα πέρασε από την δύσκολη έδρα του Αξιοχωρίου η Ακαδημία επικρατώντας άνετα του τοπικού Αξιού με 0-3.Τα πιτσιρίκια του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ απαλλαγμένα από το άγχος των βαθμών πήραν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκαν στο 30’ με σέντρα σουτ του Κωτσαρή και μετά από ολιγωρία του τερματοφύλακα το Αξιού. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησαν φάσεις για να ισοφαρίσουν. Όμως οι πιτσιρικάδες του Αλέξανδρου έπαιξαν πάρα πολύ έξυπνα τις αντεπιθέσεις με πολύ σφικτή άμυνα και με όπλο την πάρα πολύ καλή φυσική τους κατάσταση σημείωσαν το 0-2 με τον Δημητριάδη στο 55’και το 0-3 στο 85΄με τον Αποστολίδη.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:26

Αδύναμη εκπροσώπηση στη λαμπρή επέτειο

Συντάκτης:
 Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε σε όλο το νομό Κιλκίς η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, με μοναδική παραφωνία την αδύναμη εκπροσώπηση της κυβέρνησης, από το Γ.Γ. Αθλητισμού, Στ. Δουβή, στις εκδηλώσεις στο Κιλκίς.
Οι φωτογραφίες από την εορταστική παρέλαση στο Πολύκαστρο.
Η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας παραγωγής βιοαερίου «Λιβέρης Χρήστος ΕΠΕ Δ.Τ. GREEN OIL» από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις στον Μικρόκαμπο, ενώ και η δημοτική αρχή θεωρεί εαυτήν θιγόμενη λόγω όσων διαμείφθηκαν κατά τη συζήτηση του θέματος.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:22

Συνεχίζουν οι γιατροί την επίσχεση εργασίας

Συντάκτης:
«Το υπουργείο Υγείας επί χρόνια αρνείται να αντιμετωπίσει τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών για καλύτερες συνθήκες εργασίας όπως και τα αιτήματά για ουσιαστική βελτίωση των επί δεκαετία καθηλωμένων αποδοχών τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ιατρών ΕΣΥ νομού Κιλκίς.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:20

Αποχωρεί με αιχμές ο Σταμάτης Λουπεϊδης

Συντάκτης:
Από τον επί πολλά χρόνια ποδοσφαιρικό παράγοντα της Πλαγιάς κ. Σταμάτη Λουπεϊδη, λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή: «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να απασχολήσω για πρώτη φορα, μετά από 30 χρόνια ιστορίας της ομάδας μας, την φίλαθλη κοινή γνώμη του Νομού Κιλκίς.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:19

Διάλογος Τερζενίδη με κατοίκους Κορυφής

Συντάκτης:
 Ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη ο ουσιαστικός διάλογος του επικεφαλής της Νέας Εποχής δήμου Δοϊράνης Κώστα Τερζενίδη με τους κατοίκους της Κορυφής, που κράτησε συνολικά δύο ώρες, στην πέμπτη κατά σειρά λαϊκή συνέλευση που οργάνωσε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση.