Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024, 1:39:16 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

 Ο κακός καιρός και τα φαινόμενα των καιρών που δεν ευνοούν μαζικές κινητοποιήσεις ευθύνονται για την υποτονική παρουσία απεργών στο Κιλκίς στην χθεσινή πανελλαδική κινητοποίηση.
ΑΔΕΔΥ και Εργατικό κέντρο συγκεντρώθηκαν, οι διοικήσεις των φορέων δηλαδή, στο Εργατικό Κέντρο και αφού εγκρίθηκαν  τα ψηφίσματα, επιδόθηκαν στη Νομαρχία σε μια ιδιότυπη πορεία, επικεφαλής και σε απόσταση της οποίας ηγούνταν οι απεργοί του ΠΑΜΕ.
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:25

Το ΕΣΠΑ απαιτεί καλή οργάνωση και ετοιμότητα

Συντάκτης:
 «Για την Κεντρική Μακεδονία έχουμε ήδη ως Περιφέρεια εκφράσει το στόχο μας για τα επόμενα χρόνια: Θέλουμε την Κεντρική Μακεδονία «Περιφέρεια της Καινοτομίας και της Ισόρροπης, Αειφόρου Ανάπτυξης, με Κομβικό Ρόλο στη ΝΑ Ευρώπη».
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:21

Ούτε για άρδευση τα νερά του Γαλλικού

Συντάκτης:
Την ανεξέλεγκτη και ρυπογόνα λειτουργία βιομηχανιών που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή πέριξ της κοίτης του Γαλλικού και τη ρύπανση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα καταγγέλλουν αγρότες της περιοχής στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:19

Εγγραφές στο Κέντρο Διά Βίου Εκπαίδευσης

Συντάκτης:
Το Κέντρο Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ενηλίκων από Απόσταση (Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων (Υπ.Ε.Π.Θ.), ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της περιόδου: Σεπτέμβριος 2008 – Ιούλιος 2009.
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:18

Διαμαρτυρία εμπόρων για διακοπές ρεύματος

Συντάκτης:
“Την τελευααία περίοδο ως γνωστόν ολόκληρη η χώρα ταλανίζεται από προβλήματα που δημιουργούν οι επανειλημμένες και διαρκείς διακοπές παροχής ηλεκτρικού εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην εταιρεία σας”, αναφέρει σε διαμαρτυρία του προς τη ΔΕΗ ο Εμπορικός Σύλλογος Πολυκάστρου και πρόεδρος του Γ. Αδαμόπουλος.
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:17

Ημέρα Του Καταναλωτή

Συντάκτης:
Σας ενημερώνουμε ότι η 15η Μαρτίου έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή. Με αφορμή την ημέρα αυτή είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τις προεκτάσεις της καταναλωτικής μας συμπεριφοράς τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Οι  καταναλωτικές μας επιλογές έχουν άμεση επίδραση μέσα από τις διατροφικές μας συνήθειες στην υγεία μας. Μέσα από τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε καθορίζουμε επίσης τη στάση μας απέναντι σε ζητήματα όπως η χρήση των φυσικών πόρων, οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας και η ανακύκλωση των υλικών.
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:15

“Δανειστείτε έξυπνα”

Συντάκτης:
Μια σημαντική για την ενημέρωση των επιχειρηματιών του νομού εκδήλωση διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «ΚΗΠΟΣ» Κιλκίς, το Τοπικό Γραφείο Στήριξης του ΚΕΤΑ-ΚΕΜΑΚ και το Επιμελητήριο.
Σάλο προκάλεσε στο νομό η σύλληψη του αντιδημάρχου Κιλκίς Φαίδωνα Ρωμανίδη, του προϊσταμένου της ΔΕΗ Κιλκίς Σπ. Γαβρά  και του προϊσταμένου τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Γ. Χανοζίδη ύστερα από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελέας Κιλκίς κ. Ειρήνη Χρυσογιάννη, προχθές, Δευτέρα 17 Μαρτίου.
Στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου «Χιούι» κατέπεσε λίγο πριν τις 10.38 το πρωί και συνετρίβη, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έξω από το χωριό Βασιλούδη στη Θεσσαλονίκη. Το ελικόπτερο, που συμμετείχε σε εκπαιδευτική άσκηση του Στρατού Ξηράς, είχε απογειωθεί από τη βάση ελικοπτέρων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και πήγαινε προς Ρεντίνα. Επίσης, βρέθηκαν και οι σωροί του τριμελούς πληρώματος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 09:46

Ημέρα του Καταναλωτή

Συντάκτης:
Η 15η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η ‘Παγκόσμια ημέρα καταναλωτή’.
Η ημέρα αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας μιας και είναι γενικά παραδεκτό ότι ο ‘καταναλωτής’, στην Ελλάδα, αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της αλυσίδας της ελεύθερης αγοράς όπου ζούμε. Ενώ επί δεκαετίες οι κρίκοι των παραγωγών και διακινητών προϊόντων, των παρόχων υπηρεσιών (δημόσιων και ιδιωτικών) κλπ, οργανώθηκαν, δυνάμωσαν, μορφοποιήθηκαν,  ο κρίκος του καταναλωτή (του πάντα απαραίτητου για να κλείσει η αλυσίδα) παρέμεινε ανοργάνωτος, αδύναμος, αμορφοποίητος.