Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 3:01:06 πμ

Εκπαίδευση

Τη Δράμα επισκέφθηκε το Σάββατο, 29 Νοεμβρίου, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Γεωργαντάς, στα πλαίσια του 5ου Πανελλήνιου Συνέδριου, το οποίο διοργάνωσε  η Εταιρεία Επιστημών Αγωγής Δράμας στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, με θέμα «Η Δημιουργικότητα στην Εκπαίδευση». Ο κ. Γεωργαντάς παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου και απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους.

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 22:40

Πέντε σχολεία του ν. Κιλκίς στηρίζονται από το Ιδρυμα Λάτση

Γράφτηκε από τον

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει δεκαεπτά καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία από ηπειρωτικές παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας, για το τρέχον σχολικό έτος 2014-15. Από τα 17 σχολεία τα πέντε (5) είναι σχολεία του ν. Κιλκίς(!), γεγονός που αποδεικνύει γι’ άλλη μια φορά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση του νομού μας από δασκάλους και παιδιά.

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης στο Δημαρχείο Παιονίας

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, «μαθαίνω για τον δήμο μου και τις υπηρεσίες του», τα παιδιά της  τρίτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αξιουπόλεως, τη Τρίτη 25/11/2014 επισκέφτηκαν το χώρο του Δημαρχείου όπου στην αίθουσα συνεδριάσεων τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης Χρήστος και συνομίλησε μαζί τους.

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 21:33

ΤΕΙ Κιλκίς:«Symbolic surfaces»

Γράφτηκε από τον

Το Εργαστήριο Visual Merchandising του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, παρεμβαίνει από τις 10/11 έως τις 30/11/2014 στη βιτρίνα του Notos Galleries στη στοά Χιρς με «Symbolic surfaces».

Εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς επισκέφθηκαν την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 ύστερα από πρόσκληση του το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.  
Κατόπιν πρωτοβουλίας των δασκάλων της Α΄ Δημοτικού και με την ανταπόκριση των μαθητών τους συγκεντρώθηκαν παιδικά είδη και ενδύματα ώστε να τα προσφέρουν στο τμήμα  για οικογένειες που έχουν ανάγκη.
 Τους ευχαριστούμε θερμά για αυτή τους την πρωτοβουλία και ευχόμαστε να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση.
***
Στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου και την Ενόπλων Δυνάμεων οι Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού ήταν εκεί για να εκπροσωπήσουν επάξια το τμήμα του Κιλκίς.

Με επιτυχία διεξήχθη και φέτος το ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.) στην Αθήνα, από τις 20 έως και τις 22 Νοεμβρίου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, στην πρώτη του συνεδρίαση, την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, συζήτησε το θέμα της συνδρομής των μελών του Συλλόγου Γονέων.

Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 21:56

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς για τους αναπληρωτές

Γράφτηκε από τον

Tο ΔΣ της ΕΛΜΕ  Ν. Κιλκίς  μετά την συνάντηση με τους αναπληρωτές καθηγητές  αποφάσισε:

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 00:07

Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΕΠΑ.Σ-ΕΠΑ.Λ-Ι.Ε.Κ.

Γράφτηκε από τον

Ημερίδα με θέμα «Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΕΠΑ.Σ-ΕΠΑ.Λ-Ι.Ε.Κ. και διαδικασίες πιστοποίησης αυτών» θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου, στις 11π.μ., στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς.