Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 5:06:56 μμ

Εκπαίδευση

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 06:45

Νηπιαγωγείο, Δικαστικό και 3ο Λύκειο σε καλό δρόμο

Γράφτηκε από τον
Μια σειρά από επαφές σε καίρια θέματα του νομού μεταξύ των οποίων η προώθηση του Δικαστικού, αλλά και η εξεύρεση οικοπέδου για την κατασκευή του 3ου Λυκείου στο Κιλκίς ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Νομάρχη Ευάγ. Μπαλάσκα στην Αθήνα.
Σε σχετική ανακοίνωση της Νομαρχίας αναφέρονται τα εξής:
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 06:20

Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Ευρωπού

Γράφτηκε από τον
 Μια επίσκεψη ξεχωριστή, μια υποδοχή που τα είχε όλα. Αυτός ίσως είναι ένας τίτλος που δίνει την εικόνα μιας συνάντησης δυο σχολείων του νομού μας. Τα σχολεία που συναντήθηκαν ήταν  το Ειδικό Σχολείο Κιλκίς  με το Δημοτικό Σχολείο Ευρωπού.
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 05:54

1ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς : Μαθήματα ποίησης

Γράφτηκε από τον
Τα παιδιά της Γ΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, μαζί με τις δασκάλες τους, Νίκογλου Γαρουφαλλιά και Στραβοκώστα Ευανθία, παρακολούθησαν και διδάχθηκαν ποίηση Χαϊκού από την κ. Μαριάνθη Πάσχου [ειδικευθείσα στη Γαλλία] του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
Το «Χαϊκού», σύντομο ποίημα Ιαπωνικής  προέλευσης, είναι εμπνευσμένο κυρίως από τη φύση και εκφράζει ένα φευγαλέο συναίσθημα, χρησιμοποιώντας πάντα γλώσσα απλή και κατανοητή απ’ όλους.
Είναι τρίστιχο και ο  πρώτος στίχος αποτελείται από πέντε συλλαβές, ο δεύτερος από εφτά και ο τρίτος από πέντε συλλαβές.
Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 10:45

Το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου στο ΚΠΕ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς στις εγκαταστάσεις του στο Παλιό Γυναικόκαστρο επισκέφτηκε την Τετάρτη 16 Απριλίου η Γ΄τάξη του 6/θ Δημ. Σχ. Χέρσου συνοδευόμενη από το δάσκαλό της Γκαρλέμο Ιωάννη. Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τα προγράμματα του ΚΠΕ Κιλκίς που λειτουργεί φέτος για πρωτη χρονιά, προχώρησαν στην υλοποίηση του προγράμματος "αναδυκνείω τα προβλήματα ενός τόπου, προτέινω λύσεις", πρόγραμμα που αντίστοιχό του εφαρμόζεται από την τάξη αυτή και στο Χέρσο.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:27

Οι Καστανιές ενισχύουν το Ειδικό Σχολείο

Γράφτηκε από τον
 Σε μια λιτή εκδήλωση στο Ειδικό Σχολείο Κιλκίς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστανιών προσέφερε στους μαθητές του σχολείου το ποσό των 600,00 Ευρώ. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν την περίοδο των καρναβαλικών εκδηλώσεων μετά τη λαχειοφόρο αγορά που πραγματοποίησε ο σύλλογος.
 Eπίσκεψη του κ. Ποζίδη Γεώργιου, ιδιοκτήτη και κατασκευαστή ηλιακών θερμοσιφώνων ΄΄ΠΥΡΣΟΜΑΚ΄΄, πραγματοποιήθηκε στην ΣΤ΄ Τάξη του 1ου Δημ. Σχολείου Κιλκίς, ύστερα από πρόσκληση των μαθητών, στα πλαίσια του προγράμματός: «Σώστε το περιβάλλον για να σωθείτε».
Ο κ. Ποζίδης, αφού μίλησε για τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας των ηλιακών θερμοσιφώνων και την επιτακτική ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, με γνώμονα τη σωτηρία του πλανήτη, απάντησε σε ερωτήσεις των μικρών μαθητών.
Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2007 11:46

Ομορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο Μυριοφύτου

Γράφτηκε από τον
 Μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στήθηκε στο εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Μυριοφύτου, χαρίζοντας στιγμές και αισθήματα χαράς στους μικρούς μαθητές του χωριού. Η γιορτή οργανώθηκε με τη βοήθεια των μελών του συλλόγου «Φίλοι μαθητών ακριτικών χωριών», από τη Θεσσαλονίκη, που επισκέφθηκαν το Μυριόφυτο και πρόσφεραν δώρα στα παιδιά, ενώ την τίμησε με την παρουσία του και ο δήμαρχος Μουριών Σάββας Αργυρόπουλος.
Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2007 11:31

Οικολογικό Σχολείο το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς τα τελευταία επτά χρόνια πραγματοποιεί δράσεις και προγράμματα οικολογικού ενδιαφέροντος με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών, των ιδίων των εκπαιδευτικών, όπως και των γονέων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ανακύκλωσης αλλά και περιορισμού της κατανάλωσης ενέργειας και νερού.
Αυτές οι δράσεις είχαν σαν αποτέλεσμα τη βράβευση του σχολείου κατά το σχολικό έτος 2004-2005 με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων, από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και την ένταξή μας στο Διεθνές Δίκτυο των Eco-Schools.
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 05:16

Το Δένδρο των Ευχών του Ειδικού Σχολείου

Γράφτηκε από τον
 Κάτι πραγματικά ξεχωριστό φέρνουν τα φετινά Χριστούγεννα. Από την περασμένη Παρασκευή το «Δέντρο των Ευχών» ομορφαίνει την πλατεία της πόλης μας. Στολισμένο με τα «ακριβότερα» στολίδια της ζωή, στολίδια που έφτιαξαν τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου με τη συνεργασία των άλλων Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.  Τις τελευταίες δυο εβδομάδες το Ειδικό Σχολείο είχε μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό εργαστήρι παραγωγής χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη (ημέρα αφιερωμένη στα Α.με.Α) το σχολείο «άνοιξε» προς όλα τα σχολεία του Κιλκίς. Η προσπάθεια αγκαλιάστηκε αμέσως. Κάθε μέρα και κάποιο σχολείο επισκεπτόταν τους μαθητές του Ειδικού  σχολείου.
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 10:47

4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς :Όσα έφτασαν σε μας από παλιά

Γράφτηκε από τον
Στο 4ο  Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης, οι μαθητές του Δ1 τμήματος του Σχολείου και η δασκάλα τους κ. Μιχαηλίδου Σοφία πραγματεύτηκαν το θέμα: «Η παράδοσή μας: ΄Οσα έφτασαν σε μας από παλιά».
Σελίδα 93 από 93