Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 7:07:11 πμ

Ελλάδα

Μόλις 14 νεοεισερχόμενοι στην Ελλάδα μετανάστες και πρόσφυγες καταγράφθηκαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Έως το πρωί του Σαββάτου στη Χίο δεν πέρασε κανένας μετανάστης ή πρόσφυγας.
Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την «μνημονιακή του μετάλλαξη» εξαπολύει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας πως «ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει πάτο».

Επτά μήνες μακριά από τα βουλευτικά έδρανα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αποδίδει την ήττα της Λαϊκής Ενότητας στις εκλογές - εξπρές του περασμένου Σεπτεμβρίου και σε μια, όπως λέει σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο, «συνωμοσία των πάντων» ώστε το κόμμα να μην προλάβει να προετοιμαστεί.
«Θέλουμε πραγματικές λύσεις και όχι προσωρινές για το χρέος» τονίζει σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Όπως γράφει η εφημερίδα, ο κ.
Την Κομοτηνή επισκέπτεται σήμερα, Σάββατο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 96η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Το πρωί ο κ. Παυλόπουλος θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει την παρέλαση.
Μόνο τα κρουαζιερόπλοια ρίχνουν άγκυρα στο λιμάνι του Πειραιά, εν αντιθέσει με τους χιλιάδες επιβάτες τους που σπεύδουν να «αράξουν» πέριξ του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.
Την Πέμπτη τα ξημερώματα στην πύλη Ε12 του πρώτου λιμανιού της χώρας έδεσε το κρουαζιερόπλοιο «MSC Orchestra» μεταφέροντας χιλιάδες επιβάτες, πολλοί εκ των οποίων όταν αποβιβάστηκαν έσπευσαν να κατευθυνθούν προς την Ακρόπολη.
Σειρά νέων στοιχείων που αφορούν έρευνες του ΣΔΟΕ αλλά και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ιατρικές βεβαιώσεις στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και μία δίκη για σκάνδαλο ύψους τουλάχιστον 250.000 ευρώ για εικονικές αιμοκαθάρσεις σε κλινική του Αιγάλεω είναι ορισμένα από τα νέα στοιχεία που συνεκτιμώνται από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής σχετικά με την προ μιας εβδομάδας αιματηρή επίθεση εναντίον του διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας κ.
Παρασκευή, 13 Μαϊος 2016 01:50

Εφυγε ο συνάδελφος Γιάννης Σιωμόπουλος

Συντάκτης:
Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο συνάδελφος και δάσκαλος του οικονομικού ρεπορτάζ Γιάννης Σιωμόπουλος.

Μέχρι τις τελευταίες, αν και δύσκολες εβδομάδες, εργαζόταν στο ΒΗΜΑ παρέχοντας με μοναδικό τρόπο τις γνώσεις του για τα οικονομικά και φορολογικά θέματα.

«Η θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης και η αναμενόμενη θετική εξέλιξη στον στόχο ελάφρυνσης του χρέους θα σηματοδοτήσουν το πέρασμα σε μια νέα εποχή για την ελληνική οικονομία, κυρίως όμως για την ελληνική κοινωνία που τόσο έχει υποφέρει τα τελευταία 6 χρόνια».

Πέμπτη, 12 Μαϊος 2016 23:50

Ομάδα εργασίας για την ανέλκυση του Sea Diamond

Συντάκτης:
Στην σύσταση 9μελους ομάδας εργασίας που θα συνδράμει στο έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας και θα επεξεργασθεί και θα μελετήσει και οικονομικής φύσεως θέματα που αφορούν στην ανέλκυση του ναυαγίου του Κρουαζιερόπλοιου «SEA DIAMOND», που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας της νήσου Θήρας από την 6-4-2007, συγκροτήθηκε με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Ναυτιλίας και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Αποπέμπεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ), σύμφωνα με ασφαλείς πηγές. Όπως αναφέρουν, ο υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης πρόκειται να προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση του του ΔΣ της εταιρείας και τον κ.