Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 11:22:38 πμ

Ελλάδα

Σφοδρή επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσυνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον εισαγγελέα Εφετων κ. Ι. Αγγελη, αλλά και τον «συκοφάντη δημοσιογράφο» κ. Κώστα Βαξεβάνη, εξαπέλυσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.
Με μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στους πρόσφυγες ξεκινά την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα του δημοτικού πολυχώρου «Γαλαξίας», στη Νέα Σμύρνη. Οι εκδηλώσεις του πολυχώρου, που θα διαρκέσουν ως τα τέλη Μαΐου και θα διεξάγονται καθημερινά, είναι δωρεάν και περιλαμβάνουν συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις, σινεμά, ποίηση και πεζογραφία, καλλιτεχνική απασχόληση και προγράμματα για παιδιά.
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 17:50

Η Ελλάδα ανακάλεσε την πρέσβη στη Βιέννη Χρ. Αλιφέρη

Συντάκτης:

Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, η Πρέσβης της Ελλάδος στη Βιέννη, κυρία Αλειφέρη, καλείται στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, προκειμένου να διαφυλαχθούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των κρατών και των λαών της Ελλάδας και της Αυστρίας.

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 17:50

Κύπρος: Προς δραστική μείωση της στρατιωτικής θητείας

Συντάκτης:
Τη μείωση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας από τους 24 στους 14 μήνες αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου.

Την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μείωση της στρατιωτικής θητείας ανακοίνωσαν μέσω του προσωπικού τους λογαριασμού στο Twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.
Ακόμη μια ευκαιρία να επιτεθεί με σφοδρότητα εναντίων των πρώην συντρόφων της βρήκε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιασμών και τις αναφορές τους στο όνομα του υπουργού Επικρατείας κ.
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 17:50

Ερώτηση Βενιζέλου για τη μήνυση Θάνου σε Τσακυράκη

Συντάκτης:

Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με την μήνυση της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου στον καθηγητή Σταύρο τσακυράκη για ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Για πρωτοφανή πολιτική εξαπάτηση της Βουλής κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με αφορμή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση.

Όπως υποστηρίζει, «πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου αντικατέστησαν το άρθρο 6 που αναφερόταν στην επιλογή των 63 Γενικών Γραμματέων-Αναπληρωτών και Ειδικών από το Μητρώο και δημιούργησαν 33 επιπλέον θέσεις Διοικητικών Γραμματέων, ένα για τον κάθε Υπουργό και ένα για τον κάθε Αναπληρωτή Υπουργό».
Το «φάντασμα» της Αποστασίας ανέσυρε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς δηλώνοντας στην Βουλή ότι το 2016 δεν είναι 1965. Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα σχετικά με την προσπάθεια εγκαθίδρυσης κομματικού κράτους, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού δήλωσε: «Τώρα, για το αν θα φύγουμε γρήγορα ή όχι, θα σας έλεγα να μην βιάζεστε.
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 16:50

Νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Βασίλης Γεωργιάδης

Συντάκτης:
Νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είναι ο Βασίλης Γεωργιάδης.

Η ΚΕΦΕ της ΟΝΝΕΔ, αφού έλαβε υπόψη της ότι έως τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή νέου προέδρου της Οργάνωσης Νέων της ΝΔ κατατέθηκε μία και μόνη έγκυρη και εμπρόθεσμη υποψηφιότητα, ανακήρυξε ως νεοκλεγέντα πρόεδρο της οργάνωσης τον Βασίλη Γεωργιάδη.
«Δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να προκύψει κάτι συγκεκριμένο και ουσιαστικό, ούτε θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρξει διαμόρφωση ενιαίας -'εθνικής' όπως λέγεται- στρατηγικής, από τη στιγμή που υπάρχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις και προτάσεις» αναφέρει το ΚΚΕ σχετικά με τη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο για το προσφυγικό.