Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 11:35:30 μμ

Κόσμος

Η κυβέρνηση της Καταλονίας δε σχεδιάζει να εγκαταλείψει τον αγώνα της για απόσχιση και θα δώσει την ίδια απάντηση στην κεντρική κυβέρνηση την Πέμπτη, όπως έκανε και χθες, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπός της.
Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017 19:50

ΟΟΣΑ: Το Brexit δεν χρειάζεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα

Γράφτηκε από τον
Η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να υιοθετήσει μια προσέγγιση του τύπου «ό,τι χρειαστεί» στις συνομιλίες για το Brexit προκειμένου να διασφαλίσουν το βέλτιστο αποτέλεσμα, δήλωσε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.
Συνεχίζεται με ανησυχητικούς ρυθμούς «η φυγή» των Ιταλών στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, το 2016 αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ιταλία σε αναζήτηση εργασίας, κυρίως, εκατόν είκοσι τέσσερις χιλιάδες πολίτες.
Το Politico την είχε συμπεριλάβει πρόσφατα στις «28 προσωπικότητες που δονούν την Ευρώπη», γράφοντας για αυτήν ότι είναι «ένα WikiLeaks από μόνη της, μια σταυροφόρος κατά της αδιαφάνειας και της διαφθοράς στη Μάλτα».
Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017 18:50

Βρετανία: Ο λογαριασμός του Brexit θα καθοριστεί στο τέλος

Γράφτηκε από τον
Το τελικό ποσό που θα κληθεί να καταβάλει η Βρετανία για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να καθοριστεί μόνο όταν θα έχουν συμφωνηθεί όλα τα θέματα που σχετίζονται με την έξοδο της χώρας, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.
Να προετοιμαστούν για ένα Brexit χωρίς μεταβατική περίοδο καλεί τις επιχειρήσεις ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, Εντ Σίμπλεϊ.

Όπως επεσήμανε είναι απολύτως δυνατό η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μεταβατική συμφωνία και οι επιχειρήσεις χρειάζεται να κάνουν περισσότερα για να προετοιμαστούν για μια απότομη έξοδο.
Τα ιρακινά στρατεύματα κατέλαβαν την Τρίτη τις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Κιρκούκ, μετά την αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων χωρίς να σημειωθεί μάχη, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία.

«Μονάδες της ομοσπονδιακής αστυνομίας πήραν τον έλεγχο των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων Μπέι Χασάν και Χαβάνα» βόρεια της πόλης Κιρκούκ (βορειοανατολικό Ιράκ), μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που εξαπέλυσε η κεντρική κυβέρνηση για να θεμελιώσει εκ νέου τον έλεγχό της στην περιοχή αυτή, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Ο νεαρός συντηρητικός Σεμπάστιαν Κουρτς, νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Αυστρία, θα απαιτήσει τη διατύπωση ξεκάθαρης δέσμευσης κατά του αντισημιτισμού από τους μελλοντικούς εταίρους στον κυβερνητικό συνασπισμό που θα σχηματίσει.

Αυτήν την δήλωση έκανε σε συνέντευξή του προς την ισραηλινή εφημερίδα Hayom, τη στιγμή που ο σχηματισμός κυβερνητικού συνασπισμού με το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων (FPO) είναι το πιθανότερο σενάριο στην Αυστρία.
Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017 16:50

Μαδρίτη: Συντριβή αεροσκάφους F-18 - Νεκρός ο πιλότος

Γράφτηκε από τον
Στρατιωτικό μαχητικό αεροσκάφος F-18 συνετρίβη στα περίχωρα της Μαδρίτης, στη στρατιωτική βάση Τορεχόν, δήλωσε εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Άμυνας. Νεκρός ο πιλότος σύμφωνα με tweet του υπουργείου Αμυνας.

Το δυστύχημα συνέβη στη διάρκεια ελιγμών απογείωσης.
Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017 16:50

Συριακές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Ράκα από το ISIS

Γράφτηκε από τον
Το σύνολο της συριακής πόλης Ράκα, η οποία ήταν στην κατοχή του Ισλαμικού Κράτους, κατέλαβαν την Δευτέρα δυνάμεις της πολιτοφυλακής, υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.