Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 6:16:55 μμ

Κόσμος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε με ανάρτησή του στο twitter ότι θα συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου στην Σιγκαπούρη.

Πηγή: Το Βήμα
Μόσχα και Τεχεράνη θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία στα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, προσβλέποντας στο να διασφαλισθεί η διμερής συνεργασία, δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στην Τεχεράνη με τον Ιρανό ομόλογο του Αμπάς Αρακτσί.
Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, οργισμένος από τη μεταναστευτική πολιτική της 'Αγγελα Μέρκελ, που κατά τη γνώμη του προκάλεσε την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος AfD στο κοινοβούλιο, είπε ότι θα αποποιηθεί τη γερμανική υπηκοότητα "αν αυτό συνεχιστεί", σε συνέντευξή του στο περιοδικό Le Point.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον δεκάδων στόχων στη Συρία, ανταποδίδοντας μια ομοβροντία ρουκετών εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών βάσεων στο κατεχόμενο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν, ανέφερε το ισραηλινό επιτελείο σε ανακοίνωσή του που διένειμε σε ΜΜΕ της χώρας.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να υπολογίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες για την προστασία της υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και ότι θα πρέπει, κατά συνέπεια, «να πάρει στα χέρια της την τύχη της».
Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να υπολογίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες για την προστασία της υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και ότι θα πρέπει, κατά συνέπεια, «να πάρει στα χέρια της την τύχη της».
Στο στόχαστρο νέας επιχείρησης συλλήψεων στην Τουρκία μπήκε την Πέμπτη το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τουρκία, στο πλαίσιο κατηγοριών για διασυνδέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ, ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την ενορχήστρωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος το 2016.
Οι διαπραγματεύσεις στην Ιταλία για την δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού από την ακροδεξιά Λίγκα και του ανισυστημικού Κινήματος Πέντε Αστέρων πηγαίνουν καλά, και μια συμφωνία θα μπορούσε να εφαρμοστεί σύντομα, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο ηγετών.
Στους 32 έχει φθάσει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών στην Κένυα από την υπερχείλιση ενός φράγματος εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Κένυας.

Το δυστύχημα συνέβη στην πόλη Νακούρου, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων βορείως του Ναϊρόμπι, ανακοίνωσε σήμερα αστυνομική πηγή.
Στην περικοπή 13.000 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει σύμφωνα με ανακοίνωση της η BT, ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός όμιλος στη Βρετανία. Οι απολύσεις αφορούν διοικητικές θέσεις και θέσεις εργασίας που δεν έχουν άμεση σχέση με πελάτες (back-office) ενώ θα μεταφερθεί σε μικρότερα γραφεία στο Λονδίνο.