Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 7:03:23 μμ

Κόσμος

Στα μισά σχολεία της Γερμανίας ασκείται ψυχολογική και σωματική βία στους εκπαιδευτικούς και ένας στους τέσσερεις είναι θύμα εκφοβισμού. Αυτό προκύπτει από έρευνα που διενήργησε το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Forsa.
Ο ρώσος υπουργός τηλεπικοινωνιών Νικολάι Νικηφόροφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της λήψης μέτρων που θα μπλοκάρουν και την ηλεκτρονική εφαρμογή Viber, στην περίπτωση που η FSB(Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) δεν μπορεί να πάρει τα κλειδιά αποκωδικοποίησης της εφαρμογής.
Δύο έφηβες έπεσαν θύματα ομαδικού βιασμού σε δύο διαφορετικά περιστατικά στην Ινδία τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, φέροντας ξανά στο προσκήνιο τη μάστιγα που ταλανίζει τη χώρα παρά την απόφαση να επιβάλλεται η θανατική ποινή στους βιαστές κοριτσιών μικρότερων των 12 ετών.
Επειγόντως πληροφορίες ζητά το Λονδίνο από το Ιράν μετά τις αναφορές για τη σύλληψη ενός Ιρανοβρετανού και μιας Ιρανής εργαζόμενης στο Βρετανικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Έφοδο σε ένα άσυλο μεταναστών πραγματοποίησε την Πέμπτη η γερμανική αστυνομία. Στο συγκεκριμένο άσυλο από τρεις ημέρες 150 αιτούντες άσυλο συγκρούστηκαν με την αστυνομία και εμπόδισαν την απέλαση ενός 23χρονου από το Τόγκο.
Τουλάχιστον 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 143 τραυματίστηκαν από αμμοθύελλες στο βόρειο τμήμα της Ινδίας κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Τα κρατίδια Ουτάρ Πραντές και Ρατζαστάν είναι αυτά που επλήγησαν περισσότερο με αντίστοιχα 46 και 31 καταγεγραμμένους θανάτους μέχρι στιγμής, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών διαχείρισης καταστροφών των δύο κρατιδίων, με τους οποίους επικοινώνησαν δημοσιογράφοι του AFP.
Στην παραδοχή ότι σκότωσε «κατά λάθος» έναν άμαχο τον Μάρτιο στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, προχώρησε την Τετάρτη η Βρετανία.

Είναι η πρώτη φορά που το Λονδίνο παραδέχεται την απώλεια ενός πολίτη στο πλαίσιο των πληγμάτων που διεξάγει εναντίον του ΙΚ ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ.
Η ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής, με την έμφαση πλέον να δίνεται «στην αποκατάσταση» των κατεστραμμένων περιοχών προκειμένου οι Σύροι να μπορέσουν να επιστρέψουν στις εστίες τους, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).
Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Σουχόι-30 κατέπεσε στη θάλασσα, ανοιχτά της Λατάκειας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας νεκροί οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους

Πηγή: Το Βήμα
Η Πολιτεία της Άιοβα στις ΗΠΑ υιοθέτησε την Τετάρτη την πιο αυστηρή νομοθεσία αναφορικά με τις αμβλώσεις, βάσει της οποίας απαγορεύεται ο τερματισμός μιας κύησης από τη στιγμή που μπορεί να εντοπιστεί ο καρδιακός παλμός του εμβρύου.