Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 4:44:25 μμ

Κόσμος

Ο Αζέρος δημοσιογράφος Ραχίμ Ναμαζόφ, που ζούσε εξόριστος στη Γαλλία, και η σύζυγός του έγιναν στόχος πυρών την Παρασκευή το πρωί στην Κολομιέ στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η γυναίκα, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξακολουθεί να επιθυμεί την ανάπτυξη καλών σχέσεων με όλες τις χώρες, περιλαμβάνομένων των ΗΠΑ, παρά την απόφαση της Μόσχας να απελάσει 60 Αμερικανούς διπλωμάτες ως αντίποινα για την αντίστοιχη κίνηση της Ουάσινγκτον, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι έπαυσε την Παρασκευή τον υπουργό Εσωτερικών και τον επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας μετά τη σύλληψη και την έκδοση στην Τουρκία έξι τούρκων υπηκόων, δήλωσαν στο Ρόιτερς δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Η δέσμευση της Γαλλίας να υποστηρίξει συριακές δυνάμεις των οποίων ηγείται η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ισοδυναμεί με υποστήριξη και νομιμοποίηση τρομοκρατικών οργανώσεων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ.
Δύο ιδιοκτήτες οίκου ανοχής στην Ινδία καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για το βιασμό, τη σεξουαλική κακοποίηση και τη διακίνηση παιδιών, μια απόφαση χωρίς προηγούμενο σε μια χώρα όπου λιγότερες από δύο στις πέντε αντίστοιχες υποθέσεις καταλήγουν σε καταδίκη.
Για πρώτη φορά έπειτα από 90 χρόνια οι ιρλανδικές παμπ μπορούν να σερβίρουν αλκοόλ σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών, από τις 10.30 μέχρι τις 00.30, μία σημαντική αλλαγή που δείχνει τη χαλάρωση του ελέγχου της καθολικής εκκλησίας στη ζωή της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.
Η συριακή κυβέρνηση έδωσε διορία 72 ωρών στην ισλαμιστική οργάνωση Τζάις αλ Ισλάμ, οι μαχητές της οποίας παραμένουν στην πόλη Ντούμα της ανατολικής Γκούτα, να απομακρυνθούν από την περιοχή, όπως μετέδωσε η συριακή τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
Eνας μαροκινός πολίτης συνελήφθη την Παρασκευή στην πόλη Κούνεο, έξω από το Τορίνο, με την κατηγορία ότι συνέβαλε σε τζιχαντιστική προπαγάνδα και με «ισχυρές ενδείξεις» ότι μπορεί να είναι και μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.
Αυξάνεται η οργή στη Βενεζουέλα μετά το θάνατο 68 κρατούμενων από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Βαλένσια, έπειτα από την εξέγερση των κρατουμένων.

Την Πέμπτη οι οικογένειες των κρατουμένων που εξακολουθούσαν να μην έχουν νέα για την τύχη των συγγενών τους παρέμεναν έξω από το κεντρικό αστυνομικό τμήμα της πολιτείας Καραμπόμπο.
Σε θάνατο καταδικάστηκε 53χρονος Κινέζος στην βορειοδυτική επαρχία της Κίνας Γκανσού, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, ληστεία, βιασμό και κατακρεούργηση των πτωμάτων.

Το δικαστήριο στην πόλη Μπαϊγίν έκρινε τον Γκάο Τσενγκγιόνγκ ένοχο για τη δολοφονία 11 γυναικών από τον Μάιο του 1998 έως τον Φεβρουάριο του 2002 στην Γκανσού και τη γειτονική Αυτόνομη Περιοχή της Έσω Μογγολίας.