Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 7:16:23 μμ

Κόσμος

Έντονη αψιμαχία για την κάλυψη των δημόσιων χώρων και ιδιοκτησιών με γκράφιτι έχει δημιουργηθεί στη Νέα Υόρκη. Φουντώνουν οι κατηγορίες που στρέφονται εναντίον των νέων ανθρώπων. Γεμίζουν αμάξια, λεωφορεία, τοίχους και κτίρια με ζωγραφιές, συνθήματα, ονόματα σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα.
Μέτρα προφύλαξης, παρόμοια με εκείνα της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου είναι «ξανά απαραίτητα», καθώς οι εντάσεις Ρωσίας–Δύσης συνεχίζουν να κλιμακώνονται, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» του έπειτα από την απέλαση τουλάχιστον 100 Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και περισσότερες από 20 χώρες ως αντίποινα στη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, για την οποία το Λονδίνο κατηγορεί την Μόσχα.
Η κατάσταση της υγείας της Γιούλια Σκριπάλ, κόρης του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, που δηλητηριάστηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα, βελτιώνεται με γοργούς ρυθμούς και δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε την Πέμπτη το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύονται.
Συγγενείς των 68 ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Βαλένσια στη πολιτεία Καραμπόμπο της Βενεζουέλας απαίτησαν εξηγήσεις, με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στελέχη της αντιπολίτευσης να κατηγορούν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο για τον υπερπληθυσμό στις φυλακές της χώρας.
Στην απέλαση 60 αμερικανών διπλωματών προχωρά η Μόσχα, ενώ θα κλείσει και το γενικό προξενείο των ΗΠΑ στην Αγία Πετρούπολη, σε αντίποινα για τις απελάσεις Ρώσων με αφορμή την υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ, και της κόρης του, Γιούλια.
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 00:50

Amazon και Μπέζος στο στόχαστρο του Τραμπ

Συντάκτης:
O ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη τα έβαλε με τον πλουσιότερο άνδρα του πλανήτη; Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διατύπωσε την «ανησυχία» του σχετικά με το ύψος των φόρων που καταβάλλει ο όμιλος Amazon, του Τζεφ Μπέζος, στις ΗΠΑ.
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 22:50

Αυξήθηκε η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ

Συντάκτης:
Μικρή άνοδο κατέγραψε η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Καθοριστικό ρόλο για αυτό έχει διαδραματίσει σίγουρα η καλή κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Ωστόσο, η δημοτικότητα του μεγιστάνα παραμένει χαμηλότερη σε σύγκριση με εκείνη των προκατόχων του.
Με κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ, σε περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι επιχειρήσουν να εμποδίσουν τις γεωτρήσεις των Τουρκοκυπρίων, απειλεί ο «υπουργός» Εξωτερικών της ούτω καλούμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου («ΤΔΒΚ»), Κουτρέτ Όζερσαϊ.
Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε αγωγή σε βάρος του επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για «αβάσιμα» σχόλιά του, στα οποία συνέδεσε τον πρόεδρο με τον μουσουλμάνο ιερωμένο που η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, δήλωσε ο δικηγόρος του Ερντογάν.
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ζήτησαν περισσότερα από 250 μέλη των ενόπλων δυνάμεων να έχουν έναν «μοναδικό ρόλο» στον γάμο τους στις 19 Μαΐου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Ουίνδσορ.