Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 6:23:17 πμ

Κόσμος

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 14:50

Φτιάχνουν ουρανοξύστη ύψους 350 μέτρων από ξύλο

Συντάκτης:
Οι Ιάπωνες είναι από τους πρωτοπόρους της κάθετης αστικής ανάπτυξης, έχουν τρέλα με τους ουρανοξύστες. Αυτή τη φορά, όμως, βάζουν τον πήχη πολύ ψηλά: ετοιμάζονται για έναν ουρανοξύστη ύψους 350 μέτρων... από ξύλο!
Η Μόσχα εξακολουθεί να επεξεργάζεται αντίμετρα εις βάρος της Βρετανίας μετά την απόφαση του Λονδίνου να απελάσει 23 ρώσους διπλωμάτες στο πλαίσιο της υπόθεσης Σκριπάλ, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Μέι: Διακόπτουμε τις σχέσεις μας με τη Μόσχα
Αδιάσειστες αποδείξεις ότι πίσω από την επίθεση με τοξική ουσία εναντίον του Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του στο Σόλσμπερι του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται η Ρωσία, δήλωσε ότι υπάρχουν ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.
Την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι πραγματοποιεί την Παρασκευή η Ανγκελα Μέρκελ μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησής της η οποία συγκροτήθηκε έπειτα από «ωδίνες« 171 ημερών, μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 13:50

Η Τουρκία δεν παραδίδει την Αφρίν στην Συρία

Συντάκτης:
Η Τουρκία, με δηλώσεις του εκπροσώπου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, έκανε γνωστό ότι δεν έχει σκοπό να παραδώσει την πόλη Αφρίν στην κυβέρνηση της Συρίας, μετά την κατάληψη της πόλης απο Τουρκικές δυνάμεις και αντάρτες συμμάχους της.
Βίντεο με τους Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα αμέσως μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία έδωσαν στη δημοσιότητα οι τουρκικές αρχές.

Το βίντεο το οποιο δημοσιεύεται από το κρατικό πρακτορείο Anadolu δείχνει κάποιους από τους αξιωματικούς, που υποστηρίζεται ότι συμμετείχαν ενεργά στην απόπειρα πραξικοπήματος να κρατούν όπλα και να διαφεύγουν από κάποιο στρατόπεδο.
Αιφνιδιάστηκαν οι επισκέπτες του Λούβρου, την περασμένη Δευτέρα. Στην αίθουσα όπου εκτίθεται ο πίνακας του Ζερικό «Η Σχεδία της Μέδουσας» - για να ακριβολογούμε η ονομασία του πίνακα στα ελληνικά οφείλει να είναι «Η Σχεδία του "Μέδουσα"» καθώς πρόκειται για ονομασία καραβιού, αλλά έτσι έχει επικρατήσει - μια ομάδα ανθρώπων σωριάστηκαν στο πάτωμα ακριβώς μπροστά από τον πίνακα, επεκτείνοντας μέσα στην αίθουσα τη σκηνή του ναυαγίου.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν εντυπωσιάζεται από τις μπύρες που του στέλνει η καγκελάριος Μέρκελ. Το Βερολίνο οφείλει να αλλάξει την μετριοπαθή αλλά αναποτελεσματική στάση έναντι του Κρεμλίνου εκτιμούν ειδικοί μιλώντας στη DW.
«Όλο περισσότεροι Τούρκοι εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα», σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Στο ρεπορτάζ το οποίο αναδημοσιεύει DW σημειώνεται ότι: «Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές τους δύο πρώτους μήνες του έτους κατατέθηκαν 250 αιτήσεις.
Με ιδιαίτερα προκλητικές δηλώσεις επανέρχεται για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε νέο παραλήρημά του ο Τούρκος πρόεδρος εξαπολύει «πυρά» κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την «μπάλα» να παίρνει και πάλι την Ελλάδα, με αφορμή την έγκριση νέας δόσης από την Κομισιόν ύψους 3 εκατ.