Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, 5:27:31 πμ

Κόσμος

Η συνωμοσιολογία είναι ένα «ευρύ κοινωνικό φαινόμενο» στη Γαλλία που «προκαλεί ανησυχία», καθώς σχεδόν 8 στους 10 Γάλλους ασπάζονται τουλάχιστον μία από τις πιο διαδεδομένες «θεωρίες συνωμοσίας», αποκαλύπτει μια έρευνα του ινστιτούτου Ifop για λογαριασμό του Fondation Jean Jaures και του παρατηρητηρίου Conspiracy Watch, που είδε το φως της δημοσιότητας.
Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2018 23:00

Τουλάχιστον 18 νεκροί από έκρηξη στη Συρία [Βίντεο]

Συντάκτης:
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών άμαχοι, σε μια έκρηξη που σημειώθηκε στην πόλη Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από έκρηξη που σημειώθηκε έξω από σταθμό του μετρό στην Στοκχόλμη την Κυριακή.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο σταθμό του μετρό Varby Gard νοτιοδυτικά της σουηδικής πρωτεύουσας.
Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας αναγκάζουν αμάχους να επιστρέψουν παρά τη θέλησή τους από καταυλισμούς προσφύγων σε μη ασφαλείς περιοχές στη σουνιτική, κυρίως, επαρχία Άνμπαρ εκθέτοντάς τους σε κίνδυνο θανάτου από μη εκραγείσες βόμβες και πράξεις αντεκδίκησης, δήλωσαν πρόσφυγες και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες βοήθειας.
«Μπερλουσκόνι πρόεδρος», γράφει το σύμβολο του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια για τις εκλογές της 4ης Μαρτίου, το οποίο και θα τυπωθεί στα ψηφοδέλτια.

Ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να το παρουσιάσει την Κυριακή μέσω Twitter, προσθέτοντας: «θέλω να σας ευχηθώ καλή Κυριακή, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το σύμβολό μας για τις εκλογές της 4ης Μαρτίου.
Το πρωί της Κυριακής αρχίζουν επισήμως οι διερευνητικές συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης «μεγάλου» συνασπισμού, μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), με την συνάντηση των τριών αρχηγών, της 'Αγγελα Μέρκελ (CDU), του Χορστ Ζεεχόφερ (CSU) και του Μάρτιν Σουλτς (SPD).
Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2018 13:50

Ανασχηματισμό ανακοινώνει η Μέι τη Δευτέρα

Συντάκτης:
Η βρετανίδα πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τη Δευτέρα αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, με τους τωρινούς υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών, Εσωτερικών και Brexit ωστόσο να παραμένουν στις θέσεις τους, ανέφερε στην κυριακάτικη έκδοσή της η εφημερίδα Times.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «οπωσδήποτε» θα ήταν διατεθειμένος να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κι ότι ελπίζει σε ένα θετικό αποτέλεσμα από τις συνομιλίες μεταξύ της Πιονγιάνγκ με τη Σεούλ.
Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2018 11:50

Μεξικό: 30 νεκροί σε συγκρούσεις εμπόρων ναρκωτικών

Συντάκτης:
Τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά ακόμη τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στην Τσιουάουα, σε μια Πολιτεία του βόρειου Μεξικού στα σύνορα με τις ΗΠΑ, σε ένα 48ωρο βίας που αποδόθηκε από τις αρχές στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, ανακοίνωσε το Σάββατο το γραφείο της εισαγγελίας.
Πλήθος Παλαιστίνιων διαδηλωτών επιτέθηκε στο αυτοκίνητο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ΄ την ώρα που προσερχόταν για την λειτουργία των Θεοφανείων στη Βηθλεέμ.

Η πώληση γαιών οδήγησε στην καθαίρεση του τέως Πατριάρχη Ειριναίου, μετά απο γενική κατακραυγή του κατά κύριο λόγω παλαιστινιακού ποιμνίου του.