Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 4:06:16 μμ

Κόσμος

Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017 00:50

Χιούστον: Συνελήφθη βαριά οπλισμένος άνδρας

Συντάκτης:
Αστυνομικοί συνέλαβαν την Κυριακή έναν άνδρα σε κατάσταση μέθης, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του πολλά όπλα, μέσα σε ένα ξενοδοχείο του Χιούστον που ετοιμάζεται να οργανώσει ένα μεγάλο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.
Οι ΗΠΑ δεν βρίσκονταν ποτέ «τόσο κοντά» σε έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα, προειδοποίησε σήμερα, Κυριακή, ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, Μάικ Μάλεν, υποστηρίζοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δημιουργήσει ένα κλίμα «απίστευτα επικίνδυνο».
Η Κίνα θα εκπληρώσει τον ρόλο της υπέρ της υπεράσπισης της διεθνούς τάξης και του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, συνεχίζοντας παράλληλα να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της, υποσχέθηκε ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στις ευχές του για το νέο έτος.
Ύστερα από μια χρονιά με σοβαρές αντεγκλήσεις με την ΕΕ, εντάσεις για τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας από την Ένωση και σκάνδαλα, η Τερέζα Μέι φαίνεται να φλερτάρει όλο και πιο έντονα με την ιδέα ανασχηματισμού της κυβέρνησής της.
Στις παραδοσιακές ευχές του για το νέο έτος, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ευχήθηκε στους συμπατριώτες του «αλλαγή προς το καλύτερο» το 2018 και ευχαρίστησε τους Ρώσους που «πιστεύουν στον εαυτό τους και στη χώρα τους».
Η πρόσβαση μέσω κινητών τηλεφώνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Telegram και Instagram περιορίσθηκε προσωρινά και πάλι στο Ιράν, έπειτα από τρεις ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σ' όλη τη χώρα.

Όπως μετέδωσαν ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων και η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη καλά πληροφορημένη πηγή: «Αποφασίσθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των υπηρεσιών ασφαλείας να περιορισθεί η πρόσβαση στο Telegram (εφαρμογή μηνυμάτων) και στο Instagram».
Κατά τη διάρκεια επιδρομών που πραγματοποίησαν στην Κωνσταντινούπολη, οι τουρκικές αστυνομικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση 20 άτομα, από τα οποία τα 15 είναι ξένοι υπήκοοι, ως ύποπτα για σχέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας πριν από την πρώτη επέτειο της επίθεσης σε νυκτερινό κέντρο που είχε στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίσθηκαν την Κυριακή από βομβιστική επίθεση καμικάζι στη διάρκεια κηδείας στο ανατολικό Αφγανιστάν, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

«Ο καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά στη διάρκεια της τελετής της κηδείας ενός πρώην κυβερνήτη της περιφέρειας Χάσκα Μίνα, που απεβίωσε πρόσφατα από φυσικό θάνατο», ανακοινώθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ.
Ένα υδροπλάνο συνετρίβη την Κυριακή σε ποταμό του Σίδνεϊ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι που είχαν μισθώσει το αεροσκάφος για να δουν από ψηλά τα αξιοθέατα πριν από τη μεγάλη γιορτή για την Πρωτοχρονιά που γίνεται στο λιμάνι.
Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017 13:50

Αντόνιο Γκουτέρες: Σε συναγερμό για τον κόσμο μας

Συντάκτης:
Σε συναγερμό υπέρ της Ειρήνης καλεί, με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο γγ του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες. Μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γκουτέρες επισημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η ανησυχία για τα πυρηνικά όπλα, την κλιματική αλλαγή, τις ανισότητες και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και για την άνοδο του εθνικισμού και της ξενοφοβίας.