Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 5:07:48 μμ

Κόσμος

Να μπει στο αρχείο η μια από τις υποθέσεις διαφθοράς σε βάρος του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα που εκκρεμεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο ελλείψει στοιχείων εισηγήθηκαν εισαγγελείς την Παρασκευή.
Για τον εθισμό στην πολιτική και τις προσπάθειές της να κερδίσει τους ψηφοφόρους της δεξιάς ενόψει των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου, όπου διεκδικεί τέταρτη θητεία, μίλησε η γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μερκελ στο περιοδικό Der Spiegel.
Οι πρόεδροι των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν χθες, Παρασκευή, να αναθεωρηθεί μια διμερής συμφωνία η οποία θέτει περιορισμούς στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων από τη Σεούλ.
Δύο χρόνια συμπληρώνονται στις 2 Σεπτεμβρίου από τον θάνατο του Αλάν Κούρντι, του τρίχρονου Σύριου του οποίου το άψυχο σώμα ξεβράστηκε στις τουρκικές ακτές.

Ο μικρός Αλάν δεν έγινε άλλος ένας ανώνυμος αριθμός, να προστεθεί σε εκείνους που πνίγονται στη Μεσόγειο προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη.
Η Βρετανία είναι βέβαια νησί, αλλά τυχαίνει να έχει και χερσαία σύνορα με την ΕΕ στη μεθόριο Βόρειας Ιρλανδίας - Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Πώς θα μοιάζουν μετά το Βrexit; Είναι ένα σημαντικό και πιεστικό ερώτημα, διότι μόλις εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο την ΕΕ την άνοιξη του 2019 θα γίνουν εξωτερικό σύνορο της ενωμένης Ευρώπης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών.
Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 00:50

Μέρκελ: Εξομολογήθηκε τον πόθος της

Συντάκτης:
Όπρα πρόσεχε, έρχεται η Άνγκελα: η καγκελάριος της Γερμανίας, που είναι το φαβορί για μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία στις επερχόμενες εκλογές, έχει έναν κρυφό πόθο, να παρουσιάσει ένα δικό της τοκ-σόου.
Aστυνομικός στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, ο οποίος απειλούνταν με απόλυση αφού βιντεοσκοπήθηκε να κάνει ρατσιστικά σχόλια, ανακοίνωσε πως παίρνει τη σύνταξή του, έκανε γνωστό την Παρασκευή η τοπική αστυνομία.

Ένα βίντεο έδειχνε τον αστυνομικό Γκρεγκ Άμποτ να δηλώνει σε γυναίκα που καθόταν φοβισμένη μέσα σε σταματημένο όχημα, πως δεν χρειάζεται να ανησυχεί επειδή «εμείς σκοτώνουμε μόνο μαύρους».
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ενημέρωσε την Τετάρτη 30 Αυγούστου τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την πρόθεση του Βερολίνου να ασκήσει βέτο σε μια αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, ανέφερε την Παρασκευή η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε την Παρασκευή την ανησυχία του για τις αναφορές βίαιων συγκρούσεων που μαίνονται στις βορειοδυτικές περιοχές της Μιανμάρ, καλώντας σε αυτοσυγκράτηση για την αποφυγή μιας «ανθρωπιστικής καταστροφής».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε έτοιμη την Παρασκευή να εξετάσει το αίτημα της Ουγγαρίας να αναλάβει μέρος του κόστους για την προστασία των νοτίων συνόρων της, υπενθυμίζοντας όμως ταυτόχρονα στη Βουδαπέστη ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απέναντι στη μεταναστευτική κρίση δεν είναι ένα πιάτο που σερβίρεται «α λα καρτ».