Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 5:28:24 πμ

Κόσμος

Ένας ακόμη συνεργάτης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Σεμπάστιαν Γκόρκα, παραιτήθηκε από τον Λευκό Οίκο, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ. Στην εξέλιξη αναφέρθηκαν τόσο η εφημερίδα The Federalist όσο και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενός νέου ψυχρού πολέμου κι η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ διαπράττει βαρύ σφάλμα ακολουθώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον δρόμο του επανεξοπλισμού, έκρινε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Η πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλάκ Σιναουάτρα έφυγε από τη χώρα και βρίσκεται στο Ντουμπάι, δήλωσαν σήμερα ανώτερα στελέχη του κόμματός της, μία ημέρα αφού δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για να ακούσει την απόφαση για την υπόθεση διαφθοράς στην οποία είναι κατηγορούμενη.
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και πέντε παιδιά της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν την Παρασκευή τα ξημερώματα σε νέες αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο μια συνοικία της πρωτεύουσας της Υεμένης Σανάα, με τις διεθνείς οργανώσεις να κάνουν λόγο για «νύχτα φρίκης».
Ένα ελικόπτερο Black Hawk του αμερικανικού στρατού συνετρίβη χθες Παρασκευή στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης στη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής αποστολής και έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό ενός στρατιώτη, ανακοίνωσε ο στρατός των ΗΠΑ.
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 12:50

Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής κηρύχθηκε το Τέξας

Συντάκτης:
Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής κήρυξε την Πολιτεία του Τέξας ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, καθώς ο τυφώνας Χάρβεϊ φθάνει πλέον στο έδαφός της.

«Κατόπιν του αιτήματος του κυβερνήτη του Τέξας (σ.
Ακυρώθηκε μια διαδήλωση ακροδεξιάς οργάνωσης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Σαν Φρανσίσκο εξαιτίας του φόβου να ξεσπάσουν επεισόδια, ωστόσο μια άλλη θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, ανακοίνωσε η οργάνωση Patriot Prayer.
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 12:50

«Δεν φοβάμαι» φωνάζει η Βαρκελώνη

Συντάκτης:
Με λουλούδια στα χέρια δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί και ξένοι αναμένονται σήμερα στη Βαρκελώνη για μια μεγάλη διαδήλωση σε αντίδραση στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 17ης και 18ης Αυγούστου.

Περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν στην πορεία κατά το φόβου χθες Παρασκευή το βράδυ στην Καμπρίλς, όπου σημειώθηκε μια δεύτερη επίθεση έπειτα από αυτή στη Λας Ράμπλας της Βαρκελώνης.
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 08:50

Ο Πούτιν κάνει επίδειξη δύναμης

Συντάκτης:
Οσο και αν δεν θέλουν να το πολυδιαφημίζουν στο Κρεμλίνο, η Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν ετοιμάζεται πυρετωδώς για μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, μια επίδειξη ένοπλης ισχύος που θα την παρακολουθήσει πολύ προσεκτικά το ΝΑΤΟ με φόντο τις νέες εντάσεις μεταξύ Ανατολής και Δύσης.
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 03:50

Συνελήφθη οπλισμένος με μαχαίρι έξω από τo Μπάκιγχαμ

Συντάκτης:
Βρετανοί αστυνομικοί συνέλαβαν το βράδυ της Παρασκευής έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στα χέρια.