Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 8:19:17 μμ

Κόσμος

Τη δημιουργία «ευρωπαϊκής σύνταξης» προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η σύνταξη αυτή απευθύνεται κυρίως σε πολίτες που μετακινούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα επιτρέπει στους εργαζόμενους που κινούνται μεταξύ χωρών - μελών της ΕΕ να αποταμιεύουν σε ένα «ταμείο», ανεξαρτήτως της χώρας στην οποία εργάζονται.
Οικογενειακές διακοπές και επιστροφή στις ρίζες για την οικογένεια Ομπάμα που άρχισε με τριήμερη διαμονή σε θέρετρο του Μπαλί, στο πολυτελές Four Seasons Resort Bali, και συνεχίζεται με διήμερη περιήγηση στη Γιογκιακάρτα πριν η οικογένεια κατευθυνθεί στην Τζακάρτα, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα πέρασε τέσσερα χρόνια στην παιδική του ηλικία.
Η εύθραυστη κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, διαιρεμένη για το Brexit και έχοντας εξασφαλίσει την τελευταία στιγμή την κοινοβουλευτική υποστήριξη των Ενωτικών της Βόρειας Ιρλανδίας, αντιμετωπίζει την Πέμπτη μία επικίνδυνη ψηφοφορία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στο βρετανικό Κοινοβούλιο.
Οι αρχές της Βενεζουέλας ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι η γενική εισαγγελέας της χώρας Λουίζα Ορτέγα, που έχει πάρει αποστάσεις από τον πρόεδρο Νικόλα Μαδούρο, εκλήθη την επόμενη εβδομάδα ενώπιον της δικαιοσύνης.
Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 17:50

DW: Η Ιταλία απειλεί να κλείσει τα λιμάνια της

Συντάκτης:
Η Iταλία ανεβάζει τους τόνους και ζητά αλληλεγγύη. Η κυβέρνηση της Ρώμης έκανε σαφές ότι δεν μπορούν πλέον όλα τα πλοία που μεταφέρουν μετανάστες να κατευθύνονται μόνο σε ιταλικά λιμάνια.
Ο Εμίρης του Ντουμπάι, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ, βοήθησε ένα μικρό χωριό στην Κορνουάλη της Αγγλίας να αγοράσει μεσαιωνικό παρεκκλήσι.

Οι κάτοικοι του Σταυρού Γκόντολφιν, χωριό κοντά στην πόλη Χέλστον, έστειλαν στον Εμίρη ηλεκτρονικό μήνυμα σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μαζέψουν χρήματα για την αγορά.
Στο σημείο της Μοσούλης που βρίσκεται το ρημαγμένο, αλλά και ιστορικό τέμενος του αλ Νούρι έφτασαν οι δυνάμεις του ιρακινού στρατού, γεγονός που αποδεικνύει ότι η πόλη πλέον δεν ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.
Από απλός ιερέας στη χώρα του έγινε ένας από τους πλέον έμπιστους συμβούλους του Βατικανού: η άνοδος του πιο υψηλόβαθμου καθολικού ιερέα της Αυστραλίας, του καρδινάλιου Τζορτζ Πελ, σημαδεύτηκε στη δύση της από καταγγελίες για σκάνδαλο παιδεραστίας, που ανατρέχουν στο παρελθόν του.
Η China Southern Airlines έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρία της Κίνας που χρησιμοποιεί ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου, με την τεχνολογία να τίθεται την Τετάρτη σε εφαρμογή στο αεροδρόμιο Τζιανγκγίνγκ στην πόλη Νανγιάνγκ της επαρχίας Χενάν.
Τον αμφιλεγόμενο και συνταξιούχο δικαστή Μάρτιν Μουρ-Μπικ ορίζει την Πέμπτη η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, με σκοπό να ηγηθεί των ερευνών για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στον πύργο Grenfell του Λονδίνου, παρά τις αρχικές ανησυχίες της ανώτατης ομάδας της Μέι.