Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 6:27:06 μμ

Κόσμος

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 11:50

FAZ: Πόσο «σκληρό καρύδι» είναι τελικά ο Σόιμπλε;

Συντάκτης:
Μετά την έγκριση της συμφωνίας του Eurogroup από την Επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής βουλής η Frankfurter Allgemeine Zeitung σπεύδει να δείξει πόσο ευέλικτος μπορεί να γίνει ο Σόιμπλε προεκλογικά.

Ο υπουργός Οικονομικών είχε δώσει τον λόγο του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ότι στο τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα συμμετείχε πλήρως και το ΔΝΤ, το οποίο ακόμα δεν συμμετέχει με πόρους, επειδή αμφισβητεί ως γνωστόν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Ο Μουν Τζε ιν και ο Ντόναλντ Τραμπ διαφέρουν σε πολλά. Ο νέος - μετά τη σαρωτική επικράτησή του στις εκλογές του περασμένου Μαΐου - πρόεδρος της Νότιας Κορέας είναι ένας φιλελεύθερος πρώην ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένας στομφώδης, ασυνάρτητος και νταής πρώην επιχειρηματίας.
Η Μόσχα θεωρεί ότι η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ θα λάβει χώρα κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στις 7 και 8 Ιουλίου στο Αμβούργο της Γερμανίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξέφρασε την Τετάρτη την ελπίδα η Βρετανία να συνειδητοποιήσει στο τέλος ότι έκανε λάθος με την ψήφο της υπέρ της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το κοινοβούλιο της Τσεχίας ενέκρινε σήμερα μια αναθεώρηση του Συντάγματος βάσει της οποίας οι νόμιμοι κάτοχοι πυροβόλων όπλων θα έχουν δικαίωμα να τα χρησιμοποιούν προκειμένου να υπερασπιστούν την ασφάλεια της χώρας, για παράδειγμα σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας.
Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρατείνει τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για έξι μήνες, έως την 31η Ιανουαρίου του 2018, επειδή δεν διαπίστωσε καμία πρόοδο στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ για την Ουκρανία από μέρους της Ρωσίας, δεν εξέπληξε το Κρεμλίνο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε την πρόσκληση του γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν να επισκεφτεί τη Γαλλία τη 14η Ιουλίου για τους εορτασμούς της Ημέρας της Βαστίλης.

Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε την αποδοχή από τον Αμερικανό πρόεδρο της πρόσκλησης του Μακρόν.
Η Tesco, ο μεγαλύτερος όμιλος σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, θα προχωρήσει στην περικοπή 1.200 θέσεων εργασίας στα κεντρικά της γραφεία.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό επόμενο βήμα για να συνεχίσουμε την ανάκαμψη της εταιρίας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η βρετανική εισαγγελία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι απήγγειλε κατηγορίες εναντίον έξι ανθρώπων που φέρεται να ευθύνονται εν μέρει για την τραγωδία στο στάδιο Χίλσμπoροου, όπου το 1989 σκοτώθηκαν 96 θεατές.

Μεταξύ των ατόμων εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες 28 χρόνια μετά το συμβάν είναι τέσσερις πρώην αξιωματούχοι της αστυνομίας.
Η Βρετανία ίσως χρειαστεί μια περίοδο εφαρμογής για να έχει μια ομαλή αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν θα υπάρξει μια απεριόριστη μετάβαση, δήλωσε την Τετάρτη η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.