Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018, 8:12:59 πμ

Πολιτική

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 10:31

Στην κρίση και την ανέχεια, μας οδήγησε ο Καραμανλής

Γράφτηκε από τον

Το ΠΑΣΟΚ έρχεται. Και την  αψευδέστερη απόδειξη της επερχόμενης νίκης του   παρείχε η εικόνα των κατάμεστου αύλειου χώρου της ΑΡΕΝΑ και της κοσμοσυρροής των Πράσινων μέσα στο κέντρο όπου μίλησε ο βουλευτής, πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του πολιτικού του γραφείου.

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 10:24

Μέτρα για τους ασθενέστερους

Γράφτηκε από τον

Υπό την προεδρία του Γ.Παπανδρέου συνεδριάζει ο επιτελικός κύκλος για θέματα κοινωνικής πολιτικής. Μέτρα για την ενίσχυση των ασθενέστερων εξετάζει ο επιτελικός κύκλος κοινωνικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει το μεσημέρι της Δευτέρας υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. Ο επιτελικός κύκλος για θέματα κοινωνικής πολιτικής έχει εξετάσει προτάσεις και μελέτες φορέων ειδικά για το θέμα της ανεργίας, που φουντώνει εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 04:01

Συνέδριο Αντεπίθεσης

Γράφτηκε από τον

Από την 18η  έως την 22α Φλεβάρη διεξάγεται το 18 Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Για τη διεξαγωγή του το Κόμμα έδωσε στη δημοσιότητα δύο κείμενα.
Το πρώτο κείμενο με τίτλο «οι θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο» είναι 79 σελίδες κατανέμεται σε 7 κεφάλαια και αποτελεί το πρώτο θέμα του Συνεδρίου.
Το δεύτερο κείμενο με τίτλο «Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό» είναι 43 σελίδες  και κατανέμεται σε 4 κεφάλαια.

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 04:00

Συμπαράσταση Γ. Φραγγίδη στις κινητοποίησεις Αγροτών

Γράφτηκε από τον

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, η νομαρχιακή παράταξη με επικεφαλής το Γιώργο Φραγγίδη, σε ανακοίνωσή της, «εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους αγώνες των αγροτών που γίνονται με στόχο την διασφάλιση της οικονομικής τους επιβίωσης αλλά και των προοπτικών συνέχειας της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας. Σήμερα η αγροτική οικονομία κυριολεκτικά αιμορραγεί και συρρικνώνεται.

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 03:46

Τσιτουρίδης: Θετική η ελληνική οικονομία

Γράφτηκε από τον

«Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα είναι θετική και θα κινηθεί μεταξύ 1-1,5%», προέβλεψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός, Σάββας Τσιτουρίδης, μιλώντας στον 102fm του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας  της ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Όψεις και Απόψεις», με τους Βαγγέλη Σπυριδωνίδη και Κατερίνα Ρενιέρη.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 11:57

“Σφραγίδα” Κιλτίδη σε μεγάλα έργα

Γράφτηκε από τον

Ιδαίτερη έμφαση στον τομέα των μεγάλων έργων στο ν. Κιλκίς έδωσε ο Υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης στην ομιλία του κατά την κοπή της βασιλόπιτας του πολιτικού του γραφείου, την Κυριακή στο Κιλκίς. Ειδικότερα έκανε αναφορά στην οριστική λύση που δόθηκε για την κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου στο στρατόπεδο Καραγιαννοπούλου, στην  ένταξη του ν. Κιλκίς στο καθεστώς των παραμεθορίων νομών της χώρας, στην ολοκλήρωση των εργασιών στον αρχαιολογικό χώρο του Ευρωπού, στην οικιστική ρύθμιση που έγινε για τον οικισμό Ροδώνα, στην αποπεράτωση των κλειστών γυμναστηρίων Αγίου Πέτρου και Ν. Αγιονερίου, στην κατασκευή χορτοτάπητα στο γήπεδο του Ν. Αγιονερίου, στην ανάπλαση της πλατείας Κ. Αποστόλων, στη λειτουργία των ΚΕΠ Γουμένισσας και εσχάτως του Πολυκάστρου.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 11:55

Με τους Πόντιους της Ζυρίχης ο Σάββας Τσιτουρίδης

Γράφτηκε από τον

Ο Βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Ένωσης Ποντίων Ελβετίας, παρέστη το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στη Ζυρίχη ως ομιλητής σε εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας που διοργάνωσε η παραπάνω Ένωση. Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, ο κ. Τσιτουρίδης είχε συναντήσεις με συμπατριώτες του από το Νομό Κιλκίς που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Ζυρίχης.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 12:06

Με αγρότες ο Σ. Τσιτουρίδης

Γράφτηκε από τον

Συναντήσεις με τα προεδρεία της ΕΑΣ Αξιούπολης και του Αγροτικού Συλλόγου Πολυκάστρου είχε ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης. Εξ άλλου, ο κ. Τσιτουρίδης συναντήθηκε και με το προεδρείο της ΕΑΣ Κιλκίς. Και τις τρεις συναντήσεις απασχόλησαν θέματα, ζητήματα και προβλήματα που αφορούν στην κατάσταση της γεωργίας και κτηνοτροφίας στο Νομό μας. Ο κ. Τσιτουρίδης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των παραπάνω φορέων ότι θα ζητήσει από την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μία άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση στα οξυμένα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων μας.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 11:27

Δασικοί χάρτες σε Αττική και Χαλκιδική

Γράφτηκε από τον

Με διοργανωτική ευθύνη της Διεύθυνσης Χαρτών της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια διαβούλευση μεταξύ της Κτηματολόγιο Α.Ε. και όλων των εμπλεκόμενων επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων για την προκήρυξη της μελέτης κατάρτισης Δασικών Χαρτών σε επιλεγμένες περιοχές των Νομών Αττικής και Χαλκιδικής.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 11:25

Προσωρινή η άνοδος της Ν.Δ. Ο λαός περιμένει από το ΠΑΣΟΚ

Γράφτηκε από τον

Με αφορμή την έξαρση της εγκληματικότητας και για το πρόβλημα ασφάλειας ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε θέματα Υγείας, βουλευτής Κιλκίς Γ. Φλωρίδης έδωσε συνέντευξη στους δημοσιογράφους Α. Τόλιο και Δ. Τσάντε. Η συνέντευξη ωστόσο εκτάθηκε και σε μείζονα πολιτικά θέματα της επικαιρότητας και αναδημοσιεύουμε το τμήμα αυτό.