Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 6:00:49 μμ
Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 22:32

Φώτης Ζάικος : Στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας

Α.Ε. Πολυκάστρου – Κιλκσιακός 1-0
Εντός πλέι οφ η ΑΕΠ, εκτός ο Κιλκσιακός
Έγινε κι αυτό. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Κιλκσιακός με τη βαριά φανέλα, την μακροχρόνια ιστορία και τη συμμετοχή του μέχρι και στη β’ εθνική, έμεινε εκτός μπαράζ για τον πρωταθλητή του νομού για ένα βαθμό.


Όταν όμως σε 26 παιχνίδια κάνεις 13 γκέλες και χάνεις εύκολους βαθμούς, στο τέλος είσαι μείον. Δεν είναι ώρα ούτε ποδοσφαιρικό μνημόσυνο να κάνουμε, ούτε να ρίξουμε ευθύνες. Λίγο πολύ όσοι γνωρίζουν ποδόσφαιρο ξέρουν τι έγινε. Και δρυός πεσούσης…
Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η ομάδα εξαρχής δεν είχε υλικό, όμως κάτι Μύρτσηδες και άλλοι που ακολούθησαν ως μαθητευόμενοι μάγοι αποδεκάτισαν την ομάδα και αρκετοί ικανοί παίκτες ένας ένας έφευγαν με αποτέλεσμα να χάνει ο Κιλκισιακός βαθμούς στην Πλαγιά, στη Μ. Βρύση, στο Π. Αγιονέρι, στη Γουμένισσα, στην Κρηστώνη, αλλά και εντός έδρας.
Όταν ήρθε ο ικανότατος προπονητής Δανδίκας και παίκτες όπως οι Μαυροκεφαλίδης, Ματεντζίδης, Ραφαηλίδης, Βαχανελίδης η ομάδα πήρε τα πάνω της, ήταν Κιλκισιακός, αλλά το «τρένο έφυγε». Ήταν κι εκείνο το παιχνίδι με την Κρηστώνα που η μπάλα δεν έμπαινε μέσα με τίποτε αν και το παιχνίδι έγινε σε μισό γήπεδο κι έτσι συνέβη το μοιραίο, παρότι  στο τέλος ο Κιλκισιακός ήταν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας. Αφού λοιπόν δεν θα πήγαινε στα μπαράζ, γιατί να μην πάει η ΑΕΠ;
Για να επιστρέψουμε στον Κιλκσιακό: Αν κρατηθεί η ίδια ομάδα με λίγες προσθήκες του χρόνου αυτή η ομάδα θα κάνει περίπατο. Τι να κάνουμε, στο ποδόσφαιρο όλα συμβαίνουν.
Για την ιστορία: Το μοναδικό γκολ που έκρινε τη συνάντηση στο Πολύκαστρο σημείωσε ο Κωνσταντινίδης στην αρχή του β’ ημιχρόνου.

Πάικο – Αστέρας Μ. Βρύσης 3-1
Ωραίο παιχνίδι παρότι
βαθμολογικά αδιάφορο
Το πρωτοπόρο Πάικο αιφνιδίασε τον Αστέρα και στο 6’ το σκορ είχε διαμορφωθεί ήδη σε 2-0 με τους Δασκάλου και Χατζηασλανίδη, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν και ευκαιρίες να διευρύνουν τον δείκτη του σκορ. ¨Όμως ο Αστέρας αντέδρασε και στο 15’ μείωσε με κεφαλιά του Κέλνερ σε 2-1. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι δυο ομάδες είχαν από μια καλή ευκαιρία. Το Πάικο όταν σουτ του Δασκάλου βρήκε το δοκάρι και ο Αστέρας όταν κεφαλιά του Ασημακίδη απέκρουσε εντυπωσιακά ο Δουλκερίδης.
Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον οι δυο ομάδες έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο σε ένα «γεμάτο» ημίχρονο.  Η ίδια εικόνα και στην επανάληψη και στο 57’ ο Ν. Παπαδόπουλος έχασε σπάνια ευκαιρία να ισοφαρίσει. Και δυο λεπτά αργότερα ο Δασκάλου σημείωσε το τελικό 3-1.
Ο Αστέρας μέχρι το τέλος προσπάθησε να μειώσει, είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες όμως δεν τα κατάφερε. Έτσι έκλεισε μια ιδιαίτερα θετική χρονιά για τον νεοφώτιστο στην α1 κατηγορία που με την καθοδήγηση του Βίκτωρα Ιωσηφίδη κατόρθωσε να παραμείνει στην κατηγορία αλλά και να λάβει μια καλή θέση. Για το Πάικο τώρα αρχίζουν τα δύσκολα στα μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Βαφειοχώρι- ΠΑΟΝΕ Επταλόφου 1-4
Ρωμανίδης επί τέσσερα
Για 15 αγωνιστικές οδηγούσε την κούρσα ο ΠΑΟΝΕ, έκανε κακό δεύτερο γύρο  και τελικά έμεινε δεύτερος στην κούρσα των μπαράζ που μόλος αρχίζει. Όμως έχει παίκτες με ποιότητα και μαχητικό πνεύμα. Το παιχνίδι στο Βαφειοχώρι είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα απέναντι στον υποβιβασμένο τοπικό Μέγα Αλέξανδρο. Και τα τέσσερα τέρματα σημείωσε ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης Ρωμανίδης. Τα συγχαρητήρια αξίζουν στους παίκτες και τη διοίκηση του Βαφειοχωρίου που παρότι η ομάδα είχε από νωρίς υποβιβαστεί έπαιξαν όλα τα παιχνίδια, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

 Πλαγιά – Εθνικός Αξιούπολης 3-4
Κάτι σαν φιλικό με εφτά γκολ
Ένα ακόμα παιχνίδι της α1 που είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. Χαλαρές άμυνες, απουσία άγχους, αρκετοί αναπληρωματικοί και τα πολλά γκολ ήρθαν φυσιολογικά. Θετικό το ισοζύγιο και για τις δυο ομάδες που αμφότερες ήταν νεοφώτιστες στην κατηγορία. Ο Εθνικός με τη βαριά φανέλα και η Πλαγιά με διοίκηση σχεδόν αποκλειστικά με γυναίκες πέτυχαν πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα.  

Πευκόδασος – Ν. Γυναικόκαστρο 5-3
Ελπίζει ο Απόλλων στα πλέι άουτ
Χορταστικό παιχνίδι στο Πευκόδασος με οχτώ γκολ. Ο Απόλλων ήθελε περισσότερο τη νίκη που οδηγούσε στα πλέι άουτ και την πήρε, αν και στά μπαράζ θα έχει μειονέκτημα έδρας (δυο παιχνίδια εκτός) με Χέρσο και Αργυρούπολη. Αν χάσει έστω και ένα υποβιβάζεται σαν τρίτος και ακολουθεί τους δυο Μεγαλέξανδρους. Βρίσκεται δηλαδή, πάντα θεωρητικά, σε δυσκολότερη θέση από τους συνδιεκδικητές της παραμονής στην κατηγορία Χέρσο και Αργυρούπολη.

Χέρσο – Αργυρούπολη 1-0
Βράζει κατά της διαιτησίας ο Ηρακλής
Ίσως το ωραιότερο και συναρπαστικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και είχαν κάποιες ευκαιρίες ενώ με αντεπιθέσεις απαντούσαν οι γηπεδούχοι. Στο 41’ έγινε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα, όταν ο Τακαβάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως ο βοηθός διαιτητή υπέδειξε οφ σάιντ. Ο Τακαβάκης αντέδρασε έντονα με αποτέλεσμα να δεχτεί κόκκινη κάρτα. Αμέσως η πλάστιγγα έγειρε προς τη Δόξα αφού ο αποβληθείς παίκτης είναι εκ των κορυφαίων σκόρερ των κατηγορίας.  Με την έναρξη της επανάληψης η Δόξα κέρδισε πέναλτι και αποβολή δεύτερου παίκτη των φιλοξενουμένων. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Γεωργιάδης και το 1-0 έμεινε τελικό σκορ. Μια τρίτη κόκκινη για τον Ηρακλή αφορούσε παίκτη του πάγκου. Ο Ηρακλής προσπάθησε για την ισοφάριση παρά το αριθμητικό μειονέκτημα όμως η Δόξα ήταν που έχασε σπουδαία ευκαιρία να σημειώσει και δεύτερο τέρμα λίγο πριν το τέλος.
Την επόμενη εβδομάδα οι δυο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους στο πλαίσιο των πλέι άουτ.

Π. Αγιονέρι-Κρηστώνη 1-2
Στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ
Ετούτος ο ΠΑΟΚ έχει σίγουρη τη συμμετοχή στα πλέι όφ. Τον ενδιέφερε περισσότερο το αποτέλεσμα για να πετύχει τον στόχο και τα κατάφερε. Ο Ατρόμητος ελαφρώς αδιάφορος, χωρίς κίνητρο, χωρίς πάθος και με πολλούς αναπληρωματικούς αποδείχτηκε εύκολος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ που πήρε το τρίποντο και την τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο. Έτσι θα αντιμετωπίσει το πρώτο Πάικο στα πλέι οφ.