Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 9:46:07 πμ
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 20:24

Στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας

Γράφει ο Φώτης Ζάικος.

 

Πευκόδασος - Κιλκισιακός 0-7
Ήταν μονόλογος
Δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια αφού η έκταση της νίκης των φιλοξενούμενων είναι τέτοια που τα καθιστά περιττά.

 

Ο Απόλλων άντεξε περίπου μισή ώρα κι ύστερα μέσα στο τέταρτο μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου τέλειωσαν όλα. Στο 31', 32' και 38' ο Ντάμσι πέτυχε τρία γκολ, ενδιάμεσα στο 35' ο Δρόσος και στο 42' ο Μπελίτσας πέτυχαν άλλα δυο και το ημίχρονο έκλεισε με 0-5. Στην επανάληψη και στο 50' με αυτογκόλ ο Μπέσιας έγραψε το 0-6 για να κλείσει στο 84' ο Κελεσίδης σημειώνοντας το έβδομο τέρμα του Κιλκισιακού.
Χθες Δευτέρα επρόκειτο να συνέλθει το δ.σ. του Απόλλων καθώς η ομάδα δεν χάνει απλώς, αλλά δέχεται και πολλά γκολ. Ο Κιλκισιακός προχωρά σταθερά και σοβαρά προς τον στόχο του.

 

ΑΕ Πολυκάστρου - Γουμένισσα 1-0
Νίκη στα σημεία
Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν απ[ό εκείνα που τα λες συναρπαστικά. περισσότερο αναγνωριστικό χαρακτήρα είχε με ελάχιστες φάσεις. Με χαμένο το Πάικο καθώς στο 45' έχασε με δεύτερη κίτρινη τον οπισθοφύλακά του Καλαϊτζή.
Στην επανάληψη ο αγώνας ήταν σαφώς καλύτερος με εκατέρωθεν φάσεις και τον Μυλωνά των φιλοξενούμενων να χάνει την ευκαιρία του αγώνα στο 68'. Η ΑΕΠ πίεσε περισσότερο και τρία λεπτά πριν τη λήξη επιβραβεύτηκε με το μοναδικό και νικητήριο τέρμα που σημείωσε ο Κωνσταντινίδης με πλασέ ύστερα από ωραία εκτέλεση φάουλ του Γεωργιάδη.

 

Εθνικός Σ. Μουριών- Πλαγιά 2-1
Για το γόητρο με ουσία
Νίκη επί ισχυρού αντιπάλου, όπως η Αναγέννηση, σημαίνει τόνωση του γόητρου μιας ομάδας όπως ο Εθνικός Σ. Μουριών που ευτύχησε να πάρει αυτή τη νίκη στα τελευταία λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 11' με τον Πότκα αλλά στο επόμενο πεντάλεπτο ο Δαγλής έφερε στα ίσα τον αγώνα για τους γηπεδούχους. Δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι με σκληρές κόντρες σφραγίστηκε στο 87' όταν οι γηπεδούχοι είδαν να τους χαμογελά η τύχη δια ποδών Νούκα που σημείωσε το 2-1 και σταθεροποίησε τον Εθνικό στη βαθμολογία.

 

Ποντοηράκλεια-ΠΑΟΝΕ Επταλόφου 1-2
Πάντα πρώτος
Είναι έμπειρη ομάδα, από τις εμβληματικές στην κατηγορία ο ΠΑΟΝΕ. Έτσι ύστερα από το άγονο 0-0 του ημιχρόνου, στην επανάληψη ανέβασε στροφές και με τον Μουρατίδη και το "καλημέρα" του β' ημιχρόνου (46') άνοιξε το σκορ για να διπλασιάσει τις επιτυχίες της ομάδας του ο Τοπχαράς στο 80'. Το γκολ της τιμής για τον Κεραυνό πέτυχε στο 90' ο Νικολαίδης.

 

Π. Αγιονέρι-Ευρωπός 1-3
Νίκη - χρυσάφι
Ήταν άποντος ο Απόλλων και η νίκη του επί του Ατρόμητοι μέσα στο Π. Αγιονέρι έχει μεγάλη αξία καθώς συμβάλλει στην ανύψωση του ηθικού της ομάδας. Χα\λαρός και αναποτελεσματικός ο Ατρόμητος έδωσε δικαιώματα και παρότι προηγήθηκε με τον Συμεωνίδη στο 22', δέχτηκε την ισοφάριση στο 48' από τον Κουνουπάκη. Οι φιλοξενούμενοι κυνήγησαν τον αγώνα και με τον Αιβάζη στο 52' προηγήθηκαν. Και στο 70' κλείδωσαν τη νίκη τους με το γκολ του Ησαϊλίδη.

 

Λεβεντοχώρι-ΠΑΟΚ Κρηστώνης 1-2
Την διαφορά έκανε η ευστοχία
Δυο ομάδες δυναμικές παρατάχθηκαν στο γήπεδο και ο αγώνας ήταν ενδιαφέρων με πολλές φάσεις και για τις δυο ομάδες. Τη διαφορά έκανε η ευστοχία των φιλοξενούμενων που δεν χαρίστηκαν στους γείτονές τους και πήραν τη νίκη. Ο Κεσόγλου άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ στο ημίωρο για να ισοφαρίσει 10 λεπτά αργότερα σε 1-1 ο Καλαϊτζίδης. Όμως πριν τελειώσει το ημίχρονο στο 42' ο Σιάνας πέτυχε το 1-2 που παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες των παικτών και των δυο ομάδων στην επανάληψη παρέμεινε ως τελικό σκορ.

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Απόλλων Πευκοδάσους – Κιλκισιακός 0-7
ΑΕ Πολυκάστρου – Πάϊκο Γουμένισσας 1-0
Εθνικός Σ.Σ. Μουριών –Πλαγιά 2-1
Λεβεντοχώρι – ΠΑΟΚ Κρηστώνης 1-2
Ποντοηράκλεια – ΠΑΟΝΕ Επταλόφου 1-2
Ατρόμητος Π.Αγιονερίου – Απόλλων Ευρωπού 1-3
Ρεπό ο Αστέρας Μ.Βρύσης

 

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες)
ΠΑΟΝΕ Επταλόφου 12
Κιλκισιακός, 11
Μεγ.Βρύση 9
Γουμένισσα 8
ΠΑΟΚ Κρηστώνης 7
Εθνικός Σ.Σ.Μουριών 7
ΑΕ Πολυκάστρου 7
Αναγέννηση Πλαγιάς 7
Λεβεντοχώρι 5
Ποντοηράκλεια 3
Πευκόδασος 3
Απόλλων Ευρωπού 3
Π.Αγιονέρι 2

 

Το πρόγραμμα της επόμενης
(6ης) αγωνιστικής
Επτάλοφος-Π.Αγιονέρι
Κιλκισιακός-Ποντοηράκλεια
Γουμένισσα-Πευκόδασος
Πλαγιά-Μ.Βρύση
Κρηστώνη-ΣΣ Μουριών
Εύρωπος-Λεβεντοχώρι
Ρεπό η ΑΕ Πολυκάστρου