Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 12:20:17 μμ
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 22:32

Στα γήπεδα της α1 κατηγορίας

Γράφει ο Φώτης Ζάικος

 

ΠΑΟΝΕ Επταλόφου – ΠΑΟΚ Κρηστώνης 1-1
Ισοπαλία στο ντέρμπι
Ο αγώνας δικαίωσε τα προγνωστικά πριν την έναρξή του  που τον ήθελε ως ντέρμπι καθώς διαγωνίστηκαν στο γήπεδο του Επταλόφου ο πρώτος με τον δεύτερο της βαθμολογίας.  Δυνατά μπήκαν και οι δυο ομάδες προσέχοντας τις άμυνές τους και τον έλεγχο του ζωτικού χώρου του κέντρου για να απειλούν όποτε δινόταν η ευκαιρία.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του παιχνιδιού η υπέρμετρη δύναμη σε κάποιες φάσεις. Σε μια από αυτές  οι παίκτες το παράκαναν και ο Τακίδης έδειξε κόκκινη κάρτα στον Φ. Κόλα του ΠΑΟΝΕ και τον Γ. Ιωαννίδη (Σαντάνα) των φιλοξενουμένων. Και επειδή ενός κακού μύρια έπονται, ακολούθησε και δεύτερη κόκκινη στον Ρεμπετσιώτη των γηπεδούχων,  ενώ το παιχνίδι ήταν στο 1-0 υπέρ αυτών από το 33’ με κεφαλιά του Ρωμανίδη. Το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά και οι διαιτητές αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια. ’Ύστερα από αρκετά λεπτά ξανάρχισε ο αγώνας    με έντονες διαμαρτυρίες και αμφισβήτηση των αποφάσεων του διαιτητή σε κάθε φάση. Όταν κόπασε το κύμα της γκρίνιας παίχτηκε και λίγο ποδόσφαιρο με τις ομάδες κολοβές (εννέα ο ΠΑΟΝΕ και 10 ο ΠΑΟΚ). Στο διάστημα αυτό η Κρηστώνη ισοφάρισε διακόπτοντας το νικηφόρο σερί των γηπεδούχων που βεβαίως παραμένουν πρώτοι με διαφορά στη βαθμολογία. Οι φιλοξενούμενοι παρά την επιτυχία τους είδαν να υποχωρούν στην τρίτη θέση του πίνακα καθώς το Πολύκαστρο νίκησε και πέρασε  δεύτερο.

 

Απόλλων Πευκοδάσους – Κιλκισιακός 0-4
Άλλη ομάδα ο Κιλκισιακός
Επιτέλους, αυτός ήταν Κιλκσιακός που με πειστική εμφάνιση ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τον δεύτερο γύρο. Στο γήπεδο της Ποντοηράκλειας νίκησε με το ευρύ  0–4 τον τυπικά γηπεδούχο Απόλλωνα Πευκοδάσους που μετακόμισε λόγω τιμωρίας για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με το Πολύκαστρο.
Καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ο Κιλκισιακός με τις μεταγραφές στην αρχική του ενδεκάδα δεν κινδύνεψε καθόλου και είναι ζήτημα αν ο τερματοφύλακας Ζάικος των φιλοξενουμένων ήρθε 3-4 φορές σε επαφή με την μπάλα.  Φιλότιμοι οι γηπεδούχοι, προσπάθησαν αλλά ήταν φανερό πως ήταν δυο ταχύτητες πίσω. Προσθέστε και το αριθμητικό μειονέκτημα από το 30’ όταν ο Μωυσιάδης είδε κόκκινη κάρτα για πολύ σκληρό μαρκάρισμα σε αντίπαλο και ….όπερ έδει δείξαι.
Το σκορ άνοιξε στο 28’ ο Μωυσίδης και ακολούθησαν τρία ακόμα τέρματα με τον Λογγινίδη στο 55’, τον Ματετσίδη στο  85’ και τον Μωυσίδη στο 87’.
Ο διαιτητής Δραγούσης ήταν άριστος. Πλην των παικτών που αποκτήθηκαν μέχρι τώρα και αγωνίστηκαν στο γήπεδο της Ποντοηράκλειας (Ραφαηλίδης, Ματετσίδης, Μαυροκεφαλίδης) αναμένονται και άλλες μεταγραφικές κινήσεις από τον Κιλκισιακό.

 

Αναγέννηση Πλαγιάς – Ηρακλής Αργυρούπολης 2-2
Δίκαιη η μοιρασιά
Στο πρώτο ημίχρονο έγιναν όλα τα σημαντικά στο παιχνίδι της Πλαγιάς. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν με 0-2 στο 9’ με τον Λαζαρ και στο 12’ με τον Τακαβάκη. Η Αναγέννηση βρήκε τη δύναμη μετά το πρώτο σοκ και βγήκε μπροστά, φέροντας στα ίσα τον αγώνα με τον Αποστολίδη. Οι δυο ομάδες προσπάθησαν για το τρίποντο, έχασαν από 2-3 ευκαιρίες κάθε μια στην επανάληψη, αλλά το σκορ έμεινε στο 2-2 με ζημιωμένους τους γηπεδούχους που βρέθηκαν πολύ ψηλά στην αρχή και τώρα υποχώρησαν στα …χαμηλά.

 

Αστέρας Μ. Βρύσης – Βαφειοχώρι 4-0
Ξέσπασε ο Αστέρας
Βρήκε την ευκαιρία ο Αστέρας και όντας γηπεδούχος έκανε καλό ποδαρικό στο δεύτερο γύρο με το ευρύτατο 4-0. Το παιχνίδι ήταν ένας διαρκής μονόλογος για τον Αστέρα και δεν αντέχει σε κριτική. Ελευθεριάδης και Μ. Παπαδόπουλος σημείωσαν από δυο τέρματα για τους γηπεδούχους που προσβλέπουν σε ανάλογη συνέχεια για να αποφύγουν τις περιπέτειες των χαμηλών βαρομετρικών του πίνακα. Με παίκτες της αξίας του Κυριακίδη (από Δόξα Χέρσου) και του επανακάμψαντος Ελευθεριάδη να υποστηρίζουν τον αγώνα αυτό.

 

Νέο Γυναικόκαστρο-Εθνικός Αξιούπολης 0-2
Χαμηλό προφίλ αλλά με σερί νικών
Χαμηλό προφίλ και αποτελεσματικότητα, και συνάμα προσγείωση στην πραγματικότητα προσδιορίζουν την εικόνα του Εθνικού Αξιούπολης υπό τον Μίμη Γεωργιάδη. Αθόρυβα λοιπόν η ομάδα της Αξιούπολης κερδίζει αγώνες και βρίσκεται ήδη στα ψηλά της βαθμολογίας. Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο με παιχνίδι κέντρου και τις δυο ομάδες να έχουν από δυο ευκαιρίες  κάθε μια για να μπουν μπροστά. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και στην επανάληψη ο Εθνικός πήρε βοήθειες από τον πάγκο του με τις αλλαγές του Γεωργιάδη, ανέλαβε  περισσότερες πρωτοβουλίες, ήταν καλύτερος και επιβραβεύτηκε . Ο γερόλυκος Ν. Παυλίδης  ο επονομαζόμενος και Μακάο στο 70’ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για να τον μιμηθεί στο 80’ ο Αρδάλης με κοντινό πλασέ για το τελικό 0-2.
Δυνατός ο Εθνικός παρά τις αποχωρήσεις και τις απουσίες, διαθέτει έμπειρους παίκτες που γνωρίζουν να κρατούν αποτελέσματα.  Παρελθόν για την ομάδα αποτελεί ο Σκαρλάτος που μετακόμισε στη Νέα Ελλάδα.

 

ΑΕ Πολυκάστρου – Ατρόμητος Π. Αγιονερίου 3-0
Σε μεγάλη φόρμα η ΑΕΠ
Σκηνές από το ένδοξο παρελθόν της  ομάδας έζησαν στο Πολύκαστρο καθώς η ΑΕΠ διανύει την καλύτερή της περίοδο σε φόρμα και αποτελέσματα με τον Μπάμκα να την κατευθύνει από τον πάγκο.  Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα  από το πρώτο τέταρτο του αγώνα όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη από τον διαιτητή Σκούπρα ο Μπέλλης (για διαμαρτυρία) οι γηπεδούχοι δεν ανέκοψαν τον ρυθμό τους. Με δύναμη και πολλά τρεξίματα κυριάρχησαν στο γήπεδο επί ενός δυνατού μάλιστα αντιπάλου όπως ο Ατρόμητος.  Προηγήθηκαν στο α’ ημίχρονο με γκολ του Γκεληνού και στην επανάληψη οι Γεωργιάδης και Κωνσταντινίδης έδωσαν ευρεία διάσταση στη νίκη τους που τους οδήγησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

 

Πάικο Γουμένισσας – Δόξα Χέρσου 1-1
Άφησε βαθμούς το Πάικο
Παρά τη λαβωματιά που δέχτηκε η Δόξα με την αφαίρεση έξι βαθμών λόγω αντικανονικής συμμετοχής παίκτη της στο παιχνίδι με το Πολύκαστρο (κέρδισε με 2-1 τότε και λόγω τιμωρίας έχασε το παιχνίδι ενώ της αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί) στη Γουμένισσα αγωνίστηκε πολύ καλά και λίγο έλλειψε να φύγει με το τρίποντο.  Οι γηπεδούχοι είχαν δυο ευκαιρίες στο ημίχρονο με σουτ στο δοκάρι ενώ ο Δασκάλου από πολύ κοντά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό.  Στην επανάληψη παρουσιάστηκαν κάποιες μικροευκαιρίες εκατέρωθεν, χωρίς …συνέπειες και στο 81 ο Τρυγώνης αφού δευτερόλεπτα νωρίτερα σούταρε λίγο άουτ στην επόμενη φάση αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και 0-1.
Το Πάικο μπροστά στο φάσμα της ήττας βγήκε μπροστά, πίεσε και επιβραβεύτηκε. Σε μια φάση ο παίκτης προπονητής  των φιλοξενουμένων Ούλιος έκοψε την μπάλα με το χέρι έξω από την περιοχή, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και στην εκτέλεση του φάουλ ο Καραελευθερίου ισοφάρισε. Τέλος, ενώ ακούστηκαν πολλά ονόματα για τον πάγκο του Πάικου, τίποτε δεν άλλαξε και ευχόμαστε να παραμείνει ο Κ. Σπυρονάσιος.