Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 6:17:01 μμ
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 22:55

Στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας

Γράφει ο Φώτης Ζάικος

 

ΔΟΞΑ ΧΕΡΣΟΥ 1 – ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ 3
Στο τέλος η νίκη
Είχε την καθολική υπεροχή ο Κιλκισιακός, έχασε πολλές ευκαιρίες, είχε δοκάρι, όμως βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 1-0, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, αδράνεια της άμυνας και κεφαλιά του έμπειρου Φερεσίδη.


Χρειάστηκε το παιχνίδι να φτάσει στο 73΄ για να ισοφαρίσει ο Κιλκισιακός με κεφαλιά του Μωυσίδη και δέκα λεπτά αργότερα να κάνει το 1-2 με τον Ραφαηλίδη. Το τρίτο γκολ ήρθε στο 90’ από τον Μωυσίδη με σουτ.
Βαριά λαβωμένη είναι η Δόξα Χέρσου, που δείχνει να έχει επηρεαστεί πολύ από την αφαίρεση των 6 βαθμών που της έγινε και βρίσκεται τρίτη από το τέλος, ενώ η αξία και η δυναμικότητά της δεν είναι γι’ αυτήν τη θέση.
Αντίθετα, ο Κιλκισιακός μετά και τις μεταγραφές βρίσκεται σε ανοδική πορεία και είναι πεποίθηση όλων ότι η ομάδα θα φτάσει εκεί που πρέπει, αρκεί κάποιοι …να κρατούν χαμηλά την μπάλα και να επικρατεί αλληλοσεβασμός μέσα στην ομάδα.

 

ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗ 2 –
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 0
Οσο χρειάστηκε
Αν ήταν επαγγελματικό πρωτάθλημα θα λέγαμε ότι ο έμπειρος ΠΑΟΚ Κρηστώνη έπαιξε όσο χρειάζονταν για να πάρει μια «επαγγελματική» νίκη, που τον κρατά ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα κι ένα βαθμό πίσω από την δεύτερη ΑΕ Πολυκάστρου.
Τέτοια παιχνίδια ξέρει να τα παίρνει ο ΠΑΟΚ, που προέρχεται από το θετικό αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής στην Επτάλοφο με ισοπαλία από τον ΠΑΟΝΕ.
Ο Ηρακλής, αν και έχει καλούς παίχτες και καλή ομάδα, δεν μπορεί στα τελευταία παιχνίδια εκτός έδρας να πάρει κάτι το παραπάνω. Αν και βρισκόμαστε ακόμη στη δεύτερη αγωνιστική του δευτέρου γύρου, η συνέχεια θα δείξει αν ο Ηρακλής αποφύγει την περιπέτεια των πλέι άουτ.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ Μ. ΒΡΥΣΗΣ 0 –
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΛΑΓΙΑΣ 2
Επέστρεψε στις νίκες η Πλαγιά
Μετά από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα η Πλαγιά επέστρεψε στις νίκες. Αυτήν τη φορά πήρε σημαντικό διπλό στη Μ. Βρύση από τον Αστέρα. Το παιχνίδι είχε αρκετές φάσεις για τους γηπεδούχους, που ήταν άστοχοι, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, που χτύπησαν δυο φορές, την πρώτη στο 37΄, οπότε και άνοιξαν το σκορ και στην επανάληψη με τον Παπουλίδη, διαμορφώνοντας το 0-2.
Λασπομαχία είχαμε στο γήπεδο και δυνατές κόντρες, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις. Κόκκινη κάρτα είχαμε για τον Γ. Κυριακίδη, που είναι και από τις μεταγραφές του Δεκεμβρίου για τον Αστέρα. Η ομάδα της Μ. Βρύσης θα πρέπει να προσέξει, για να μπορέσει να ξεφύγει από τα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα.

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Π. ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ 1 –
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν. ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟΥ 0
Φτωχό σκορ αλλά …τρίποντο
Ένα γκολ έκρινε τη συνάντηση μεταξύ των δυο ομάδων, που όμως έδωσε στον γηπεδούχο Ατρόμητο τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, παρά το ότι τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίχτες λόγω αποβολής.
Μετά την ήττα του στο Πολύκαστρο με το βαρύ 3-0, ο Ατρόμητος δεν είχε περιθώρια απώλειας βαθμών, αφού στόχος του είναι να βρίσκεται κοντά στις προνομιούχες θέσεις. Αντίθετα, ο Μ. Αλέξανδρος έχει μείνει πολύ πίσω, προτελευταία στην βαθμολογία, και τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται δύσκολα για την πορεία του στην κατηγορία.

 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ 1 –
Α.Ε. ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ 3
Από αμυντικά λάθη έχασε ο Εθνικός
Στο παιχνίδι είχαμε τέσσερα γκολ που μπήκαν στο πρώτο ημίωρο του αγώνα στο λασπωμένο γήπεδο της Αξιούπολης. Συνολικά είχαμε τρία τραγικά λάθη από τους τερματοφύλακες, τα δυο της Αξιούπολης, κι ένα παιδαριώδες πέναλτυ.
Στο 5΄ η μπάλα φεύγει από τα χέρια του Γαρδάνη και το 1-0 κάνει από κοντά ο Αρδάλης. Μετά τη σέντρα, συρτό σουτ του Κωνσταντινίδη, λάθος του τερματοφύλακα Τσερκετσίδη η μπάλα χτυπά στο δοκάρι και καταλήγει στα δίχτυα, 1-1.
Στο 20΄ χωρίς λόγο και αιτία ο Κ. Παυλίδης αποκρούει την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος, διαμορφώνοντας το 1-2. Στο 30΄ ο Ζεϊμπεκέρης εκμεταλλεύτηκε λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα Τσερκετσίδη και με ψηλοκρεμαστό σουτ έγραψε το 1-3.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός ήταν καλύτερος, το πάλεψε, έχασε δυο τρεις καλές ευκαιρίες, αλλά μέχρι εκεί.
Κατά τη γνώμη μας, πολλά παιχνίδια, όπως και αυτό της Αξιούπολης δεν έπρεπε να γίνουν. Οι αγωνιστικοί χώροι καταστράφηκαν και στο τέλος θύμιζαν οργωμένα χωράφια.

 

ΠΑΟΝΕ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ 1 –
ΠΑΪΚΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ 3
Μεγάλη νίκη για το Πάικο
Όχι μόνο τον ΠΑΟΝΕ αλλά και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο καθώς και την πυκνή ομίχλη νίκησε το Πάικο Γουμένισσας, που τελείωσε το παιχνίδι και με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Δεληγιώργη.
Ο νέος τεχνικός του Πάικουκ. Σπυρονάσιος έστησε καλά την ομάδα και το πρώτο ημίωρο που πίεσε ο ΠΑΟΝΕ δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.
Οι φιλοξενούμενοι στο 40΄με σουτ του Μυλωνά έκαναν το 0-1 και στο δεύτερο ημίχρονο έγραψαν το 0-2 με φάουλ που εκτέλεσε απευθείας ο μόνιμος εκτελεστής, Καραελευθερίου.
Στο 70΄ έγινε το 0-3 από τον Χατζηασλανίδη, που είναι από τα καλύτερα σεντερφόρ της κατηγορίας. Δυο λεπτά αργότερα με δυνατό σουτ ο Παντελιάδης μείωσε σε 1-3.
Στο 85΄ ο Δουκερίδης απέκρουσε πολύ καλό σουτ του Ρωμανίδη και κράτησε το σκορ. Στα υπόλοιπα λεπτά καθώς και στα πέντε των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι.
Το Πάικο πήρε μεγάλη νίκη στην έδρα του πρωτοπόρου και μπήκε δυνατά στο στόχο για την πρώτη πεντάδα. Ο ΠΑΟΝΕ έχασε έδαφος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα του και έδωσε το δικαίωμα στις ομάδες που τον ακολουθούν να πλησιάσουν επικίνδυνα για τον ίδιο.
Στην επόμενη αγωνιστική έχουμε δυο δυνατά παιχνίδια. Ο ΠΑΟΝΕ θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη στη βαθμολογία ΑΕΠ στο Πολύκαστρο και το Πάικο θα βρεθεί στο Κιλκίς με αντίπαλο τον Κιλκισιακό.