Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2025, 6:08:34 πμ
Κυριακή, 09 Μαρτίου 2025 19:58

Έτοιμο το νέο κολυμβητήριο Δράμας. Σειρά παίρνει το Κιλκίς που έβαλε… θεμέλια! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Έτοιμο είναι το μικρό αλλά όμορφο και λειτουργικό κλειστό κολυμβητήριο της Δράμας. Η είδηση, μα κυρίως η φωτογραφία που τη συνόδευε από το νέο κολυμβητήριο, μου άρεσε πολύ και στάθηκα να τη διαβάσω. Βλέπετε, έχουμε κι εμείς στο Κιλκίς τον καημό μας, το όνειρό μας για το κολυμβητήριο της πόλης.

 

Το κολυμβητήριο της Δράμας είναι μικρό. Είχε γίνει μια ανοιχτή πισίνα των 25 μέτρων και το 1984 μετατράπηκε σε κλειστό με την τοποθέτηση ενός σκέπαστρου. Ωστόσο, η κατασκευή του σκέπαστρου δεν προέβλεψε βασικά πράγματα, όπως η υγρασία, με αποτέλεσμα στο τέλος να προκύψουν προβλήματα στατικότητας. Έτσι, το 2020 ο δήμος Δράμας οδηγήθηκε στην απόφαση να κλείσει το κολυμβητήριο.

Από το 2017, όμως, ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας είχε ξεκινήσει την προσπάθεια για την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου κολυμβητηρίου στη θέση του παλιού και στην προσπάθειά του αυτή βρήκε αρωγό τον ιδρυτή της εταιρείας Raycap, Κώστα Αποστολίδη.

Το όνειρο του νέου κολυμβητηρίου Δράμας έγινε πραγματικότητα. Μικρό, χωρίς κερκίδες, με την πισίνα των 25 μέτρων να λειτουργεί ως προπονητήριο. Όμως το νέο κολυμβητήριο σου δίνει την αίσθηση πως κολυμπάς μέσα στη φύση, με τις τεράστιες τζαμαρίες του να ενοποιούν τον μέσα με τον έξω χώρο. Ταυτόχρονα είναι υπερσύγχρονο και με πολύ χαμηλό κόστος λειτουργίας στις δυο θερμαινόμενες πισίνες του.

κ22

Και μετά τη Δράμα σειρά παίρνει το Κιλκίς! Τι; Όχι; Και γιατί όχι; Τι είναι αυτό που μας λείπει; Αφού έχουμε βάλει και τα θεμέλια! Εντάξει, είναι θεμέλια για ένα πιο μεγαλεπήβολο σχέδιο, αλλά τι πειράζει. Εξ άλλου, στη χώρα αυτή, «λεφτά υπάρχουν»!

Δε λέω, έχει 20 χρόνια που βάλαμε τα θεμέλια, αλλά τι είναι τα 20 χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα; Το σημαντικό είναι πως έχουμε κάνει το πρώτο βήμα, χώρος υπάρχει, θεμέλια έχουμε(;), βούληση υπάρχει(;), όνειρο το έχουμε και λεφτά υπάρχουν!

κ33

Περιμένουμε, λοιπόν, να «λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση», κατά πως θάλεγε και ο ποιητής. Και οι νέες γενιές του μικρού και φιλόξενου Κιλκίς να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης.

Γιατί, εμείς το χάσαμε το τρένο, κάπου ανάμεσα στο πρόγραμμα "Ελλάδα 2004" των Ολυμπιακών Αγώνων και στην ανακοίνωση του τότε υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη το 2009, σε σύσκεψη στη Νομαρχία Κιλκίς, πως βρέθηκαν τα χρήματα για να συνεχιστούν οι εργασίες, αλλά για πισίνα 25 μέτρων!

Θέλω να υπενθυμίσω και μια απάντηση που είχε δώσει στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ (12-9-2008) ο τότε υφυπουργός Γ. Ιωαννίδης: «… Για την ολοκλήρωση του εν λόγω κολυμβητηρίου, σας γνωρίζουμε ότι, μετά την παραλαβή του τμήματος του έργου που κατασκευάστηκε από τη διαλυθείσα εργολαβία (δηλαδή, τα θεμέλια) θα συνταχθεί μελέτη ολοκλήρωσης αυτού και θα δημοπρατηθεί όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία…»!

Άρα, εκτός από το όνειρο έχουμε και τη δέσμευση της πολιτείας, από το 2008 παρακαλώ! Τι; Δεν μετράει;

Σε τι χώρα ζούμε… συμπατριώτες!

Κώστας Τερζενίδης

x4oidnnj

Πολυμέσα