Τα μέλη του συλλόγου, καθώς και οι φίλοι του, ποτέ δεν διεκδίκησαν θώκους και προβολή μέσα από την ομάδα, αλλά και ούτε επρόκειτο να το κάνουν με κανένα τρόπο ή αιτία. Η προσφορά του Συλλόγου στο άθλημα και την Πόλη, παραμένει καθαρά φιλαθλητική και το ενδιαφέρον εστιάζεται πάντα στα αγωνιστικά ζητήματα που τον αφορούν και μόνο. Παρ’ όλα αυτά, το τελευταίο διάστημα, γίνεται στόχος, μια άνισης, στην καλύτερη περίπτωση, αντιμετώπισης από την δημοτική αρχή της Πόλης του Κιλκίς, και αυτό δεν μπορεί να προσπεραστεί με κανένα τρόπο, αφού και επαφές υπήρξαν και γνωστοποιήσεις γίνανε αλλά κανένα ευήκοον ους δεν βρέθηκε να αφουγκραστεί την κραυγή αγωνίας του Συλλόγου, ο οποίος, λόγω των τοπικών εκλογών αλλά και της διακριτικής συμπεριφοράς έναντί του, βοά για την υποβάθμισή του.
Ο Σύλλογος, που ξεκίνησε, ως μια πρωτοβουλία φίλων του αθλήματος βόλεϊ και μόνο, κατάφερε, χωρίς ποτέ να επιδοτηθεί από καμία Αρχή, να ξεκινήσει σαν μια παρέα, για να καταλήξει να έχει ακαδημίες και αγωνιστικά τμήματα βόλεϊ, που αφορούν μια πλειάδα ετερογενών ανθρώπων της πόλης, καθώς βρίσκουν διέξοδο για την αθλητική τους εκγύμναση αλλά και την εκμάθηση των παιδιών τους στο άθλημα του βόλεϊ. Ποτέ δεν διεκδίκησε κάτι περισσότερο, παρά την συμπαράσταση των φίλων του για την προώθηση της αθλητικής ιδέας, και μόνο, στην πόλη του Κιλκίς.
Το τελευταίο διάστημα, όμως, αντιμέτωπος με την απαξιωτική στάση της Δημοτικής Αρχής, καθώς με την δικαιολογία των εκλογών και την άνοδο του ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ στην Ά Κατηγορία της ομάδας Χαντμπολ, πράγμα στο οποίο, αναγνωρίζει την σπουδαιότητα του, βρέθηκε να είναι ο «φτωχός» συγγενής των συλλόγων της πόλης, καθώς οι μειώσεις των ωρών στα γυμναστήρια, όπως και τα ίδια τα γυμναστήρια ως χώροι, αποφασίστηκε ερήμην του Συλλόγου, πως τον αφορούν αποκλειστικά. Ενώ, ο Σύλλογος, τα τελευταία χρόνια, έχει συνεχώς ανοδική πορεία σε επίπεδο συμμετοχών, οι ώρες των προπονήσεων στα γυμναστήρια που του αναλογούν ελαττώνονται, με αποτέλεσμα, να χάνονται προπονητικές μονάδες, απαραίτητες για την εκγύμναση, ακόμα και των αγωνιστικών τμημάτων του.
Συγκεκριμένα, το αγωνιστικό τμήμα βόλεϊ γυναικών του Συλλόγου, το μόνο γυναικείο τμήμα σε όλα τα αθλήματα που θα εκπροσωπεί φέτος τον Νομό, αθλείται στο Γυμναστήριο Καμπάνη, αυξάνοντας το μεταφορικό κόστος για τους γονείς των νεάνιδων που συμμετέχουν στο εν λόγω τμήμα, αλλά και την ομάδα, που δεν έχει ακόμα την εμπειρία του χώρου, στο οποίο πρόκειται να αγωνιστεί σε λίγες εβδομάδες, δηλαδή το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς. Υπάρχουν ακόμα 70 παιδιά, διαφόρων ηλικιών, σε αναπτυξιακά τμήματα, για τα οποία δεν έχει βρεθεί ακόμα ο κατάλληλος χώρος και χρόνος για να αθληθούν. Και, φυσικά, όλα αυτά, με δεδομένες τις ελλείψεις, τόσο σε επίπεδο οργάνωσης, όσο και μέσων από την πλευρά του Δήμου, που είναι δεδομένες τα τελευταία χρόνια ή όσο θυμάται ο Σύλλογος. Αν και γίναν επαφές, τουλάχιστον 5 φορές, με την Αντιδημαρχία πολιτισμού και Αθλητισμού έως τώρα, η μόνιμη επωδός είναι η μεταφορά των ευθυνών στην «συνέλευση» των Αθλητικών Σωματείων τις πόλης, η οποία, ούτε επισήμως είναι συγκροτημένη σε σώμα, αλλά και οι υπόλοιποι σύλλογοι, από την στιγμή, που το πρόβλημα δεν τους αγγίζει, δεν δεί αχνουν διάθεση συνεννόησης.
Ο Σύλλογος, έτσι, αντίθετα στις επιδιώξεις του, βρίσκεται σε δεινή θέση, ως προς τις υποχρεώσεις του απέναντι στα μέλη και τους φίλους τους, αλλά κυρίως στους αθλητές του, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που τον συνδράμουν τόσα χρόνια. Με προσωπικές του προσπάθειες και μόνο, κατάφερε φέτος να αυξήσει τα αγωνιστικά τμήματα του από 2 σε 4, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα πλέον, πως η Δημοτική Αρχή, αδιαφορεί για την ανάπτυξη, όχι μόνο του αθλητισμού στην πόλη αλλά και την διέξοδο που βρίσκουν στον αθλητισμό γονείς, φίλοι αλλά και αθλητές (κυρίως παιδιά) σε αυτόν. Δε μπορεί οι εκλογές, οι οποίες γίνονται για το καλό του τόπου, να υποβαθμίζουν την κανονική λειτουργία των υποδομών της πόλης, με την δικαιολογία, ότι άλλος τρόπος δεν υπάρχει, δείχνοντας ξεκάθαρα την πρόθεση τους, να καλύψουν την ανικανότητα εύρεσης ή κινητοποίησης για εύρεσης λύσης, σε χώρους που δεν χρησιμοποιούνται σε μια πόλη με τόσα κτίρια σε αργία, όπως η παλιά Νομαρχία ή οι Καπναποθήκες, για την φύλαξη του εκλογικού υλικού και για τόσο μικρό διάστημα, το οποίο, όμως, είναι καίριο, για τους συλλόγους, καθώς συμπίπτει με την προετοιμασία των ομάδων. Γνωρίζουμε, πως η παιδεία και συνακόλουθα, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, δεν είναι προτεραιότητα για την πολιτεία. Για μας, όμως, είναι και θα είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα σε ένα τόπο.
Διαμαρτυρόμαστε, λοιπόν, για την σταδιακή και διακριτική αντιμετώπιση, του Δήμου εις βάρος του Συλλόγου, τόσο αυτό το διάστημα, όσο και της υπάρξεως μας, ως γεγονός και απειλή για την συνέχιση της δραστηριότητας μας.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου Κιλκίς απαντά:
Θα αναγκαστώ να μιλήσω την γλώσσα της αλήθειας και θα στεναχωρήσω. Επειδή κυκλοφορούν κάποια δημοσιεύματα για άδικη μεταχείριση συλλόγων.
Λοιπόν
Οι επιχειρήσεις συγνώμη (τα αθλητικά Σωματεία) ήθελα να πω που παίρνουν συνδρομή και έχουν έσοδα από τους αθλητές τους θα ήταν πρέπον να σκεφτούν πρώτα τι παροχές έχουν δωρεάν από την Δημοτική Αρχή και μετά να σχολιάσουν και να επιτεθούν αρνητικά.
Οι παροχές από τον Δήμο είναι ό,τι δυνατότητες έχει ο Δήμος:
1. Δωρεάν εγκαταστάσεις χωρίς μίσθωμα
2. Δωρεάν ρεύμα
3. Δωρεάν ζεστό νερό για ντουζ.
4. Ετήσιες επιχορηγησεις του ύψους των 3000 Ε και 4000 Ε περίπου κάθε χρόνο.
5. Δωρεάν αποθηκευτικό χώρο για τα όργανά τους.
6. Δωρεάν τοποθέτηση μπάνερ διαφημίσεων για έσοδα των συλλόγων.
Κάθε σύλλογος αυτό που πρέπει να προσφέρει στα παιδιά είναι άθληση, διαπαιδαγώγηση και ευ αγωνίζεσται στην νεολαία.
Αντί αυτού έχουν γίνει επιχειρήσεις βγάζοντας έσοδα.
Έχουν παραχωρηθεί με καλή θέληση όλες οι ώρες από τα κλειστά στάδια, όλες οι ώρες από τα στάδια των Γυμνασίων, όλοι οι χώροι που είναι ωφέλιμοι για άθληση στα σχολεία. Και αυτό γιατί επιθυμούμε την ανάπτυξη του αθλητισμού στο Κιλκίς .Μαλώνουν ποιος θα πάρει τις καλύτερες ωφέλιμες ώρες 18.00 με 20.00 που είναι οι ώρες αιχμής για τις ακαδημίες τους = έσοδα.
Ήρθε η ώρα να σκεφτούν ότι πρέπει πρώτα να δοθούν Προπονητικές ώρες στα σωματεία που μας εκπροσωπούν ως Δήμο στις πρώτες εθνικές κατηγορίες, μετά στις δεύτερες εθνικές κατηγορίες και στο τέλος για τις αναπτυξιακές ηλικίες. Το καταστατικό του εκάστοτε σωματείου αναγράφει ότι η λειτουργία του είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Όταν ξεκινάς και έχεις συνδρομή 20 ή 30 ή 40 ευρώ στους αθλητές σου και κάνεις Δωρεάν τη χρήση των εγκαταστάσεων χωρίς να έχεις ούτε ένα έξοδο, πρέπον θα ήταν να σκεφτείς ότι εφόσον ανεβαίνει η Ακαδημία σου θα πρέπει σιγά σιγά να σκεφτείς την ιδέα του προπονητηρίου σου. Συνεργασίες με Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και χρήση δωρεάν Δημοτικών Εγκαταστάσεων δεν συνάδουν. Όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται.
Υπάρχουν σωματεία στο Κιλκίς που πληρώνουν 1000 και 1200 ευρώ για ενοίκια για ρεύματα, για νερό, για θέρμανση. Και όλα τα έξοδα είναι δικά τους, γι’ αυτό έχουν και συνδρομή στους γονείς των παιδιών προσπαθώντας να προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για άθληση! Που βγάζουν Παγκόσμιους Πρωταθλητές πού δεν έχουν πάρει επιχορηγήσεις από τον Δήμο και όμως παράγουν πρωταθλητές,παράγουν αθλητισμό παράγουν ήθος και ευ αγωνίζεσθαι.
Σωματεία που δουλεύουν αθόρυβα με πρόγραμμα και με γνώμονα την ανάδειξη του αθλητή σε πρωταθλητή.
Ζητάς παραπάνω ώρες, ενώ στο πρόγραμμα έχεις πάρει ακριβώς ό,τι είχες και πέρσι. Μετά γίνονται προσπάθειες και παίρνεις άλλες 4 ώρες στο Καμπάνη και μετά ζητάς και άλλη στο Στάδιο. Κάνουμε προσπάθεια να σου βρούμε και μετά ζητάς και άλλες απογευματινές, κολλημένες με τις βραδυνές, γιατί ο προπονητής σου έρχεται από Θεσσαλονίκη και θέλεις να έρχεται λιγότερες φορές.
Αυτό λοιπόν όλο λέγεται υπερεκμετάλλευση και μάλλον κρύβει μικροπολιτική.
Κλείνοντας, να πω ότι δεν υπάρχουν άλλες ώρες στα κλειστά στάδια, έχουν δοθεί όλες σε σωματεία.
Μην γίνονται μικροπολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες μικρών παιδιών με όνειρα και στόχους.
Μην πολιτικοποιούμε την άθληση είναι κρίμα!
Μην μπλέκετε τον αθλητισμό που είναι υγεία για μικροπολιτικό κέρδος.
Ευχαριστώ για την υπομονή και τον χρόνο σας για να διαβάσετε αυτά.
Δεν θα ξανασχολιάσω δημοσιεύματα τέτοιου είδους.
Με όλο τον σεβασμό, πρώτα στα παιδιά που αγωνίζονται και μετά στους ήρωες γονείς που περιμένουν κάθε απόγευμα έξω από τις εγκαταστάσεις για να δουν τα όνειρα των παιδιών τους να γίνονται πραγματικότητα.
Γιατί όλο αυτό δεν έγινε πέρσι;
Κώστας Πουντζουκίδης