Η δημιουργία μιας τηλεοπτικής σειράς είναι μια ομαδική προσπάθεια που απαιτεί τη συνεργασία πολλών ταλαντούχων ανθρώπων, από τους σεναριογράφους και τους σκηνοθέτες μέχρι τους σχεδιαστές παραγωγής και τους τεχνικούς.
Η οπτική αφήγηση και ο τρόπος με τον οποίο η επιλογή των τοποθεσιών, τα χρώματα και το σκηνικό μπορούν να ενισχύσουν την αφήγηση και να δημιουργήσουν μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα. δήλωσε η κορυφαία Βρετανο-Αμερικανίδα σεναριογράφος, showrunner και εκτελεστική παραγωγός Άννα Γουίνγκερ, η οποία παρέδωσε masterclass με τίτλο «Running the Show» στο πλαίσιο του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Αναφερόμενη στις προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά τα γυρίσματα των σειρών «Unorthodox» και «Transatlantic», η Άννα Γουίνγκερ υπογράμμισε την απαιτητική διαδικασία της μεταμόρφωσης σύγχρονων τοποθεσιών σε ιστορικά σκηνικά και της δημιουργίας μιας επινοημένης εκδοχής πραγματικών πόλεων. Η παραγωγή μιας σειράς ξεκινάει όταν παρουσιάζεις την ιδέα, και οι χαρακτήρες, οι σκέψεις και τα συναισθήματα που περιγράφονται σε ένα βιβλίο πρέπει να μεταφερθούν στην οθόνη.
Η Γουίνγκερ επισήμανε τη σημασία της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ σεναριογράφων και παραγωγών, προσθέτοντας ότι «αν είσαι παραγωγός, θα σου πρότεινα να εντάξεις τον σεναριογράφο στη διαδικασία παραγωγής, ώστε να μάθει πώς να σε βοηθήσει πραγματικά, γιατί τον θέλεις ως σύμμαχο». Σημείωσε επίσης ότι οι περιορισμοί στον προϋπολογισμό μπορούν να ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και να οδηγήσουν σε πιο καινοτόμες λύσεις.
Η Ρέιτσελ Εγκεμπίν, διευθύνουσα σύμβουλος Περιεχομένου της Amplify Pictures, παρουσίασε την Άννα Γουίνγκερ στο κοινό, αναφέροντας τη συνεργασία τους στις σειρές «Unorthodox» και «Transatlantic». Η Caroline von Kühn, εκτελεστική διευθύντρια του Oxbelly, τόνισε ότι «το Oxbelly συνεργάζεται με το Φεστιβάλ επειδή μέσα από τις ζυμώσεις που γίνονται στη διάρκειά του μπορούν να γεννηθούν νέες ιδέες που θα εξελίξουν τον κινηματογράφο και την τηλεόραση».