«Εκείνο που προέχει είναι να ανακτήσει η Ελλάδα την εθνική της κυριαρχία και τη δημοκρατία της και μετά τις εκλογές, με μια ισχυρή κυβέρνηση -το πιθανότερο του ΣΥΡΙΖΑ- και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες σε ρόλο ρυθμιστή και εγγυητή για σειρά σοβαρότατων ζητημάτων, μπορούμε να δούμε πρόσωπα για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και εκείνο του Κώστα Καραμανλή», είπε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στο Star Channel.
Πρόσκληση επιστροφής
Αναφερόμενος στη διαγραφή της Ραχήλ Μακρή, ο Π.Καμμένος δήλωσε ότι «με πίκρανε πάρα πολύ το ότι δεν είναι κοντά μας». «Ήταν μια πολύ καλή βουλευτής, η οποία όμως συγκρούστηκε με τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στεναχωρήθηκα που έφυγε η Ραχήλ, δεν ήταν κάτι εύκολο για μένα» είπε, προσθέτοντας:
«Μακάρι να βγει αύριο, να καταλάβει ότι πρέπει να συνυπάρξει με τους άλλους συναδέλφους της και να γυρίσει πίσω. Και με τον Χρήστο Ζώη θεωρώ ότι δεν υπήρξαν πολιτικές διαφωνίες. Με τους άλλους που ήταν 'μαξιλάρια' εκ γενετής τους είδαμε... Και με τον Μιχάλη Γιαννάκη δεν είχαμε καμία διαφορά πολιτική. Μακάρι και ο Μιχάλης Γιαννάκης αύριο να είναι κοντά μας. Γιατί όχι;».
Για εκλογές και Κ.Καραμανλή
Ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε πως ο Κάρολος Παπούλιας θα μπορούσε να διευκολύνει με την παραίτησή του την προσφυγή στις κάλπες, καθώς υπάρχουν ανοιχτά εθνικά και οικονομικά θέματα, η κυβέρνηση έχει χάσει την λαϊκή εντολή και ουσιαστικά η χώρα εισέρχεται σε μια μακρά προεκλογική περίοδο διάρκειας έως και πέντε μηνών.
Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Κώστα Καραμανλή εθνικό κεφάλαιο, αλλά εξέφρασε την λύπη του που ο πρώην πρωθυπουργός δεν στήριξε την πολιτική της κυβέρνησής του και ψήφισε το Μνημόνιο.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ
Προτάσσοντας τη σύγκληση με τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της δημιουργίας Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους και στην αναγκαιότητα διαγραφής μέρους του, στην ανάκτηση της κυριαρχίας της χώρας και της άσκησης πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση και «όχι με e-mail από την Τρόικα», κατέστησε σαφές ότι ζητήματα όπως ενδεχόμενο «Σχέδιο Ανάν 2» για την Κύπρο, η Δυτική Θράκη, η μη χάραξη ΑΟΖ, καθώς και θέματα που άπτονται της Ορθοδοξίας και των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες «κόκκινες γραμμές» για τους ΑΝΕΛ με οποιαδήποτε αντιμνημονιακή δύναμη.
Στην παρατήρηση περί σοβαρών προγραμματικών διαφορών ΑΝΕΛ- ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στην ΔΕΘ έχει υιοθετήσει και θέσεις των ΑΝΕΛ και τόνισε «έχουν κάνει βήματα και αυτοί», ενώ πρόσθεσε ότι «όπου δεν συμφωνούμε, δεν είναι ανάγκη να τα λύσουμε όλα».
Aπέκλεισε, πάντως, οποιαδήποτε συναλλαγή της ψήφου εμπιστοσύνης των ΑΝΕΛ με υπουργικές θέσεις.
Απάντηση στον Ν.Μαριά
Αναφορικά με την αποστροφή του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, περί «διολίσθησης» των ΑΝΕΛ σε μνημονιακές θέσεις, ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια διολίσθηση και αν οι ΑΝΕΛ ψήφισαν τον νόμο για τις 100 δόσεις το έκαναν γιατί είναι θετικοί σε κάθε μέτρο της ελληνικής κυβέρνησης που ανακουφίζει έστω και έναν πολίτη.
Ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι ο κ. Μαριάς δεν παρέστη σε επιστημονική ημερίδα των ΑΝΕΛ διότι είχε προσκληθεί ο Νάιτζελ Φάρατζ και πρόσθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα ο ίδιος θα συναντηθεί με τους Ν.Φάρατζ και Μπέπε Γκρίλο.
Ερωτηθείς για όσους έφυγαν ή διεγράφησαν από τους ΑΝΕΛ, είπε ότι «ξεχνάτε και αυτούς που έρχονται» και πρόσθεσε ότι το Συνέδριο του κόμματος θα έχει ανοιχτές πόρτες στους αντιμνημονιακούς πολίτες ώστε να δημιουργηθεί ένα ευρύτατο πατριωτικό, δημοκρατικό κίνημα που θα παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή στις εξελίξεις.
Πηγή: Το Βήμα