Παράλληλα και με αφορμή τα όσα έχουν λεχθεί και γραφτεί το τελευταίο διάστημα για τη «φιλορωσική στροφή» της νέας κυβέρνησης, ο κ. Καμμένος επεσήμανε, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται, ότι η Αθήνα δεν βλέπει να υπάρχει αντίθεση στην καλλιέργεια των σχέσεών της με τη Μόσχα και αυτές οι σχέσεις δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά ούτε επηρεάζουν τις συμβατικές υποχρεώσεις που η χώρα μας έχει έναντι της Συμμαχίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καμμένος μετέφερε στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ τη θέση της νέας κυβέρνησης ότι παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της έναντι της Συμμαχίας. «Διαβεβαιώσαμε ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει τη συνεργασία και τις καλές σχέσεις με τη Συμμαχία σε κοινές ασκήσεις, σε κοινές στρατιωτικές δράσεις και βεβαίως σεβόμενη τις διεθνείς συμφωνίες» είπε στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο έλληνας υπουργός.
Ο κ. Καμμένος τόνισε στον Γενικό Γραμματέα ότι η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες που τηρούν το όριο του 2% για τις αμυντικές δαπάνες. Εξέφρασε επίσης την πρόθεσή του να αναζωογονήσει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία καθώς επίσης να πατάξει τη γραφειοκρατία στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Τέλος και σε ό,τι αφορά στο Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης (RAP) που συζητά το ΝΑΤΟ για την Ανατολική Ευρώπη, ο έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι το σχέδιο αυτό πρέπει να αποκτήσει και ενισχυμένη «νότια διάσταση».
Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας από τα κύματα μεταναστών που μετακινούνται προς την Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, εντός των οποίων κινούνται και επικίνδυνοι τζιχαντιστές τρομοκράτες.
Πηγή: Το Βήμα