Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024, 7:32:25 μμ
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024 09:40

Μαθητής Α΄ λυκείου διακρίνεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist 2024

Ένα παλιό λάπτοπ των γονιών του αποτέλεσε το έναυσμα για την ενασχόληση του με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τεσσάρων ετών.

Ο Χρήστος Βέκιος, μαθητής της Α’ λυκείου, κατακτά τη 2η θέση σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική και την 9η θέση παγκοσμίως στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist (MOSWC) 2024.

Περίγραψε πώς κατάφερε να αναδείξει το πάθος και το ταλέντο του στην πληροφορική, αναπτύσσοντας δεξιότητες που τον έχουν οδηγήσει στην κορυφή.

«Το καλοκαίρι είχα την τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, επισημαίνει με περηφάνια ο Χρήστος Βέκιος και εξηγεί πως «ο διαγωνισμός αυτός, έχει σκοπό να μάθει σε νέα άτομα ηλικίας 13-22 ετών να χρησιμοποιούν βασικές εφαρμογές γραφείου…»

Η διαδρομή του με τους υπολογιστές ξεκίνησε στα τέσσερα χρόνια. Ανοίγοντας τυχαία μια ντουλάπα στο σπίτι, βρήκε ένα λάπτοπ που οι γονείς του δεν χρησιμοποιούσαν. «Στην αρχή το χρησιμοποιούσα για να ακούω μουσική και να βλέπω ταινίες, αλλά στην ηλικία των 10 ετών, άρχισα να συνειδητοποιώ ότι οι υπολογιστές ήταν κάτι που πραγματικά με ενδιέφερε».

Ο Χρήστος Βέκιος δηλώνει ιδιαίτερα προβληματισμένος με τη βία και την παραβατικότητα ανηλίκων, λέγοντας πως «μ’ ανησυχεί το γεγονός πως πολλά παιδιά περιθωριοποιούνται».Είναι κρίσιμο να δώσουμε στους νέους δημιουργικές διεξόδους.

Αναφερόμενος στην προετοιμασία που χρειάζεται για να καταφέρει κάποιος διακρίσεις στον συγκεκριμένο τομέα, είπε πως είναι εντατική και απαιτητική.

Τις φωτογραφίες παραχώρησε ο Χρήστος Βέκιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr