Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 7:33:48 μμ
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 14:54

Οι δράσεις συμμετοχής του ΑΠΘ στο EuroPride 2024

Με στόχο την ανάπτυξη ενός συμπεριληπτικού, ευαίσθητου ως προς το φύλο, ασφαλούς, υποστηρικτικού εργασιακού και μαθησιακού περιβάλλοντος για όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ μέλη της πανεπιστημιακής του κοινότητας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) συμμετέχει στο EuroPride 2024, διοργανώνοντας συγκεκριμένες δράσεις από τις 21 έως 29 Ιουνίου.

Η απόφαση για τη συμμετοχή στο πανευρωπαϊκό «φεστιβάλ υπερηφάνειας» εντάσσεται στους άξονες δράσης για την προώθηση της ισότητας των φύλων στο ΑΠΘ που περιλαμβάνει το «Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΣΔΙΦ)- ΑΠΘ», στο πλαίσιο του οποίου το πανεπιστήμιο έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει καλές πρακτικές, προκειμένου να διασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση και ενδυνάμωση όλων των ΛΟΑΤΚΙ+ μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Οι δράσεις που διοργανώνει το ΑΠΘ περιλαμβάνουν την ανάρτηση rainbow σημαίας και την προβολή του ντοκιμαντέρ του Ιωσήφ Βαρδάκη με τίτλο: «ΑΚΟΕ – ΑΜΦΙ: Η ιστορία μιας επανάστασης (Να κοιμάμαι στο στήθος του)», την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 (13:00-16:00, Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ).

Το ντοκιμαντέρ μεταφέρει στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, το 1977, όταν δημιουργήθηκε το πρώτο ελληνικό κίνημα για την απελευθέρωση της ομοφυλόφιλης επιθυμίας, το Α.Κ.Ο.Ε. (Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλόφιλων Ελλάδος) και ξεκίνησε η κυκλοφορία του περιοδικού ΑΜΦΙ. Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ, την προβολή του οποίου θα ακολουθήσει συζήτηση, είναι αναρτημένο στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=aZMK-xu0RwU

Τέλος, το ΑΠΘ θα απευθύνει χαιρετισμό και θα συμμετάσχει στην παρέλαση υπερηφάνειας, που έχει προγραμματιστεί στις 29 Ιουνίου. Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να προμηθευτούν το επίσημο μπλουζάκι κατά τη διάρκεια της προβολής του ντοκιμαντέρ στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr