Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός. Χωρίς να σχολιάζει εάν οι απειλές είναι σοβαρές, κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες «να πάνε σινεμά».
Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: «Πηγαίνετε σινεμά χωρίς φόβο». Ωστόσο, στη συνέντευξή του στο ABC είπε: «Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι πολύ σοβαρές. Τις ερευνούμε, τις παίρνουμε σοβαρά. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση, εάν δούμε κάτι που θεωρήσουμε ότι είναι σοβαρό και αξιόπιστο, θα ενημερώσουμε το κοινό. Αλλά για τώρα, η πρότασή μου είναι να πάει ο κόσμος σινεμά».
Σταρ του Χόλιγουντ έσπευσαν να μιλήσουν για «κακό προηγούμενο», τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε η Sony να υποκύψει στις απαιτήσεις τρομοκρατών -όπως είπαν.
Ο Στιβ Καρέλ είδε και αυτός ένα θρίλερ που ετοίμαζε -και το οποίο εκτυλισσόταν στη Βόρειο Κορέα- να ακυρώνεται. Σε μήνυμά του στο Twitter έκανε λόγο για «θλιβερή ημέρα για τη δημιουργική έκφραση», ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να ανεβάσουν φωτογραφίες από την ταινία του Τσάπλιν Ο Μεγάλος Δικτάτορας που είχε γυριστεί το 1941 εν μέσω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Άαρον Σόρκιν, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους αμερικανούς σεναριογράφους, δήλωσε: «Σήμερα, οι ΗΠΑ υπέκυψαν σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση στην πιο πολύτιμη, βασική μας ελευθερία, την ελευθερία του λόγου, από μία ομάδα βορειοκορεατών τρομοκρατών που απείλησαν να σκοτώσουν θεατές, προκειμένου να σταματήσουν την έξοδο μιας ταινίας στις αίθουσες».
Με βεβαιότητα «κατά 99%» φέρονται, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, να έχουν καταλήξει οι Αρχές των ΗΠΑ στο ότι η επίθεση χάκερ στη Sony είχε γίνει με εντολή της βορειοκορεατικής κυβέρνησης.
Πηγή: Το Βήμα