Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 8:44:40 μμ

Κόσμος

Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014 15:50

Σοβαρά προβλήματα από την απεργία της Air France

Συντάκτης:
Τουλάχιστον τα μισά αεροσκάφη του στόλου της Air France έμειναν τη Δευτέρα καθηλωμένα στο έδαφος, αριθμός που πιθανόν να αυξηθεί σε οκτώ αεροσκάφη στα δέκα, σύμφωνα με ένα από τα συνδικάτα των πιλότων που μετέχουν στην απεργία η οποία μπορεί να έχει διάρκεια.
Θύμα του υπερβάλλοντα ζήλου των αστυνομικών του Λος Αντζελες αλλά και των πολλών ρατσιστικών στερεοτύπων που εξακολουθούν να υπάρχουν στην Πόλη των Αγγέλων, φαίνεται πως έπεσε η αφροαμερικανή ηθοποιός Ντανιέλε Γουότς, πρωταγωνίστρια στην ταινία «Τζάνγκο, ο Τιμωρός» του Ταραντίνο.
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρουσιάζει την Τρίτη τα σχέδιά του για την ενίσχυση της συμμετοχής των ΗΠΑ στον αγώνα για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα, που μαστίζει πολλές χώρες της Δυτικής Αφρικής, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.
Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014 14:00

Ο Ολάντ ζητά την ψήφο εμπιστοσύνης της Εθνοσυνέλευσης

Συντάκτης:
Μετά τη θύελλα της πολιτικής κρίσης των τελευταίων εβδομάδων, την παραδοχή πως οι οικονομικοί στόχοι δεν θα πιαστούν και με φόντο τη χαμηλότατη δημοτικότητά του, ο Φρανσουά Ολάντ βάζει την κυβέρνηση του στην κρίση της Εθνοσυνέλευσης, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης για να ισχυροποιήσει τη θέση του.
Τη δική της Ειμι Γουάινχαουζ απέκτησε ξανά η αγορά του Κάμντεν στο Λονδίνο, αφού την Κυριακή έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μπρούντζινου αγάλματος της τραγουδίστριας και κατοίκου της περιοχής που έφυγε από τη ζωή πριν τρία χρόνια.
Τέσσερις Τούρκοι συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ινδονησίας με την κατηγορία ότι διατηρούν δεσμούς με την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Tempo.co, οι τέσσερις Τούρκοι συνελήφθησαν το Σάββατο στην πόλη Πόσο μαζί με τρεις Ινδονήσιους.
Στην Αϊόβα βρέθηκε την Κυριακή η Χίλαρι Κλίντον πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και πιθανή υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο το 2016. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωση έσπευσαν να προεξοφλήσουν πως αυτή η επίσκεψη της πρώην Πρώτης Κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελεί μια συμβολική κίνηση για τις προεδρικές της φιλοδοξίες καθώς η Αϊόβα θεωρείται πολιτεία-κλειδί στις εκλογές για το προεδρικό χρίσμα.
Τη σιωπή της για το επικείμενο δημοψήφισμα στη Σκωτία για ανεξαρτησία ή όχι από το Ηνωμένο Βασίλειο έσπασε η Ελισάβετ- στο βαθμό που της επιτρέπει η υποχρέωσή της να μείνει ουδέτερη. Η βασίλισσα κάλεσε τους Σκωτσέζους να «σκεφτούν προσεκτικά το μέλλον τους», ενώ οι δημοσκοπήσεις για την κάλπη της Πέμπτης σηκώνουν τα χέρια ψηλά εξαιτίας του ρευστού σκηνικού που έχει διαμορφωθεί.
Τα τρία κόμματα της κεντροαριστεράς και της αριστεράς φαίνεται να διατηρούν το προβάδισμα, στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στη Σουηδία, και θα καταλάβουν 160 έδρες στην επόμενη Βουλή. Ωστόσο, χρειάζονταν 175 για να εξασφαλίσουν απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με μια προβολή με βάση τα αποτελέσματα στο μεγαλύτερο μέρος των εκλογικών τμημάτων.
Η συμμαχία της κεντροαριστεράς και της αριστεράς που αποτελούσε την αντιπολίτευση στη Σουηδία κέρδισε σήμερα τις βουλευτικές εκλογές, ενώ η άκρα δεξιά κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό που αποτελεί ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της σουηδικής δημόσιας τηλεόρασης SVT μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψηφοφορίας.