Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 8:37:32 μμ

Κόσμος

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 04:32

Η Ρωσία ρίχνει λάδι στη φωτιά στον Νότιο Καύκασο

Συντάκτης:
Η Ουκρανία δεν είναι το μοναδικό σημείο του πλανήτη όπου Ρωσία και Δύση αντιπαρατίθενται. Από τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, το 1991, η Μόσχα έχει επανειλημμένως υποστηρίξει αποσχιστικά κινήματα σε κράτη με τα οποία συνορεύει προκειμένου να αναγκάσει τις κυβερνήσεις αυτών των κρατών να αποδεχθούν τις εντολές της.
Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 04:32

Δράση κατά των τζιχαντιστών αλλά χωρίς βομβαρδισμούς

Συντάκτης:
Τα «γεράκια» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής μπορούν να κοιμούνται ήσυχα: ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενέδωσε στις Σειρήνες του πολέμου, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να επεκταθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή, με στόχο την εξόντωση των τζιχαντιστών.
Ο φασιστικός χαιρετισμός παραμένει αδίκημα, όπως αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας. Οι δικαστές επιβεβαίωσαν με τον τρόπο αυτό ότι ο νόμος του 1952, ο οποίος απαγορεύει την επανασύσταση του φασιστικού κόμματος αλλά και τον χαιρετισμό με την αναφώνηση «παρών», συνεχίζει να διατηρεί την πλήρη του ισχύ.
Οι δασικές πυρκαγιές που μαίνονται κοντά στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας και απειλούν οικισμούς ανάγκασαν τις τοπικές αρχές να δώσουν εντολή για την εκκένωση κατοικιών, καθώς το Σαββατοκύριακο αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.
Σκληρή είναι η μάχη που δίνουν δύο γυναίκες για την προεδρία της Βραζιλίας την επόμενη τετραετία. Η νυν πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ έχει εξασφαλίσει σαφέστατο προβάδισμα στον πρώτο γύρο, έναντι της Μαρίνα Σίλβα, ενώ στον β' γύρο είναι πλέον ισόπαλες.
Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 04:32

Ουκρανία: Πυρά στο Ντόνετσκ, σε δοκιμασία η εκεχειρία

Συντάκτης:
Τη μεγαλύτερή της πρόκληση από τότε που τέθηκε σε ισχύ αντιμετωπίζει η συμφωνία εκεχειρίας στην Ουκρανία, καθώς αναφέρονται πυρά και επιθέσεις στις βόρειες συνοικίες της πόλης Ντόνετσκ, όπως και στην περιοχή του αεροδρομίου.

Λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Σκωτία φαίνεται ότι το ποσοστό των πολιτών οι οποίοι τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας μειώνεται σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Survation για λογαριασμό της εκστρατείας των ενωτικών Better Together.

Ο Όσκαρ Πιστόριους γλίτωσε τα ισόβια για τον θάνατο της συντρόφου του, Ρίιβα Στίινκαμπ και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι να βγει η απόφαση για την ποινή του (13/10) που θα είναι κάτω από 25 χρόνια.
Oι πλημμύρες που έχουν σαρώσει τις τελευταίες ημέρες τη βόρεια Ινδία και το Πακιστάν έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 480 ανθρώπους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ 200.000 και πλέον άνθρωποι παραμένουν σήμερα εγκλωβισμένοι από τα νερά στο Ινδικό Κασμίρ.
Σελίδα 5540 από 5540