Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2025, 6:50:22 πμ
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2025 22:03

Ποινή φυλάκισης έως 7 χρόνια για τον Εκρέμ Ιμάμογλου ζητά η Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης

Η Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης ζητά ποινή φυλάκισης έως 7 χρόνια για τον δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου λόγω κατηγοριών. Η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης έχει ζητήσει ποινή φυλάκισης που κυμαίνεται από 2 έτη και 8 μήνες έως 7 έτη και 4 μήνες για τον δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η δικαστική έρευνα αφορά δηλώσεις που έκανε ο Ιμάμογλου στις 20 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απευθύνθηκε στον εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, Ακίν Γκιουρλέκ. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει αιτήματα για την αποστέρηση του Ιμάμογλου από το δικαίωμα να κατέχει δημόσια θέση, ενώ οι κατηγορίες αφορούν απειλές και δημόσια προσβολή δημοσίου λειτουργού λόγω των καθηκόντων του. Επιπλέον, του αποδίδεται η εσκεμμένη στοχοποίηση ατόμων που ασχολούνται με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), είναι δήμαρχος Κωνσταντινούπολης από το 2019 και αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί. Η έρευνα άρχισε μετά από σχόλια που έκανε σε πάνελ, όπου εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με δικαστικές ενέργειες κατά του ηγέτη της νεολαίας του CHP, Τζεμ Αϊντίν. Ο Ιμάμογλου έχει διακριθεί πολιτικά από το 2009 και κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές του 2019, οι οποίες είχαν ιστορική σημασία, καθώς η Κωνσταντινούπολη θεωρείται προπύργιο του νυν προεδρεύοντα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που εκλέγει δήμαρχο του AKP για 25 συνεχόμενα χρόνια.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Πηγή: Politic.gr