Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2024, 1:38:02 μμ
Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011 15:01

Γενέθλια της Δημοκρατικής Αριστεράς

dimar
Τον ένα χρόνο από τη δημιουργία της γιόρτασε η Δημοκρατική Αριστερά στο Κιλκίς, με την παρουσία μελών και φίλων της, στο «Καφέ στην Άμμο», στο κέντρο του Κιλκίς, με μια ομολογουμένως πρωτότυπη και ασυνήθιστη για κόμματα εκδήλωση. Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς, Ιωσήφ (Γιόσκας) Παυλίδης και ακολούθησε πολιτική ομιλία από τον Βαγγέλη Ζορκάδη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, οικονομολόγο.
Μετά την ομιλία, τα μέλη της Νομαρχιακής έσβησαν το κερί των γενεθλίων, έχοντας μαζί τους τις ευχές μελών και φίλων για μακροημέρευση του κόμματος. Ο Χρήστος Σπίγκος, δεν άφησε τον πολιτικό διάλογο να αναπτυχθεί από μικροφώνου, δίνοντας χώρο σε όμορφες μουσικές επιλογές, λέγοντας πως, «απόψε έχουμε πάρτυ»!
Στο γενέθλιο πάρτυ μήνυμα έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρήστος Γκουντενούδης, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ των άλλων, οι: Βαγγέλης Μπαλάσκας δήμαρχος Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, πρόεδρος Επιμελητηρίου, Δημήτρης Τερζίδης, πρώην δήμαρχος Κιλκίς, δημοτικοί σύμβουλοι Κιλκίς και από το ΠΑΣΟΚ, οι Σάββας Τσολάκης και Γιάννης Αξιμιώτης, καθώς και ο γνωστός βιομήχανος Ηλίας Παπαδόπουλος (FERROR).
Στην ομιλία του ο κ. Ζορκάδης μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Η χώρα μας βρίσκεται σε βαθιά κρίση, μια από τις χειρότερες της ιστορίας της.
Για την εξέλιξη αυτή, οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των αλληλοδιάδοχων κυβερνήσεων του δικομματισμού, είναι τεράστιες. Η ΔΗΜΑΡ δεν ταυτίζει γενικώς τα δύο κόμματα, αλλά θεωρεί ότι και τα δύο οδήγησαν τη χώρα το τέλμα της διαπλοκής και διαφθοράς, στην κρατικοδίαιτη ανάπτυξη ενός μη παραγωγικού ιδιωτικού τομέα, στην ιδιοποίηση δημόσιου πλούτου, της δημόσιας διοίκησης, των κοινωνικών υπηρεσιών, του περιβάλλοντος, σε τεράστια ελλείμαματα και υπέρογκα χρέος καθώς και σε συνθήκες δανεισμού τριτοκοσμικών χωρών. Ευθύνες όμως έχουν και όσοι, επιχειρηματίες και διαμεσολαβητές της εξουσίας, πολιτικοί και συντεχνίες, απέκτησαν πλούτο, εξουσία και απίστευτα προνόμια.
Χωρίς την υπέρβαση αυτού του πολιτικού συστήματος, η Ελλάδα δεν έχει μέλλον.
Η κρίση της οικονομίας μας συμπίπτει με την παγκόσμια χρηματοοικονομική αστάθεια και επιβαρύνεται από αυτήν. Σε μεγάλο βάθμος, όμως, είναι επακόλουθο της εγχώριας πολιτικής κρίσης. Πίσω από κάθε πτυχή της ελληνικής οικονομικής κρίσης κρύβεται κάποια από τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος. Η εμπέδωση της αντίληψης ότι η κερδοφορία μιας επιχείρησης εξαρτάται από τις κατάλληλες διασυνδέσεις, και όχι από την ανταγωνιστικότητά της. Η συστηματική παραβίαση της εργατικής, ασφαλιστικής, φορολογικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας εκ μέρους πολλών εργοδοτών. Η προτεραιότητα στην κατανάλωση, συχνά επιδεικτική, και η αδιαφορία για τις απαιτήσεις της παραγωγής. Η ανεύθυνη συσσώρευση ελλειμμάτων, που η μια κυβέρνηση κληρονομούσε στην επόμενη και όλες μαζί στις νεώτερες γενιές.
Η ΔΗΜΑΡ επικεντρώνει τις προτάσεις της για διέξοδο από την κρίση σε 5 πεδία:
- Δημοσιονομική εξυγίανση και αναδιάρθρωση του χρέους.
- Σύγχρονο, μικρότερο και αποδοτικότερο κράτος
- Στρατηγικές επιλογές οικονομικής πολιτικής
- Ενίσχυση του κύρους των πολιτικών θεσμών”.