Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 00:00
Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας στην Κ. Μακεδονία ο Π. Κολότσιος
«Η νέα πορεία που χαράζουμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει τη βάση της στη συνεργασία σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο μοντέλο διοίκησης. Ένα μοντέλο διοίκησης που υπηρετεί τους στόχους που βάζουμε και εδραιώνει την έννοια και, κυρίως, το περιεχόμενο της ενιαίας Περιφερειακής Διοίκησης και νοοτροπίας. ...Το νέο μοντέλο διοίκησης αποδείχθηκε στην πράξη ότι είναι αποτελεσματικό». Με αυτά τα λόγια ο νέος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε τους νέους Αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας και τους τομείς που αναλαμβάνουν.
Αναφερόμενος στη σημασία της συνεργασίας όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή εργάζομαι για να γίνει η συνεργασία πράξη. Και αυτό γιατί πιστεύω ότι με τη συνεργασία, οι καρποί τις δουλειάς θα έρθουν πιο γρήγορα. Πραγματικός αντίπαλός μας είναι μόνο τα προβλήματα. Κυρίαρχος στόχος μας είναι να δοθούν λύσεις, απτές και εφαρμόσιμες. Λύσεις που θα βελτιώσουν τις συνθήκες στην κοινωνία, που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο γι’ αυτό και δεν χάνουμε χρόνο, δεν χάνουμε ούτε μία ημέρα. Εκμεταλλευόμαστε κάθε δυνατότητα για να παράγουμε αποτελέσματα. Δεν υπάρχει χώρος για άγονες αντιπαραθέσεις. Υπάρχει ανοιχτός χώρος για εμπεριστατωμένες απόψεις, εποικοδομητική κριτική, αποφασιστικά βήματα».
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε λόγο και για τη δεύτερη μεγάλη τομή που προωθεί η νέα Διοίκηση της ΠΚΜ, σύμφωνα με την οποία μεταβιβάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των υπογραφών, το 90%, από το πολιτικό στο διοικητικό επίπεδο. «Εννέα στις δέκα διοικητικές πράξεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν θα απαιτούν πλέον τη λεγόμενη ‘πολιτική υπογραφή’. .. Οι αιρετοί δίνουν τις κατευθύνσεις, ελέγχουν και ασφαλώς διατηρούν την πολιτική ευθύνη στους τομείς τους. Με αυτό τον τρόπο γινόμαστε πιο γρήγοροι, πιο ευέλικτοι, πιο αποτελεσματικοί. Οι διαδικασίες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γίνονται ταυτόχρονα, ακόμα πιο διαφανείς, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα και ταχύτερα οι συμπολίτες μας, οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις. », τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε το Μοντέλο Διοίκησης για τη επόμενη πενταετία, το οποίο περιλαμβάνει δώδεκα Αντιπεριφέρειες:
1. Την Αντιπεριφέρεια Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που αναλαμβάνει η Αθηνά Αηδονά.
2. Την Αντιπεριφέρεια Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος, που αναλαμβάνει ο Θεοφάνης Παπάς.
3. Την Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Οικονομίας, που αναλαμβάνει ο Ιωάννης Ταχμαζίδης.
4. Την Αντιπεριφέρεια Υποδομών και Δικτύων, που αναλαμβάνει ο Στάθης Αβραμίδης.
5. Την Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας, που αναλαμβάνει η Ιωάννα Τζάκη.
6. Την Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, που αναλαμβάνει ο Χάρης Αηδονόπουλος.
7. Την Αντιπεριφέρεια Προγραμματικού Σχεδιασμού, που αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας.
8. Την Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, που αναλαμβάνει ο Γιάννης Γιώργος, Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής
9. Την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, που αναλαμβάνει η Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
10. Την Αντιπεριφέρεια Χωροταξικού Σχεδιασμού, που αναλαμβάνει ο Γιάννης Μωυσιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Σερρών
11. Την Αντιπεριφέρεια Μεταφορών, που αναλαμβάνει ο Κώστας Καλαΐτζίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας.
12. Την Αντιπεριφέρεια Βιομηχανίας, που αναλαμβάνει ο Περικλής Κολότσιος, Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς.
Επίσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι «μαζί με τους έξι νέους Αντιπεριφερειάρχες, κάθε ένας από τους Αντιπεριφερειάρχες των έξι Περιφερειακών Ενοτήτων αναλαμβάνει παράλληλα με τις αρμοδιότητες στην Ενότητά του, το σχεδιασμό και την υλοποίηση, σε επίπεδο ολόκληρης της Περιφέρειας, ενός από τους έξι κεντρικούς, νευραλγικούς τομείς. Και βεβαίως, στον πυρήνα του μοντέλου διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κομβικό ρόλο διαδραματίζουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων, οι οποίοι αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη σε κάθε νευραλγικό τομέα, στο επίπεδο κάθε Ενότητας».