Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024, 4:31:11 πμ
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024 18:25

Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγ. Αρτεμίου στο Κιλκίς (20-10-2024)

Η Ελληνική Αστυνομία γιόρτασε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει το έργο και την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία, που φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κατάργηση της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων, που έθεσε τα θεμέλια για τη σύγχρονη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, ενισχύοντας την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.2

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί με Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίων Βαισλείου, Νικολάου και Αρτεμίου, όπου αναγνώστηκε και η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολούθησε δεξίωση που παρέθεσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς Δημόκριτος Δεμερτζίδης στην αίθουσα εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς.

«Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες και τον βαθύ μου σεβασμό προς τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, τους άνδρες και τις γυναίκες που με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό εργάζονται καθημερινά για την ασφάλεια και την προστασία όλων μας», σημειώνει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς.

«Σε μια εποχή που γίνεται συνεχώς και πιο δύσκολη η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στο έγκλημα, την τρομοκρατία και κάθε μορφή απειλής. Είναι χρέος μας, ως Πολιτεία, να στηρίζουμε το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, διασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας και τον απαραίτητο εξοπλισμό».