Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2025, 5:03:13 πμ
Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012 12:28

Επιμελητήριο Κιλκίς : "Η Συλλογική προσπάθεια «ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ» αλλά μην βάζετε εμπόδια "

tonikidis
Τη στήριξη του προγράμματος «Μας Αφορά» υπογραμμίζει η διοίκηση του Επιμελητηρίου Κιλκίς, συνάμα όμως υπενθυμίζει ότι και η κυβέρνηση δεν πρέπει να στρεβλώνει τους όρους της αγοράς και της ανάπτυξης με μέτρα ανάσχεσης όπως αυτά που ανακοινώθηκαν για τα φωτοβολταϊκά.
Η επιστολή του ΕΒΕ απεστάλη στον υπουργό ΠΕΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο και στον  υφυπουργό ΠΕΚΑ Ασημ. Παπαγεωργίου.
Η επιστολή έχει ως εξής:
Το Επιμελητήριο Κιλκίς υποστηρίζει την συλλογική προσπάθεια «ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ» και συμμετέχει στην διαμόρφωση λύσεων με στόχο την εξάλειψη των εμποδίων και των περιορισμών, για την αξιοποίηση του εθνικού μας καυσίμου που είναι ο ήλιος.
Είναι γεγονός ότι απαιτείται η ταυτόχρονη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας της εν λόγω αγοράς, για αυτό καλούμε όλους τους καθ’ ύλη αρμόδιους φορείς να συνεργαστούν ώστε να μην περιοριστούν περαιτέρω οι προοπτικές ανάπτυξης.
Στην αγορά των φωτοβολταϊκών δραστηριοποιούνται σήμερα περισσότερες από 2.000 εταιρείες, που συντηρούν άμεσα 20.000 και έμμεσα 30.000 εργαζομένους. Τον περασμένο Αύγουστο αντίθετα σε επιστημονικές εισηγήσεις αλλά και σε κάθε έννοια λογικής, αποφασίσθηκε να σταματήσει η αναπτυξιακή της πορεία.
 Ο μόνος ίσως αναπτυσσόμενος κλάδος της οικονομίας στις μέρες μας, παράγει περισσότερο από 0,5% του ΑΕΠ της χώρας μας, προσφέροντας πολύπλευρο κοινωνικό, περιβαλλοντικό και δημοσιοοικονομικό όφελος αξιοποιώντας με την πλέον καθαρή τεχνολογία το εθνικό καύσιμο της χώρας μας, τον ήλιο.
Σε μία στιγμή όπου καλούμαστε όλοι να αφήσουμε πίσω λάθη, αστοχίες, κεκτημένα και περιοριστικές αγκυλώσεις, και να ξαναβάλουμε την Ελλάδα μας σε δρόμους συλλογικής ανάπτυξης και προόδου, πιστεύουμε ότι ΜΑΣ αφορά να διαφυλάξουμε τις προοπτικές που μας προσφέρει ο ήλιος, σε προσωπικό, τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο.
Η συλλογική πρωτοβουλία «Μας Αφορά» δεν έχει στόχο να αποδώσει ευθύνες ή να καταγγείλει πρακτικές και αποφάσεις. Αντίθετα, στόχο έχει να αναδείξει τα πολύπλευρα οφέλη που χάνονται από τέτοιου είδους περιορισμούς, και τα οποία αναμφίβολα επηρεάζουν όχι μόνο τους χιλιάδες εργαζομένους στον κλάδο, την ευρύτερη κοινωνία ή το περιβάλλον μας, αλλά και τα δημόσια έσοδα που τόσο πολύ χρειαζόμαστε.