Το έργο αφορούσε στο σχεδιασμό και την πιλοτική παραγωγή νέου καινοτόμου γαλακτοκομικού προϊόντος, υψηλής προστιθέμενης αξίας, με αξιοποίηση του ορού που παράγεται ως παραπροϊόν κατά τη διαδικασία στράγγισης της γιαούρτης και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Φάρμας Κουκάκη με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Στη τελική εκδήλωση διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου που διεξήχθη στο ξενοδοχείο «Βικτώρια», το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου από τον κύριο ερευνητή του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ Ευδόξιο Ψωμά και τον συνεργάτη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Δρ Βανίδη Χαριλάο. Ακολούθησε οργανοληπτική δοκιμή του πειραματικού προϊόντος από τους παρευρισκόμενους, τα αποτελέσματα της οποίας θα αποτελέσουν οδηγό για την πιθανή εισαγωγή του νέου προϊόντος στην παραγωγή. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Δρ Σαμούρης Γεώργιος.