Αν ο Ανδρέας Αθανασόπουλος αποδειχθεί ήκιστα πολιτικός, δηλαδή αν τα λόγια του περιέχουν και δόση αλήθειας, τότε η προ ημερών επίσκεψή του στο ν. Κιλκίς ίσως αποδειχθεί επωφελέστερη πάσης άλλης, υπουργών και μεγαλοσχημόνων των τελευταίων ετών.
Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος είναι αντιπρόεδρος της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» όπως έχει προκύψει μετά τη συγχώνευση σε αυτήν του Ο.Σ.Κ., της «Θέμις Κατασκευαστική» και της ΔΕ.ΠΑ.Ν.Ο.Μ. Το Σαββατοκύριακο επισκέφθηκε, κατόπιν πρόσκλησης του βουλευτή Γ. Γεωργαντά, την Παιονία και στο Πολύκαστρο οργανώθηκε σύσκεψη με τον απερχόμενο Δήμαρχο Αθ. Λαπόρδα, τον νεοεκλεγέντα Χρ. Γκουντενούδη και τον αντιδήμαρχο Κώστα Σιωνίδη και φυσικά τον κ. Γεωργαντά.
Οι τρεις προκατασκευασμένες αίθουσες που αναμένονται εντός των ημερών για να καλύψουν ανάγκες σε Πολύκαστρο και Γουμένισσα είναι θέμα που εγέρθηκε νωρίτερα και απλά καταγράφηκε η αίσια έκβασή του. Το αισιόδοξο σενάριο είναι η μετ’ επιμονής αίτηση του κ. Αθανασόπουλου, όταν επισημάνθηκαν και άλλες ανάγκες σχολικής στέγης, να κινηθούν τάχιστα στο Δήμο Παιονίας για να παραχωρηθεί οικόπεδο, ώστε ταχύτατα να υλοποιηθεί η κατασκευή νέου νηπιαγωγείου στο Πολύκαστρο.
Και το ίδιο έπραξε και προς το Δήμο Κιλκίς, του οποίου οι ανάγκες για ένα ακόμα νηπιαγωγείο είναι εγνωσμένες από καιρό και μάλιστα έχει προεγκριθεί η μελέτη για το 14ο Νηπιαγωγείο. Και καθώς είναι νωπή η παραχώρηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δήμο Κιλκίς έκτασης 10 στρεμμάτων στο πρώην ΚΕΓΕ για κατασκευή γυμνασίου και δημοτικού σχολείου, συμφωνήθηκε κατόπιν διαβούλευσης στον χώρο αυτό να ανεγερθεί από τις «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» και το 14ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς.
Είναι προφανές για όσους γνωρίζουν την πορεία εκταμίευσης των πόρων κοινοτικών προγραμμάτων ότι κάθε καλοκαίρι ξεκαθαρίζει σε μεγάλο βαθμό η απορρόφηση των πιστώσεων ήδη εγκεκριμένων - εκτελούμενων έργων και δημόσιοι φορείς, όπως η «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» επείγονται να εμφανίσουν υψηλή απορροφητικότητα. Κι όποιος δύναται να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα μπορεί να εξασφαλίσει, καλή ώρα όπως με τον κ. Αθανασόπουλο, δυο νηπιαγωγεία που υπό άλλες συνθήκες, θα απαιτούσαν χίλιες μύριες διαδικασίες.
Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι ο αντιπρόεδρος τις «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» θα αποδειχθεί αξιόπιστος, δηλαδή ο λόγος του θα έχει βάρος.
Ίδωμεν: Ή εντός του έτους θα βρεθούμε με δυο ακόμα νηπιαγωγεία στο Κιλκίς ή θα καταγράψουμε την παρουσία και τις υποσχέσεις ενός ακόμα «πολιτικού» στο ν. Κιλκίς.
Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2014 21:28