Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2024, 9:01:50 πμ
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2024 07:31

Μήνυμα Ανδρέα Βεργίδη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

“Ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας, η επέτειος του Έπους του 1940 που ανέδειξε το μεγαλείο του ελληνικού έθνους για την υπεράσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας, αποτελεί σύμβολο εθνικής ομοψυχίας για τον Ελληνισμό.

        Είναι η μνήμη της εποποιίας της Ελλάδας, είναι το  σύμβολο  της σταθερής πίστης των Ελλήνων στην εθνική αξιοπρέπεια και ελευθερία, όπως αυτό εκφράστηκε από το ιστορικό ΟΧΙ στο φασιστικό τελεσίγραφο.

        Η ιστορική αξία του Έπους είναι ανεκτίμητη:Μας εμψυχώνει και μας διδάσκει ότι με σκληρούς αγώνες, αυταπάρνηση, τόλμη, αυτοθυσία και πίστη στα εθνικά και δημοκρατικά ιδεώδη, πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

        Η επέτειος του έπους του 1940 συμβολίζει την άρνηση του ελληνικού λαού στον φασισμό και στον ολοκληρωτισμό, την αντίσταση του στην τυραννία, την κατάφαση στην ελευθερία και την εθνική αξιοπρέπεια.

        Τιμούμε τους Ήρωες του 1940 και είμαστε υπερήφανοι για την ιστορική μας παρακαταθήκη. 

        Εκτιμούμε το αγαθό της ελευθερίας που κατακτήθηκε με θυσίες και αγώνες. Η γενιά του 1940 μας γεμίζει υπερηφάνεια για την γενναιότητά της, για την αλληλεγγύη, την αυτοθυσία και κυρίως την αγάπη της για την Πατρίδα. Μη φοβούμενη τους κινδύνους και τις δυσκολίες, πολέμησε ηρωικά για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία της Ελλάδας. 

        Ας εμπνευστούμε από τη γενιά των Ηρώων, των απελευθερωτών του Έθνους μας!

        Ας υψώσουμε με Εθνική περηφάνια και σεβασμό την Γαλανόλευκη.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!

Χρόνια Πολλά Ελλάδα! ”-