Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024, 1:22:57 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011 15:25

Με την παρουσία Ψωμιάδη η πίτα των υπαλλήλων

Συντάκτης:
pitaΠαρουσία του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη και του Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη, ο Σύλλογος των υπαλλήλων έκοψε την βασιλόπιτά του, σε μια λιτή εκδήλωση στο αίθριο του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας την Παρασκευή 21-01-2011. Παρόντες, επίσης, ο δήμαρχος Κιλκίς Ευ. Μπαλάσκας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αν. Βεργίδης, Π. Θωμαΐδης και Χρ. Ανθρακίδης και ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Δημ. Τσαντάκης.
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011 15:24

«5ος Γύρος Δράμας στη μνήμη Ν. Βαλδίρκα»

Συντάκτης:
giros_dramasΜε νέες σημαντικές επιτυχίες για τους αθλητές μεγάλων αποστάσεων του τμήματος στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς, διεξήχθη την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στη Δράμα το περιφερειακό πρωτάθλημα σε ανώμαλο δρόμο με διοργανωτές την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δράμας και τον Δήμο Δράμας.
Το σύνθημα «πρώτα ο μαθητής» λειτούργησε σαν όμορφη επιγραφή στην ταφόπλακα που επιχειρεί να χαράξει το υπουργείο παιδείας πάνω στο γερμένο σώμα της εκπαίδευσης. Η απέραντη ορατότητα του να είσαι τίποτα, να μη νοιώθεις τίποτα, να μη βλέπεις τίποτα & να οραματίζεσαι τίποτα, θα μπορούσε να είναι το νέο μήνυμα που προσπαθεί να επιφέρει στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011 15:23

Κίνημα Πολιτών: Μην πληρώνετε

Συντάκτης:
Η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς απευθύνεται στους πολίτες του νόμου μας και να καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την επιβολή εισιτηρίου 5 Ευρώ στους ασθενείς, που προσφεύγουν στα Δημόσια Νοσοκομεία. Η Δημόσια Υγεία είναι ο στόχος τέτοιων αποφάσεων στο πλαίσιο ενός σχεδίου ιδιωτικοποίησης του δημοσίου αγαθού της Υγείας.
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011 14:54

Κάθε πέρσι και καλύτερα

Συντάκτης:
emporikosΕξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η έρευνα αγοράς και τα πορίσματα που εξάγονται από αυτήν. Το γενικό συμπέρασμα συνοψίζεται στον τίτλο και ταυτίζεται με την γενικευμένη ατμόσφιαρα κρίσης που διανύουμε. Καταχωρίζουμε τη σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς ο οποίος και είχε την ευθύνη της διενέργειας της έρευνας.
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011 14:47

Πρόσκληση διαλόγου για το μέλλον του τόπου μας

Συντάκτης:
kilkis2020Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει σε όλους τους πολίτες η «Πρωτοβουλία Κιλκίς 2020», της πρότυπης κίνησης για τη συντονισμένη συνεργασία πολιτών και φορέων για το Κιλκίς της επόμενης δεκαετίας, που δημιουργήθηκε με αφορμή την διοργάνωση από το Επιμελητήριο Κιλκίς του Αναπτυξιακού Συνεδρίου ν. Κιλκίς φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα μόνιμο μηχανισμό διαβούλευσης και παραγωγής ιδεών & προτάσεων για την εφαρμογή τους σε κρίσιμους τομείς που θα διαμορφώσουν το Κιλκίς του 2020.
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011 14:41

Καλή αρχή με το προσυνέδριο

Συντάκτης:
epimelitirioΜε μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/1 η πρώτη συνάντηση φορέων και κοινωνικών εταίρων του νομού Κιλκίς στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Αναπτυξιακού Συνεδρίου ν. Κιλκίς. Στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου Κιλκίς ανταποκρίθηκαν άνω των 30 εκπροσώπων φορέων καταδεικνύοντας τόσο την σοβαρότητα με την οποία διαχειρίζονται τη θέση ευθύνης που κατέχουν αλλά και τη «δίψα» για γόνιμο διάλογο και συνεργασία ώστε να οδηγηθεί ο νομός μας σε ένα καλύτερο αύριο.
Αναλαμβάνει η νέα Δημοτική Αρχή. Εκλεγμένος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας εκλέγεται ο Κος Αλίρης Ιωάννης. Πριν προλάβουμε να του ευχηθούμε ‘καλή δύναμη’ ξεκίνησε την επίδειξη δύναμης! Το τοπικό δημοτικό συμβούλιο, δεν συνεδριάζει και  δεν ενημερώνεται. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από την ηγεσία...ή μήπως από τον ηγεμόνα; Ο τομέας καθαριότητας γίνεται  ο πρώτος τομέας στον οποίο η διακυβέρνηση ασκείται με αυθαιρεσία. Διορίζονται άτομα, πριν καν συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, βάσει της ορθής διαδικασίας.
Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011 15:30

Με πρόσχημα την κρίση μειώνουν μισθούς

Συντάκτης:
ergatiko_kentroΤην τακτική ορισμένων  εργοδοτών να «αξιοποιούν» το νόμο 3899/2010 για να μειώσουν τους μισθούς με ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις καταγγέλλει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς με ανακοίνωση που εξέδωσε και έχει ως εξής:
Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011 15:25

Διαχείριση νερού και απορριμμάτων

Συντάκτης:
kpe_texniΠεριβαλλοντική Εκδήλωση με αντικείμενο τη  διαχείριση οικιακών απορριμμάτων και την εξοικονόμηση νερού πραγματοποίησε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τέχνη Κιλκίς» την  Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011 στην αίθουσα Μανώλης Ανδρόνικος της Τέχνης, 25ης Μαρτίου 20, στο Κιλκίς.