Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024, 11:25:42 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 14 Μαϊος 2008 13:54

Σώστε το δάSOS

Συντάκτης:
 Σε ένα κάλεσμα των μαθητών και των καθηγητών της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, για εξόρμηση καθαριότητας και φροντίδας του Λόφου Αγίου Γεωργίου ανταποκρίθηκαν οι εφημερίδες μας, ΕΙΔΗΣΕΙΣ και ΠΡΩΙΝΗ, στηρίζοντας έτσι την πρωτοβουλία για ένα καλύτερο περιβάλλον.
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2008 13:47

Πέταξε στα 2,30 ο Καρναβάς

Συντάκτης:
Θετική, τηρουμένων των αναλογιών και παρά τις ατυχίες που προέκυψαν, μπορεί να χαρακτηρισθεί η αγωνιστική  παρουσία του ΓΑΣ Κιλκίς στο Περιφερειακό πρωτάθλημα στίβου ανδρών και γυναικών του 11ου ομίλου, που έγινε το Σαββατοκύριακο στο δημοτικό στάδιο Κατερίνης κάτω από ιδιαίτερα άσχημες καιρικές συνθήκες (πολύ ισχυρός αντίθετος άνεμος στους δρόμους ταχύτητας και αρκετό κρύο) και με τη συμμετοχή των σωματείων του ΣΕΓΑΣ της Κ. Μακεδονίας και Δ. Μακεδονίας.
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2008 05:47

Ανάγκη δανειοδότησης για τις παλιές οφειλές

Συντάκτης:
 Σε δάνειο ύψους 1.156.000 ευρώ αναγκάζεται να προχωρήσει ο δήμος Ευρωπού, προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις του για την αποπληρωμή ενός μέρους των παλιών οφειλών του και να αποφύγει τις αγωγές από εργολάβους και προμηθευτές. Ο δήμαρχος Ευρωπού Ευθύμης Κουρτζανίδης ανέφερε προς το δημοτικό συμβούλιο πως «δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών, πέραν του δανείου, αφού όλες οι προσπάθειες ενός έτους απέβησαν άκαρπες, και μάλιστα το δάνειο αυτό θα αφορά μέρος των οφειλών της προηγούμενης δημοτικής αρχής, οι οποίες συνολικά ανέρχονται σε 2,2 εκατομμύρια ευρώ, συνυπολογιζόμενων και των λειτουργικών δαπανών της Αμιγούς επιχείρησης
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2008 05:43

Λύση Δικαστικού στις Καπναποθήκες

Συντάκτης:
Μπορεί ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδης να ανακοίνωσε ότι η κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου οριστικά χωροθετείται στο σρατόπεδο Καραγιαννοπούλου, άλλα όμως κελεύει το Διοικητικό Συμβούλιο των Δικαστικών Υπαλλήλων, που επανέρχεται στο θέμα τω δίδυμων καπναποθηκών.
Σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2008 05:41

Εκδηλώσεις Μνήμης στη Ν. Σάντα

Συντάκτης:
Ενόψει της 19ης Μαΐου, Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου κατά την περίοδο 1916-1923, ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Σάντας διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης, την ερχόμενη Κυριακή 18 Μαΐου, με τη συμμετοχή και τη συνεργασία των σωματείων των Δ.Δ. Σάντας.
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2008 05:40

Αξίζουν τιμή και άλλοι επιχειρηματίες

Συντάκτης:
Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς αποφασίσθηκε να δοθεί το όνομα του κ. Βασίλειου Σεργιαννίδη στην αίθουσα συνεδριάσεων στο νέο κτίριο του ΕΒΕ (παλιά Εθνική Τράπεζα).
«Στις 22/01/2008 ψηφίστηκε τελικά από τη Βουλή στο σύνολό του το νομοσχέδιο με το οποίο θεσπίζεται μεταξύ άλλων το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (Νόμος 3634/2008)», αναφέρει σε επιστολή του προς τις επιχειρήσεις του νομού ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης. «Υπόχρεο σε δήλωση είναι κάθε νομικό πρόσωπο που έχει ακίνητο την πρώτη Ιανουαρίου κάθε έτους και υποχρεούται να υποβάλλει δήλωση μέχρι και της 15 Μαΐου του οικείου έτους. Για τα νομικά πρόσωπα το τέλος που αναλογεί καταβάλλεται σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται την ημέρα της εμπρόθεσμης δήλωσης και τις υπόλοιπες, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρίτου και πέμπτου μήνα από την βεβαίωση του τέλους. 
Δευτέρα, 12 Μαϊος 2008 04:39

Το δημοτικό Χέρσου στο ΚΠΕ Αρναίας

Συντάκτης:
 Το ΚΠΕ Αρναίας επισκέφτηκε η Ε και η Στ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Μάιου 2008, συνοδευόμενες από τους δασκάλους τους. Η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «το έδαφος» καθώς και αντίστοιχων περιβαλλοντικών προγραμμάτων του Σχολείου. Οι 21 μαθητές  είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στα σοκάκια της όμορφης Αρναίας από τους εκεί υπεύθυνους κατά την πρώτη ημέρα του προγράμματος ενώ τη δεύτερη ημέρα έγιναν δράσεις, μετρήσεις εδάφους, πειράματα και παιχνίδια στα πλαίσια του προγράμματος «το έδαφος» μέσα στο δάσος κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου στις παρυφές του Παλαιοχωρίου του Δήμου Αρναίας.
Μ ε λύπη μας διαπιστώσαμε ότι  σε δημοσίευση στον Τύπο με τίτλο «Τα έργα και οι ημέρες της Δημοτικής Αρχής Γουμένισσας κατά το πρώτο χρόνο ευθύνης της» φέρονται ως συντάκτες ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός αντιδεολογικό γιατί εκφράζει τον συνδυασμό του Δημάρχου Γουμένισσας «Κίνηση Πολιτών» και μόνον αυτόν. Tο δημοσίευμα αυτό θυμίζει προεκλογικό φυλλάδιο της «Kίνησης Πολιτών», παρά τα πεπραγμένα δεκατεσσάρων μηνών της παρούσας δημοτικής αρχής. Συγκεκριμένα:
 Σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχή Γαλλικού εκφράζεται η ευαρέσκεια της προς τον υφυπουργό Κ. Κιλτίδη και για την χρηματοδότηση της μελέτης του αποχετευτικού δικτύου του δήμου. Ο πρώην Δήμαρχος Στέφανος Μάλγαρης με αφορμή την καταχώρηση αυτή προέβη στην ακόλουθη δήλωση: Είμαι ο πρώτος που θα αναγνωρίσω και θα εξάρω τη βοήθεια οποιυδήποτε4 πολιτικού παράγοντα του νομού που θα βοηθήσει το Δήμο Γαλλικού. Πολύ περισσότερο τη συνεισφορά των βουλευτών του νομού μας στην επίλυση καίριων προβλημάτων μας.