Πέμπτη, 24 Απριλίου 2025, 4:31:18 πμ
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2025 10:55

Πειθαρχικό ΕΠΣ Κιλκίς: Υπαίτια η ΑΕ Πολυκάστρου. Ένσταση της ΑΕΠ

Το Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κιλκίς κατακύρωσε τον διακοπέντα αγώνα ΑΕ Πολυκάστρου-ΠΑΟΝ Επταλόφου υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας του Επταλόφου με σκορ 0-3, κρίνοντας ως υπαίτια της διακοπής του αγώνα την γηπεδούχο ΑΕ Πολυκάστρου, της αφαίρεσε δυο βαθμούς και της επέβαλε πρόστιμο 100 ευρώ.

 

Στην απόφαση αυτή ήχθη το πειθαρχικό όργανο αξιολογώντας όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνα, την έκθεση του παρατηρητή και τα υπομνήματα των δυο ομάδων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εν λόγω αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 6 Απριλίου στην Αξιούπολη (στο Πολύκαστρο, έδρα της ΑΕΠ εκτελούνται έργα) και ήταν ο πρώτος αγώνας για την ανάδειξη του πρωταθλητή της α1 κατηγορίας. Στο πέμπτο λεπτό της επτάλεπτης καθυστέρησης και ύστερα από εκτέλεση πέναλτι το σκορ διαμορφώθηκε σε 3-2 υπέρ της ΑΕΠ. Τότε κι ενώ απόμεναν δυο λεπτά για να λήξει το παιχνίδι ένας «φίλαθλος» πέταξε από την εξέδρα ένα πλαστικό μπουκάλι που βρήκε στο κεφάλι  τον ποδοσφαιριστή Σισμανίδη του Επταλόφου με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διατάξει την οριστική διακοπή ενός αγώνα.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της ΕΠΣ Κιλκίς  αποτελούμενο από τους δικηγόρους Κιλκίς Χάρη Πολιτίδη και Ηλιάνα Λαμπίδου τη Δευτέρα κάλεσε τις δυο ομάδες να παραδώσουν εντός 24ώρου τα υπομνήματά τους και την Τρίτη αποφάσισε ως ανωτέρω. Μάλιστα την επομένη, δηλαδή την Τετάρτη, η απόφαση κοινοποιήθηκε στις διοικήσεις των δυο ομάδων για τα περαιτέρω. Ποια είναι τα περαιτέρω;

Προφανώς η ένσταση ενώπιον του Πειθαρχικού οργάνου της ΕΠΟ το οποίο συγκροτείται από δικαστές.  Νομικό παραστάτη της  η προσφεύγουσα ΑΕ Πολυκάστρου όρισε τον δικηγόρο Λάκη Σημαιοφορίδη και η απόφαση -τελική πλέον- περί της τύχης του αγώνα αναμένεται στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Οι προθεσμίες άλλωστε είναι πιεστικές καθώς στις 26 Απριλίου αρχίζουν οι αγώνες προαγωγής των  πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ -οι ιδρύτριες της ΕΠΟ Ενώσεις συμμετέχουν στα μπαράζ και με την δευτεραθλήτρια ομάδας τους.

Σε περίπτωση που δικαιωθεί η ΑΕΠ τότε ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια και θα συμμετέχει αυτή στους αγώνες για προαγωγή στη Γ’ Εθνική. Αν απορριφθεί η ένσταση της και ισχύσει η πρωτόδικη απόφαση του Πειθαρχικού οργάνου της ΕΠΣ Κιλκίς τότε η διοίκηση της ΕΠΣ θα ορίσει το ουδέτερο γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί ο αγώνας ανάμεσα στις δυο ομάδες και από τον οποίο θα αναδειχθεί η πρωταθλήτρια.