Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 4:19:03 πμ
Παυλίδης Θεόδωρος

Παυλίδης Θεόδωρος

paulidisΜΑΜΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Το πανό που βλέπετε στην παραπανω φωτό είναι υψωμένο σε κεντρικό δρόμο της πόλεως Μπλαγκόεφγκραντ της Βουλγαρίας. Και οι Βούλγαροι, όπως και οι Έλληνες, γιορτάζουν τα εκατό (100) χρόνια ανεξαρτησίας τους από Τούρκους (πρώτος Βαλκανικός πόλεμος 1912).
Στο πανό λοιπόν γράφει:
«ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Παλιά Τζουμαγιά, Μακεδονία του Πιρίν, Μαμά Βουλγαρία».
    Σας θυμίζει τίποτε;

paulidisΗ. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΡΙΖΩΝ, ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

Σε σκουπιδοτηλεοπτική σειρά, κάνοντας ζάπινγκ, τυχαία άκουσα έναν νεαρό εικοσάρη, να απαντάει σε σχετική παρατήρηση συγγενούς του.
«Μα εγώ δεν έχω ρίζες, γιατί δεν είµαι δέντρο».
Μ’ αυτή την απάντηση ο νεαρός νόµισε ότι είναι ανώτερος από το …. δένδρο και του διέφυγε ότι το δένδρο µε τα κλαδιά και τις ρίζες του θα υπάρχει και αύριο, ενώ εκείνος χωρίς ρίζες και κλαδιά θα είναι άνθρωπος µιας χρήσης.

paulidisΣΤ’: Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑΣ;

Τον Γερμανό Καραβαγγέλη στην πλειονότητά του ο ελληνικός Λάος τον γνωρίζει ως Μητροπολίτη Καστοριά, λόγω της εθνικής δράσης που ανέπτυξε στον Μακεδονικό αγώνα στην περίοδο της εκεί ιεραρχίας του.

paulidisΕ2.    Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΔΡΟ (30.10.1918) ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ (30.1.1923)

Οι Άγγλοι, ναι μεν δεν αποβίβασαν στρατό στον Πόντο, έστειλαν όμως εκεί αξιωματικούς προκειμένου να ελέγχουν και να παρακολουθούν τα ζητήματα δημόσιας τάξης στην περιοχή.
Για το λόγο αυτό, ερχότανε σε επαφή κυρίως με τις τουρκικές αρχές (Μουτασαρίφη, διοικητές στρατιωτικών μονάδων, διοικήσεις χωροφυλακής, κλπ).
Στη Σαμψούντα, την στρατιωτική εκπροσώπηση των Άγγλων  είχε ο λοχαγός Salter, ενώ την πολιτική ο λοχαγός Hurst.

paulidisΌταν οι Οσμανοί είδαν ότι ο πόλεμος (Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος) είχε χαθεί γι αυτούς, στις 4.10.1918 ζήτησαν συνθηκολόγηση.
Πράγματι, ανοιχτά του λιμανιού του Μούδρου (της νήσου Λήμνου) πάνω στο πλοίο «Αγαμέμνων», στις 30 Οκτωβρίου 1918, υπεγράφη η ομώνυμη συνθήκη ανακωχής.
Οι Σύμμαχοι εκπροσωπήθηκαν από τον Άγγλο Ναύαρχο Άρθουρ Κάλθορπ (Arthur Kalthorpe) και η Οσμανική Κυβέρνηση από τον Υπουργό Ναυτιλίας Χουσεΐν Ραούφ (Hüsseyin Rauf).

paulidisΣτις 28 Ιουνίου 2012 με πρόσκληση του Αντινομάρχη Σαμψούντος, μίλησα στο αιρετό Νομαρχιακό Συμβούλιο Σαμψούντος.
Μου ζητήθηκε στην αρχή να αυτοσυστηθώ και να επιβεβαιώσω στη συνέχεια τη σκοπιμότητα των πολλαπλών ταξιδιών μου στην περιοχή, δεδομένου ότι γνώριζαν τον μακροχρόνιο και σταθερό μου αγώνα για τη θεμελίωση και διεύρυνση των σχέσεων ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των Λαών μας.

paulidisΓ. ΕΝΤΟΝΟ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Πριν την 30.1.1923 η χώρα μας δέχτηκε χιλιάδες Έλληνες πρόσφυγες από διάφορα μέρη των Βαλκανίων και της Μ. Ασίας. Η Τουρκία, με την κατάρρευση της Οσμανικής Αυτοκρατορίας, πριν την παραπάνω ημερομηνία, δέχτηκε ακόμη περισσότερους μουσουλμάνους στο έδαφος της από τα Βαλκάνια, την Κριμαία και τον Σοβιετικό Καύκασο.

paulidisΒ’ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
ΤΟΥ ΥAZILAR
(ΓΙΑΖΙΛΑΡ)

Στις 22 Μαρτίου 2008 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Haber της Σαμψούντας

paulidisΤη χιονισμένη βδομάδα του Φλεβάρη, για δικούς μου λόγους, δεν διάβασα ΕΙΔΗΣΕΙΣ και ΠΡΩΙΝΗ. Όταν όμως πήρα όλες τις εφημερίδες της εβδομάδας από το γραφείο μου,  πληροφορήθηκα ότι το ρεπορτάζ μου για τα άρρωστα σκυλιά στον περίγυρο του καρφούρ- Μαρινόπουος σχολιάστηκε από τους υπευθύνους του Δήμου Κιλκίς, του Φιλοζωϊκού ΣυλλόγουΚιλκίς και της Διεύθυνσης των δύο παραπάνω εφημερίδων.
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 23:50

Θεόδωρος Παυλίδης : "Eπισημάνσεις"

paulidisΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ Ο …ΑΥΤΙΑΣ
Ξεσχίζει τα ιμάτιά του στην τηλεόραση ο γνωστός εργατο-παραμυθάς Γιώργος Αυτιάς, φωνάζοντας ότι με την εργασιακή εφεδρεία, σε πρώτη φάση, θα πάνε στα σπίτια τους 30.000 άνθρωποι «επειδή έτσι το αποφάσισε ο ανάλγητος Τόμσεν»