Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 4:01:25 μμ
Παυλίδης Θεόδωρος

Παυλίδης Θεόδωρος

paulidisΌταν οι Οσμανοί είδαν ότι ο πόλεμος (Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος) είχε χαθεί γι αυτούς, στις 4.10.1918 ζήτησαν συνθηκολόγηση.
Πράγματι, ανοιχτά του λιμανιού του Μούδρου (της νήσου Λήμνου) πάνω στο πλοίο «Αγαμέμνων», στις 30 Οκτωβρίου 1918, υπεγράφη η ομώνυμη συνθήκη ανακωχής.
Οι Σύμμαχοι εκπροσωπήθηκαν από τον Άγγλο Ναύαρχο Άρθουρ Κάλθορπ (Arthur Kalthorpe) και η Οσμανική Κυβέρνηση από τον Υπουργό Ναυτιλίας Χουσεΐν Ραούφ (Hüsseyin Rauf).

paulidisΣτις 28 Ιουνίου 2012 με πρόσκληση του Αντινομάρχη Σαμψούντος, μίλησα στο αιρετό Νομαρχιακό Συμβούλιο Σαμψούντος.
Μου ζητήθηκε στην αρχή να αυτοσυστηθώ και να επιβεβαιώσω στη συνέχεια τη σκοπιμότητα των πολλαπλών ταξιδιών μου στην περιοχή, δεδομένου ότι γνώριζαν τον μακροχρόνιο και σταθερό μου αγώνα για τη θεμελίωση και διεύρυνση των σχέσεων ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των Λαών μας.

paulidisΓ. ΕΝΤΟΝΟ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Πριν την 30.1.1923 η χώρα μας δέχτηκε χιλιάδες Έλληνες πρόσφυγες από διάφορα μέρη των Βαλκανίων και της Μ. Ασίας. Η Τουρκία, με την κατάρρευση της Οσμανικής Αυτοκρατορίας, πριν την παραπάνω ημερομηνία, δέχτηκε ακόμη περισσότερους μουσουλμάνους στο έδαφος της από τα Βαλκάνια, την Κριμαία και τον Σοβιετικό Καύκασο.

paulidisΒ’ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
ΤΟΥ ΥAZILAR
(ΓΙΑΖΙΛΑΡ)

Στις 22 Μαρτίου 2008 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Haber της Σαμψούντας

paulidisΤη χιονισμένη βδομάδα του Φλεβάρη, για δικούς μου λόγους, δεν διάβασα ΕΙΔΗΣΕΙΣ και ΠΡΩΙΝΗ. Όταν όμως πήρα όλες τις εφημερίδες της εβδομάδας από το γραφείο μου,  πληροφορήθηκα ότι το ρεπορτάζ μου για τα άρρωστα σκυλιά στον περίγυρο του καρφούρ- Μαρινόπουος σχολιάστηκε από τους υπευθύνους του Δήμου Κιλκίς, του Φιλοζωϊκού ΣυλλόγουΚιλκίς και της Διεύθυνσης των δύο παραπάνω εφημερίδων.
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 23:50

Θεόδωρος Παυλίδης : "Eπισημάνσεις"

paulidisΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ Ο …ΑΥΤΙΑΣ
Ξεσχίζει τα ιμάτιά του στην τηλεόραση ο γνωστός εργατο-παραμυθάς Γιώργος Αυτιάς, φωνάζοντας ότι με την εργασιακή εφεδρεία, σε πρώτη φάση, θα πάνε στα σπίτια τους 30.000 άνθρωποι «επειδή έτσι το αποφάσισε ο ανάλγητος Τόμσεν»
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011 20:15

Θεόδωρος Παυλίδης : "Eπισημάνσεις"

paulidisΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΤΕ!
Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή άκουσα την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, να δηλώνει επι λεξεί:
-    « Ήρθε η ώρα οι παραβάτες να φορολογηθούν, να φυλακισθούν, να μπουν κανόνες και να ισχύσουν οι νόμοι».
paulidisΣτις 29 Ιουνίου του 2011 , 33 Τούρκοι φίλοι μου από Σαμψούντα πραγματοποίησαν 9ήμερο τουριστικό ταξίδι στην Αλβανία και στα σημερινά κράτη της τέως Γιουγκοσλαβίας.
Συγκεκριμένα ήρθαν με αεροπλάνο απ΄ τη Σαμψούντα στα Σκόπια και από εκεί με λεωφορείο συνέχισαν το ταξίδι για Αλβανία και τέως Γιουγκοσλαβία.
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 18:16

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

paulidisΤΟΤΕ ΤΑ ΛΕΜΕ
Γιώργο Φλωρίδη
Αν ποτέ γράψεις το βιβλίο της ζωής σου, σίγουρα ο τίτλος του θα είναι «οι 72 ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ 2011».
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 22:26

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

paulidisΑΛΛΟΙΜΟΝΟ  ΣΤΟΥΣ  ΠΑΣΟΚΟΥΣ  ΤΟΥ ….1720!
Ο Μέγας Πέτρος, Τσάρος της Ρωσίας (1672-1725) δεν ήτανε μόνο εξαίρετος στρατιώτης. Ήταν προοδευτικός βασιλιάς και έκανε σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Μεταξύ άλλων επέβαλε ειδικό φόρο σε αυτούς που διατηρούσαν… μούσι…
Προφανώς μούσι κροτούσαν οι πλουσιότερες κοινωνικές τάξεις και γι’ αυτό το μούσι αποτελούσε… τεκμήριο!...
Αντιθέτως στην Ελλάδα του 1981, ο κάθε συνεπής Πασόκος είχε μούσι έστω κι αν ήταν ξεβράκωτος.